Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Posted by at 10 March, at 09 : 15 AM Print

Χωρίς  Έλληνες  πολιτικούς  η Παρέλαση  στη Nέα Υόρκη

ΦΕΤΟΣ, για πρώτη φορά, αποφασίστηκε ομόφωνα από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, να μην σταλεί καμία πρόσκληση σε μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και σε Έλληνες Βουλευτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας της ομογένειας των ΗΠΑ, για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης κ. Πέτρος Γαλάτουλας. Αντίθετα, στην Παρέλαση θα παραβρεθούν οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς ενώ θα προσκληθούν ορισμένοι Δήμαρχοι που αντιτάχθηκαν στην Συμφωνία των Πρεσπών.  Η ημερομηνία της παρέλασης ορίστηκε για τις 14 Απριλίου.


Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.  Ο  Έλληνας Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Αγια Σοφια και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης δεν θα αποτελέσει αντικείμενο ή μήνυμα διχόνοιας ή διενέξεων, διαφοροποιήσεων ή διχασμών, αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».


Σχεδιάζει Πύργο  50 ορόφων

ΟΠΩΣ έγραψε η δημοσιογράφος, Ashley Gurbal Kritzer, o ομογενής δισεκατομμυριούχος, Τζον Κατσιματίδης ιδιοκτήτης, πρόεδρος και CEO της Red AppleGroup, δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν πύργο 50 ορόφων, μικτής χρήσης, αξίας 250 εκατ. δολλ., στο κέντρο του St. Petersburg της Φλόριδα. Το άρθρο σημείωνε ακόμη ότι η περιουσία του ομογενή ανέρχεται σε πάνω από 3 δισ. δολλ. σύμφωνα με το Forbes. Ο πύργος, στο κέντρο της πόλης είναι το πιο πρωτοποριακό έργο στην περιοχή του Τάμπα Μπέι. Η κατασκευή θα έχει κόστος περί τα 250 εκατ. δολλ., με ρευστό το οποίο διαθέτει άφθονο, όπως δήλωσε ο κ. Κατσιματίδης.


Με το βλέμμα ενός απόδημου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του με τίτλο «Εξ αποστάσεως – Η Ελληνική κρίση με το βλέμμα ενός απόδημου» παρουσίασε πρόσφατα στην Αθήνα ο Νικόλας Τ. Παγώνης που  ήδη διανύει την τέταρτη θητεία του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. «….Ίσως εμείς οι ξενιτεμένοι να βλέπουμε τα εθνικά μας θέματα με μεγαλύτερη ευαισθησία. Ίσως, η απομάκρυνσή μας από την καθημερινότητα της πατρίδας να μας έχει προσδώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο καθαρά και ρεαλιστικά. Ίσως να έχουμε παραμείνει ανεπανόρθωτα ρομαντικοί αναφορικά με την Ελλάδα. Ίσως… Ίσως… Ίσως… Πάντως, ένα είναι σίγουρο: Ότι ξέρουμε να τιμούμε και να σεβόμαστε τα εθνικά σύμβολα, την ιστορία μας και τους αγώνες του Ελληνικού λαού…», δήλωσε.


FORBES: Τα 6 καλύτερα  νέα  ελληνικά εστιατόρια

ΣΑΝ ΤΑ μανιτάρια συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν  ελληνικά εστιατόρια παντού στις ΗΠΑ. Κριτικοί γεύσεων τα εκθειάζουν και πελάτες τα βαθμολογούν με άριστα. Το γεγονός αυτό οδήγησε το περιοδικό «Forbes»,  να κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στα έξι καλύτερα, νέα, ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Ιδού: 1.  «YefsiEstiatorio» Πρώτο στη λίστα συναντάμε το «YefsiEstiatorio», του Κύπριου σεφ Χρήστου Χρήστου. 2.  «AnemosEstiatorio» στην Αστόρια. Στο τιμόνι αυτού του εξαιρετικού, νέου εστιατορίου βρίσκεται και πάλι ο Σεφ Χρήστος Χρήστου. 3.  «Under The Bridge». Κάτω από την γέφυρα του Queensboro. 4.  «Rodos» του «celebrity-chef» Εμεριλ Λαγκάς, σε συνεργασία με τους ομογενείς εστιάτορες Γιάννη Χατήρη και Ελένη Βάρελη. Βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου «Henri» στο Τσέλσι. 5.  «FournosTheophilos». Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2018 στο κέντρο του Μανχάταν. 6. «Korali» από τον Λευκαδίτη κ. Πολίτη.


