Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Posted by at 13 April, at 16 : 35 PM Print

HELLENIC PROFESSIONAL WOMEN

Φλόριδα.- By MELINA MILIONIS

Από αριστερά: Melissa Martakis, Malvina Currie, Melina Milionis, Laura Neroulias-Bisiotis, Athena Gounis, Melissa Bakatselos, Erin Ryan, Arlene Touris, Nicole Angelakos, Stella Stringer.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο οργανισμός Hellenic Professional Women πραγματοποίησε την εναρκτήρια εκδήλωση στη Νότια Φλόριδα και τη βραδιά Τσικνοπέμπτης  στο Souvlaki GR του Boy- ton Beach. Πάνω από  50 Ελληνοαμερικανίδες συγκεντρώθηκαν για να δικτυωθούν, να συνδεθούν και να  γιορτάσουν κάτω από τον όμορφο ουρανό της Φλόριδας. Απολαύσαμε ελληνικά κρασιά και νόστιμα μεζεδάκια από το Souvlaki GR. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά γλυκά του κουταλιού Χίου/ γλυκό του κουταλιού που προσέφεραν οι φίλοι  μας από το Zelos Gour- met. Για περισσότερες  Hellenic Professional Women Φλόριδα.- By MELINA MILIONIS  πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην HPW, επισκεφτείτε τον  ιστότοπο hellenicprofessionalwomen.org ή  ακολουθήστε το Instagram (hellenicprof-women) για επερχόμενες  εκδηλώσεις σε όλη τη Νέα Υόρκη, Νέα Υερσέη, Φλόριδα, Φιλαδέλφεια και Βοστώνη με πολλά άλλα προσεχώς!

RONALD MCDONALD HOUSE NEW YORK

Το Ελληνικό Τμήμα Ronald McDonald House New York, το οποίο ιδρύθηκε από την αείμνηστη Νίκη Σιδέρη, υποστηρίζει και βοηθά οικονομικά παιδιά και τις οικογένειές τους που πάσχουν από παιδικό καρκίνο και φθάνουν στις ΗΠΑ για θεραπεία. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης των αναγκαίων οικονομικών κεφαλαίων, διοργανώνονται ο 28ος Ετήσιος Περίπατος και το Φεστιβάλ Άνοιξης. Το Walk and Spring Festival είναι μια οικογενειακή μέρα γεμάτη φιλανθρωπία και ελληνική κληρονομιά. Το LIVE Walk-a-thon μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο (RMH NY-405 East 73rd Street, μεταξύ 1st and 2nd Ave) και το Virtual Walk-a-thon θα πραγματοποιηθεί μεταξύ  Σάββατο 13 Μαΐου- Σάββατο 20 Μαΐου 2023.  Για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο Live and Virtual Walk and Spring Festival, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.rmh-newyork.org/2023greekwalk. Με την εγγραφή σας στο Walk and Spring Festival θα μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στη σελίδα μας στο Ελληνικό Τμήμα στο Facebook. www. facebook.com/groups/ RMHNYGreekWalk

ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σοβαρές ζημιές υπέστη το εστιατόριο Karl’s Cabin Eatery, της οικογένειας Πούλου, στην περιοχή του Σάλεμ στο Μίσιγκαν, εξαιτίας μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Οι φιάλες προπανίου του καταστήματος -που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τα μπάρμπεκιου αλλά και τη θέρμανση στα εξωτερικά τραπέζια- είχαν ένα ειδικό σύστημα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέπονται οι εκρήξεις. Παρόλα αυτά, όσες εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με την πυρκαγιά σήκωσαν αναπόφευκτα πυκνότερο καπνό, που ήταν αρκετός για να προκληθούν περαιτέρω ζημιές. Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια Πούλου αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης του χώρου, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του πίσω μέρους του κτιρίου έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά, έστω κι αν η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στην κυρίως αίθουσα.

TO ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ»

Το παιδικό αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσιώτισσα», πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 18 Φεβρουαρίου 2023 στο ομογενειακό εστιατόριο «Laterna Restaurant» στο Bayside του Queens. To πάρτι το προσέφεραν  τρείς και τέσσερες  γενναίες ομογενών Ελλήνων Ευρυτανικής και  προαστίων καταγωγής. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας. Η κ. Καλογερά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την γραμματέα Λούλα  δωρεάν η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Καλογερά, καθώς και τα άλλα μέλη και στελέχη του ιστορικού συλλόγου με 113 χρόνια από την ίδρυση του. Παραβρέθηκαν πάνω από σαράντα παιδιά και νέοι με τους γονείς και τους παππούδες,  Κουτσούκη, η οποία κάλυψε τα έξοδα των γελωτοποιών της «Speedo the Clown & Team», καθώς επίσης και για τους ιδιοκτήτες της «Λατέρνας» Ελευθερία Μοσχόπουλου και Ντένη Μασχόπουλο για την φιλοξενία και την άποψη εξυπηρέτηση.

«ΑΘΩΩΝ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Αθώων Πατρίδες» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, στην Αστόρια. Οι συνολικά 9 παραστάσεις, διήρκησαν Φεβρουάριο και Μάρτιο. Το έργο έγραψε η Αναστασία Θανασούλα, μεταφερμένο από το βιβλίο “Πατρίδα; Ποια πατρίδα;” της ιδίας, που διηγείται την ιστορία ενός μετανάστη από την Πελοπόννησο, που κατέληξε στα ανθρακωρυχεία της Γιούτας και τα ματωμένα χέρια. Με γραμμική αφηγηματική δομή και τραγικότητα, ο ήρωας, αφηγείται επί σκηνής σε μονόλογο, τις σκληρές εποχές της επιβίωσης, το πέρασμα από τον πόλεμο, την φτώχεια, την αναγνώριση, την απώλεια, τον θάνατο, την μετανάστευση, τις απελπισμένες λύσεις, την περιθωριοποίηση, την εσχάτη καταστροφή, τα ματωμένα χέρια… την προδοσία και κάπου ενδιάμεσα, την αναζήτηση της ταυτότητα της αγάπης. Τα ισχυρά μηνύματα του έργου είναι προσωπικά, του ήρωα, του κάθε ενός. Η διαπραγμάτευση είναι στο ενδιάμεσο του βιοπορισμού. Το πέρασμα του κάθε ενός για την εύρεση και την αξιοποίηση της αλήθειας. Ο “Ντίνος”, ο πρωταγωνιστής, ήταν ειλικρινής. Στον ρόλο του “Ντίνου” και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θοδωρής Πετρόπουλος. Συμμετέχουν η Αναστασία Θανασούλα και ο Διόδωρος Παγούδης. Πολλά συγχαρητήρια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.