Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Posted by at 13 December, at 07 : 25 AM Print

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΤΕΝΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο δημοσιογράφος και συνάμα λογοτέχνης, Ντένης (Διονύσιος) Κονταρίνης δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. O αείμνηστος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών. Γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1930 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Αργότερα μετανάστευσε στην Αμερική όπου και νυμφεύτηκε. Ο Διονύσης Κονταρίνης την δεκαετία του ’90 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Πρωινή» και τις δύο τελευταίες δεκαετίες με το περιοδικό «Estiator», που με τον αείμνηστο εκδότη Παναγιώτη Μακριά, είχαν συνάψει φιλικές σχέσεις. Ο Ντένης Κονταρίνης, είχε στο ενεργητικό του την συγγραφεί τεσσάρων βιβλίων και συγκεκριμένα: «Οι άγκυρες», «Οι αντίθετοι», «Τα χρόνια της δόξας» και «Η γειτονιά του κάστρου». Παράλληλα έχει ασχοληθεί και με την κινηματογραφία ως σκηνοθέτης των ταινιών «Λαός και Κολωνάκι», «Μαλάμω» και «Ένας ήρωας με παντόφλες». Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής και πρωτεργάτης της ιδρύσεως της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια…


ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η εκλογή της Nicole Malliotakis στην Ομοσπονδιακή Βουλή, εξασφαλίζει για την ομογένεια έναν ακόμη αντιπρόσωπο, μία ακόμη θετική ψήφο για τα εθνικά θέματα της γενέτειρας. Πολύ σημαντικές και οι εκλογικές επιτυχίες των Gus Bilirakis, John Sarbanis, Chris Pappas, Dina Titus και Charlie Crist, οι οποίοι θα ξαναβρεθούν στα βουλευτικά έδρανα. Στη Νέα Υόρκη, έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή του John – Alexander Sakelos στην Περιφέρεια 26, ενώ νικητής αναδείχθηκε και ο Michael Tannousis στην Περιφέρεια 64. Στην Πολιτειακή Γερουσία θα βρίσκονται ξανά οι Μιχάλης Γιάνναρης και Τζέιμς Σκουφής, ενώ ο Ανδρέας Γουναρδής έχασε τη δύσκολη μάχη για επανεκλογή στην 39η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Στην Πολιτειακή Βουλή έχει εκλεγεί και η γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα και επί χρόνια ομοσπονδιακή βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Carolyn Maloney, ενώ στην Γερουσία θα βρίσκεται ο διαχρονικός υποστηρικτής των εθνικών μας θεμάτων, Robert Menendez. Όπως προαναφέρθηκε, η Ομογένεια διαθέτει έναν ακόμη πολιτειακό βουλευτή, ο οποίος θα αντικαταστήσει, την Αραβέλα Σιμωτά. Ο λόγος για τον Ιωάννη Αλέξανδρο Σακέλο, ο οποίος είναι Ρεπουμπλικανός και εκλέγεται σε μια άλλη περιοχή, με κέντρο το ελληνοκρατούμενο Whitestone. Τέλος, μια ακόμα νίκη για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ο Σπύρος Μαντζαβίνος, εξελέγη πολιτειακός γερουσιαστής στο Ντελαγουέαρ με το Δημοκρατικό Κόμμα, καθιστώντας τον ως τον μόνο Ελληνοαμερικανό υποψήφιο που έχει εκλεγεί μέχρι τώρα στα πολιτειακά κοινοβουλευτικά όργανα του Ντελαγουέαρ. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι μέλος του ΑΗΙ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα επανεξελέγη και ο Senator Λεωνίδας Ραπτάκης στο Rhode Island State.


ANDRIOTIS JEWELRY

Το κοσμηματοπωλείο Andriotis Jewelry, διαθέτει σχεδιαστικά και ποιοτικά υπέροχα κοσμήματα όπως σταυρούς, κωνσταντινάτα, πρωτότυπες δημιουργίες. Βρείτε το ζώδιό σας ή των αγαπημένων σας από την εμπνευσμένη ουράνια σειρά και… βάλτε στο μάτι το καλό, το μάτι – φυλαχτό με τη θαλασσιά τη χάντρα! Αποκτήστε, φορέστε ή χαρίστε από τις κομψότερες λευκού ή κίτρινου χρυσού χειροποίητες αλυσίδες και αφήστε τους κρίκους της να σας συνδέουν με τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωής σας! Οσο για τους γονείς, νονές και νονούς δώστε από τον πολύτιμο χρόνο σας χρόνο να διαλέξετε από τους εκπληκτικούς σταυρούς και τα μοναδικά ματάκια – φυλαχτά! Αυτή την μοναδική παράδοση μαζί με την κομψότερη μοντέρνα άποψη στη δημιουργία και διάθεση κοσμημάτων έκανε στόχο με την τέχνη και τη συνέπειά του ο Γιώργος Ανδριώτης και η εκλεκτή, διαχρονική πελατεία του, προορισμό απόκτησής τους από το 1985, στο φυσικό κατάστημά του στη Σπάρτη! Με υπερηφάνεια και χαρά σας περιμένει τώρα και online στον ιστότοπο www.andriotisjewelry.com. Για κάθε ερώτησή σας – πέρα από τις υπάρχουσες πληροφορίες εδώ, είναι στη διάθεσή σας η Πωλίνα: andriotisdjewelry.com@gmail.com που μπορεί να σας ξεναγήσει στις κλασικές και σε κάθε εμπνευσμένη δημιουργία.


