Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Posted by at 10 August, at 04 : 25 AM Print

Νικητές υποτροφιών GARC Culinary & Hospitality

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ εστιατορίων, Greek American Restaurant Cooperative (GARC), με έδρα το Park Ridge, IL, είναι περήφανος που ανακοινώνει δύο νικητές υποτροφιών. Η υποτροφία φιλοξενίας (Hospitality Scholarship ) απονεμήθηκε στον Daniel Frank Militello. Ο Daniel, εργάζεται στο εστιατόριο, 3 Corners Grill & Tap στο Lemont, IL από τα 15 του. Έχει εργαστεί ως υποδοχή, βοηθός σερβιτόρου και σερβιτόρος. Ο Ντάνιελ, είχε στοχεύσει, να πάρει πτυχίο στη φιλοξενία με το όνειρο να αποκτήσει δικό του εστιατόριο. Το φθινόπωρο θα σπουδάσει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η υποτροφία μαγειρικής (Culinary Scholarship),απονεμήθηκε στον Jose M. Garcia. Ο Jose εργάζεται στο Paul’s Family Restaurant στο Elgin, Il εδώ και 29χρόνια. Ο Jose ξεκίνησε ως busboy και λόγω της ικανότητας, της ευφυΐας και της αξιοπιστίας του, εκπαιδεύτηκε για να γίνει μάγειρας. Η ιδιοκτήτρια, Elaine Apostolopoulos, είπε «με τα χρόνια ο Jose ήθελε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και αποφάσισε να επιστρέψει στο σχολείο για να πάρει το πτυχίο μαγειρικής και τον ενθαρρύναμε». Θα αποφοιτήσει από το Elgin Community College με πτυχίο μαγειρικής το 2024. Στόχος του προγράμματος είναι να συνεχίσει να προσελκύει και να διατηρεί ταλέντα στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης!

Η Τελετή Απονομής Βραβείων& Gala από το PanHellenic Scholarship Foundation

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ & Gala από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών στο Hilton στο Σικάγο του Ιλινόι παραβρέθηκαν πάνω από 660 προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους και οι: τέως Πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος κ.Εμμανουήλ Κουμπαράκης και η Πρόξενος κ . Γεωργία Τασιοπούλου. Ο διαχειριστής John Manos και η συμπρόεδρος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης, Eunice Buhler, ανακοίνωσαν την απίστευτη τάξη του Ιδρύματος Πανελλήνιων Υποτροφιών του 2023, στην οποία απονεμήθηκαν υποτροφίες άνω των 325.000 δολαρίων. Το 7ο Ετήσιο Γεύμα Καθοδήγησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία και υπογράφτηκε γενναιόδωρα από τον Νικόλαο Γ. Αλέξο ανακοινώθηκαν για τρίτη χρονιά οι αποδέκτες του The Leadership Fellowship, που χρηματοδοτήθηκαν από το The Renaissance Fund. Αυτοί οι 4 επιλεγμένοι φοιτητές θα λάβουν μια ανανεώσιμη υποτροφία $30,000 που θα διανεμηθεί τα επόμενα 3χρόνια εάν είναι δευτεροετής φοιτητής ή μια ανανεώσιμη υποτροφία$20,000 που θα διανεμηθεί τα επόμενα 2 χρόνια εάν είναι Junior.

Έκλεισε το εστιατόριο του Salt Bae στη Νέα Υόρκη

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ αφότου ανακηρύχθηκε «Το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή», το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου, Νουσρέτ, γνωστού ως Salt Bae, στο Μανχάταν έκλεισε.  Το συγκεκριμένο κατάστημα άνοιξε το 2020 στη Λεωφόρο Παρκ προκάλεσε έκπληξη ως το «σπίτι του μιλκσέικ των 99 δολαρίων» αλλά και  του «Gold Burger αξίας 100 δολαρίων», το οποίο ήταν κλειστό σε φύλλο χρυσού.

Η ασπαρτάμη «πιθανώς» προκαλεί καρκίνο, αναφέρει ο οργανισμός WHO

Η ΚΟΙΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), και την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα Τροφίμων (JECFA),η οποία αποτελεί μέρος του WHO(World Health Organization) και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, αντιπροσωπεύει την πρώτη δημόσια παρέμβαση του Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ για το ευρέως χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό ασπαρτάμης. Η ασπαρτάμη έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα τροφίμων και ποτών από τη δεκαετία του 1980,συμπεριλαμβανομένων ποτών διαίτης, τσίχλες, παγωτού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το γιαούρτι, δημητριακά πρωινού, οδοντόκρεμα και φάρμακα όπως σταγόνες για τον βήχα και μασώμενες βιταμίνες. Οι νέες αξιολογήσεις σηματοδοτούν την πρώτη δημόσια αξιολόγηση του γλυκαντικού από τοIARC και οι επιστήμονες αναφέρουν «περιορισμένα στοιχεία» ότι θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο.

Απεβίωσε γνωστός εστιάτορας 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου, Ιωάννης Γιάνναρης (John Giannaris), σε ηλικία 86 ετών. Το εστιατόριό του, «Hellenic Snack Bar», στο Ιστ Μάριον της Ν.Υ. ήταν σημείο αναφοράς για  την περιοχή, τόσο για τις ξεχωριστές γεύσεις που προσέφερε, όσο και για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών από τον ιδιοκτήτη του.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.