Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Posted by at 16 April, at 08 : 30 AM Print

Απεβίωσε o Γιώργος Μενεγάτος

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ, ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρίας New Yorker Bagel και πρώην πρόεδρος στον Σύλλογο Κεφαλλήνων «Αίνος» απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, από επιπλοκές της Covid-19. Ο εκλιπών, γεννήθηκε στην Άσσο της Κεφαλονιάς και μετανάστευσε στην Αμερική το 1972, σε ηλικία 19 ετών. Παρότι δεν είχε κάποιο οικονομικό υπόβαθρο, εξελίχθηκε σε επιτυχημένο επιχειρηματία.

Εξαγορά ομογενειακής εταιρείας

Η «THE SIMPLE GREEK» εξαγοράστηκε από την θυγατρική εταιρεία της Saladworks, Woworks. Ιδρυτής της ήταν ο ομογενής Μάρκος Λεμονής, παρουσιαστής του σόου του CNBC, «The Profit». Όλες οι φίρμες που έχουν ενταχθεί στην Woworks έχουν ως στόχο μέσω του φαγητού να ζουν οι άνθρωποι μια καλύτερη ζωή. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 όταν ο Λεμονής σκέφτηκε να φτιάξει ένα εστιατόριο που να σερβίρει ελληνική κουζίνα με φρέσκα υλικά χρησιμοποιώντας μια ανοιχτή κουζίνα όπου ο καθένας φτιάχνει το δικό του πιάτο.

Nick Kokonas

Ο NICK KOKONAS, συνιδρυτής της πλατφόρμας Tock και της αλυσίδας εστιατορίων «Alinea» με έδρα το Σικάγο, εμφανίστηκε στο χώρο της εστίασης πριν 16 χρόνια ως ξενόφερτος στο χώρο. Το 2005 ανοίγει το εστιατόριο «Alinea», το οποίο σήμερα έχει τρία αστέρια Μισελέν. Το 2015 ο Κοκόνας εγκαινιάζει την πλατφόρμα εστιατορίων Tock, μια εταιρεία που πρωτοστάτησε στον τομέα της, καθώς λάνσαρε την ιδέα τα εστιατόρια να χρεώνουν τον πελάτη ένα ποσό για την κράτηση του τραπεζιού ή ακόμη και να προπληρώσουν το γεύμα τους σε καλύτερες τιμές και για να υπάρχουν περισσότερα τραπέζια. Το Tock to Go βοηθάει τα εστιατόρια να προσφέρουν τα απαραίτητα γεύματα παράδοσης και διανομής χωρίς να χρεώνει επιπλέον χρήματα όπως το Seamless και το Doordash, τα οποία κάνουν χρεώσεις που φτάνουν το 30%. Αντ’ αυτού, η Tock χρεώνει στα εστιατόρια μια σταθερή μηνιαία χρέωση 199 δολαρίων συν 2% για παραγγελίες χωρίς συνδρομή.

Έχουν κλείσει πολλά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια

Η ΕΣΤΙΑΣΗ, ο κλάδος που συνδυάστηκε με το αμερικανικό όνειρο του Έλληνα μετανάστη των προηγούμενων δεκαετιών, χτυπήθηκε από την πανδημία σε βαθμό που είναι άγνωστο πότε και πώς θα επανέλθει. Σύμφωνα με τον Νίκο Μπάρδη, από τον Pan Gregorian NY, τα προβλήματα για τους ομογενείς -και όχι μόνοεπιχειρηματίες εστίασης, είναι μπροστά. «Αυτήν την στιγμή, χωρίς να έχουμε ακριβείς αριθμούς, γνωρίζουμε ότι έχουν κλείσει πολλά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια, κυρίως ντάινερς και coffee shops, ως επί το πλείστον στο Μανχάταν. Συνολικά στη Νέα Υόρκη υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει 7.500 επιχειρήσεις εστίασης, συνεπώς τα ελληνικά εστιατόρια πρέπει να είναι αρκετά. Φοβάμαι ότι θα ανακαλύψουμε κι άλλα στην πορεία, καθώς ορισμένοι επιχειρηματίες δεν μας ειδοποιούν και πάμε ψάχνοντας», τονίζει ο κ. Μπάρδης.

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα σε εστιατόριο του Νιού Τζέρσεϊ;

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟ είναι ένα γεύμα σε εστιατόριο του Νιού Τζέρσεϊ; Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι στο Νιου Τζέρσεϊ μπορείτε να επιλέξετε ένα γεύμα από πολλούς διαφορετικούς τύπους κουζίνας. Για παράδειγμα, ένα γεύμα για δύο άτομα, σε ένα εστιατόριο: Ασιατικό 22 USD, Κινέζικο 20 USD, Γαλλικό 34 USD, Ιταλικό 28 USD, Ιαπωνικό 29 USD, Μεξικάνικο 18 USD. Πόσο κοστίζει ένα γεύμα σε Φαστ φουντ Μπαρ στην Νιου Τζέρσεϊ; Για ένα McMeal ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο γεύμα θα πληρώσετε γύρω στα 8.00 USD. Η Μέση τιμή για δείπνο στο εστιατόριο είναι γύρω στα 15 USD. Η Τιμή για ένα δείπνο για δύο στο ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Νιου Τζέρσεϊ είναι περίπου: 111 US. Τέλος, αποδεκτή τιμή του δείπνου θεωρείται μεταξύ 20 USD και 23 USD.

Με ελληνικό ενδιαφέρον φέτος τα Όσκαρ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ θα έχει η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, καθώς στις υποψηφιότητες που ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκονται και δύο ταλαντούχοι και βραβευμένοι Έλληνες. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο Έλληνα μοντέρ Γιώργο Λαμπρινό, που είναι πρώτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ. Κέρδισε αυτήν την υποψηφιότητα για το μοντάζ της ταινίας «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ. Επίσης, ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για τη διεύθυνση φωτογραφίας της «Δίκης των 7 του Σικάγου» του Ααρον Σόρκιν. Πρόκειται για τη δεύτερη υποψηφιότητα στα Όσκαρ για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, μετά τη «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας το 2014. Η τελετή απονομής των Όσκαρ φέτος θα είναι «ζωντανή» και όχι με «Ζουμ».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.