Μαθητές με υποτροφία στις ΗΠΆ

ΔΕΚΑ  Έλληνες μαθητές θα καθίσουν σε αμερικανικά θρανία με υποτροφία για έναν χρόνο μέσω του προγράμματος FLEX -FutureLeaders Exchange.  Θα φθάσουν στις ΗΠΑ Αύγουστο, θα ξεκινήσουν μαθήματα Σεπτέμβριο και να ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό έτος τον Μάιο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει 10 υποτροφίες κι απευθύνεται σε μαθητές/τριες της 3ης γυμνασίου και της 1ης λυκείου με ημερομηνία γέννησης από 1η Ιανουαρίου 2002 έως 15η Ιουλίου 2004. Οι μαθητές δεν επιβαρύνονται οικονομικά καθώς θα φιλοξενηθούν από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής.


1 εκατ. δολλάρια για  Έδρα Ελληνικών Σπουδών

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ  γιατρός, ογκολόγος, Πολυχρόνης (Paul) Ηλιάδης, χάρισε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ για την ίδρυση της μοναδικής Έδρας Ελληνικών Σπουδών στην Πολιτεία της Αυστραλίας, όπου τα τελευταία χρόνια προσφέρονται μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας, Κουλτούρας και Λογοτεχνίας. Η έδρα The Paul Eliadis Chair of Ancient History and Classics, όπως ονομάζεται, διευθύνεται με μεγάλη επιτυχία από τον καθηγητή Alastair Blanshard και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου, το ενδιαφέρον των φοιτητών, ειδικά όσον αφορά τη μελέτη των αρχαίων κλασσικών, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο.


Φυσικό Άέριο  στην κυπριακή ΆΟΖ

ΜΕΓΑΛΟ  κοίτασμα φυσικού αερίου φαίνεται πως έχει εντοπιστεί στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Η συγκεκριμένη γεώτρηση φέρνει ξανά στην επιφάνεια τον αγωγό East Med. Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στον αγωγό και τους ενεργειακού σχεδιασμούς Ελλάδας και Κύπρου. “Η Exxon Mobil έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει ανακοίνωση όταν  θα είναι έτοιμη να την κάνει. Αυτό που θα πω εγώ, είναι ότι αυτά τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας με διασπορά πηγών, είναι ζωτικά σημαντικά για ολόκληρη την Ευρώπη” είπε ο κ. Πάιατ.


Και  απευθείας Άθήνα και φθηνά!

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σύνδεση Άθήνας – Νέας Υόρκης (αεροδρόμιο John F. Kennedy) ανακοίνωσε η Norwegian, μία εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων. Οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη θα εκτελούνται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, 4 φορές την εβδομάδα και οι τιμές ξεκινούν από 169,90 ευρώ για απλή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.


Καλό σου ταξίδι,  φούρναρη της Κω…

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77χρονών πέθανε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφταναν στο νησί. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε. Και πρόσθεσε:  «Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».


Πέθανε η ιδρύτρια του Μουσείου  Φυσικής Ιστορίας

ΘΛΙΨΗ  σκόρπισε ο θάνατος της  ζωγράφου και φιλάνθρωπου Νίκης Γουλανδρή. Η Νίκη Γουλανδρή αφιέρωσε τη ζωή της από πολύ νέα στην μάθηση, στον στοχασμό, στην επιστήμη και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η φήμη της ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδος. Ανακηρύχθηκε γυναίκα της Ευρώπης το 1991. Μαζί με το σύζυγό της Άγγελο Γουλανδρή, δημιούργησαν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ίδρυμα ΓΑΙΑ, αφιερώνοντας έτσι όλη τους την περιουσία στο κοινό καλό.


Πλήθος  κόσμου  στην κηδεία  Παναγόπουλου

ΠΛΗΘΟΣ  κόσμου στην κηδεία του Περικλή Παναγόπουλου  84 ετών στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,  μεταξύ άλλων. “Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ήσουν αυθεντικός τζέντλεμαν” είπε ο γιος του στον σπαρακτικό αποχαιρετισμό του. Ο Περικλής Παναγόπουλος, παλαιότερα είχε πέσει θύμα απαγωγής και η σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου είχε καταβάλει στους απαγωγείς 30 εκ. ευρώ για την απελευθέρωσή του. Οι απαγωγείς είναι σήμερα στη φυλακή, τα χρήματα ωστόσο δεν βρέθηκαν ποτέ.


Γάμος για τον E.Δ. της ΑΗΕΡΑ

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ διευθυντής της ΑΗΕΡΑ Βασίλειος Μωσαϊδης  χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του Jeannette Zaykowski.  Το μυστήριο του γάμου έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.  Αμέσως μετά παρατέθηκε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.


HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.