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ

Αγανακτισμένοι είναι οι ομογενείς ιδιοκτήτες εστιατορίων με τα νέα περιοριστικά μέτρα, που έθεσε σε εφαρμογή ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες σερβίρουν αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και μπαρ κλείνουν πλέον στις 10 το βράδυ. Οι ομογενείς εστιάτορες εξέφρασαν τους φόβους τους ότι μετά και το νέο μέτρο, πολύ σύντομα ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με νέα καραντίνα και κλείσουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους. Η καταστροφή στα εστιατόρια είναι ανυπολόγιστη. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι «το νέο μέτρο μάς στύβει στην κυριολεξία και μας πάει στο θάνατο», όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του «Grand Cafe», στην Αστόρια, Γιάννης Σόλος. Όσοι εστιάτορες είχαν χώρο και μπόρεσαν και έβγαλαν τραπεζάκια είτε σε πεζοδρόμια είτε σε παρακείμενα πάρκα, κατάφεραν να επιβιώσουν το καλοκαίρι, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ακριβά ενοίκια. «Είμαστε λίγο καλύτερα από την πόλη της Νέας Υόρκης. Εκεί, υπάρχουν πολλά προβλήματα με το προσωπικό, η κατάσταση με τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια», δήλωσε ο Γεώργιος Βατάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος και εστιατορίου «Herb & Olive», Τον επερχόμενο χειμώνα, με 50% πληρότητα μέσα στα εστιατόρια και με το κρύο στους δρόμους, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. «Δύσκολα με το νέο μέτρο. Το εστιατόριο στο Μπρονξ κλείνει στις 11 και το νέο μέτρο θα μας επηρεάσει. Περνάμε δύσκολες καταστάσεις αυτούς τους μήνες. Περιμέναμε το καλοκαίρι, ανοίξαμε για λίγο, τώρα πιστεύω ότι θα μας κλείσουν ξανά. Στο Μπρονξ κλείσανε οριστικά πάρα πολλά μαγαζιά», καταλήγει η κυρία Βαγγελάτου.


ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Η Εργολαβική εταιρεία «Galaxy Construction» του κ. Στηβ Ζερβούδη, ανέλαβε και ολοκλήρωσε την δωρεάν ανακατασκευή ενός τμήματος του πεζοδρομίου μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στην 79η οδό, στο ανατολικό Μανχάταν. Οι ζημιές στο πεζοδρόμιο προήλθαν από την απερίσκεπτη και παράνομη άνοδο στο συγκεκριμένο κομμάτι του πεζοδρομίου, από βαρύ όχημα συγκομιδής σκουπιδιών για το διπλανό κτίριο. Για την αφιλοκερδή αυτή προσφορά, η οποία σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις των υπαλλήλων του Προξενείου, ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες δολάρια. Ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ευχαρίστησε την εταιρεία του ομογενή Στηβ Ζερβούδη, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους πράξεις, αποτελούν ελάχιστα δείγματα της ανυπόκριτης και ανιδιοτελούς αγάπης των ομογενών για το Γενικό Προξενείο και κατ΄ επέκταση για την Ελλάδα.


Η ΑΗΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ»

Η Ελληνοαμερικανική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ τίμησε την «ΗΜΈΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΆΝΩΝ», καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των Βετεράνων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στο ύψος της 67ης οδού στην 5η Λεωφόρο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του District 6 κ. Λού Κάτσο, ο πρώτος πεσών βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένας Ελληνοαμερικανός με το όνομα John Gillboy, είχε βραβευθεί με το ανώτατο παράσημο των ΗΠΑ, το λεγόμενο «Purple Heart». Με την ενέργειά της αυτή, η ΑΧΕΠΑ τίμησε επίσης και όλους τους Έλληνες βετεράνους των Πολέμων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.