Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Posted by at 10 July, at 03 : 32 AM Print

ΤΟ «FOOD SHOW» ΤΟΥ ΠΑΝΓΚΡΙΓΚΟΡΙΑΝ NJ

ΤO ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ «Food Show» του Πανγκριγκόριαν Νέας Ιερσέης πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Biagios» στο Παράμους. Στο σόου συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εκθέτες με δείγματα από τα προϊόντα τους όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν. Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Εμπορικός Ακόλουθος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Μιχαηλίδης.


ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό της Αθήνας άνοιξε τις πύλες του.  Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου επιθεώρησε την κατάσταση του έργου, που πλέον έχει ουσιαστικά αποπερατωθεί, με λεπτομέρειες μόνο να απομένουν μέχρι την έναρξη της κανονικής λειτουργίας του, το αργότερο τον Σεπτέμβριο.


ΧΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ:  ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Χιακής Ομοσπονδίας, με ενημέρωση Τύπου, ανακοίνωσαν δύο νέα προγράμματα υποτροφιών: «Το Χιακό Ομοσπονδιακό Ταμείο Υποτροφιών» και «Το Ταμείο Υποτροφιών της Ελένης Χιώτη».  Το πρώτο πραγματοποιήθηκε χάρη στις δωρεές των μελών και φίλων Χιωτών, ενώ το δεύτερο χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξη της κας Ελένης Χιώτη, η οποία είναι υποστηρίκτρια και υπερασπίστρια των Ελληνικών και Ορθοδόξων θεμάτων στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για  πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που στηρίζουν την παιδεία και διατηρούν την ελληνική κληρονομιά και κουλτούρα, καλλιεργώντας νέους ανθρώπους, που με τη σειρά τους θα προσφέρουν στην κοινότητά.  Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές ελληνικής και μη καταγωγής, πάνω σε ελληνικές και νεοελληνικές σπουδές. Τα κριτήρια για τις υποτροφίες καθώς και οι αιτήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: www.chianfed.org. The Chian Federation: 718-204-2550, Email: chianfed@chianfed.org. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε τον περασμένο μήνα, η εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας, με θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα οφέλη της Μαστίχας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Χιακή Ομοσπονδία, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Ν.Υ. και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Κοντολιός κατά την ομιλία του.


ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ της Ουάσινγκτον για την στήριξη της συμμαχικής σχέσης με την Ελλάδα,  αντανακλά την «χειροπιαστή» απόδειξη της ενισχυμένης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, υποστήριξε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του στην δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην Ουάσινγκτον.


ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΕ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Ελλάδος, όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο για τη δήλωση στο Κτηματολόγιο έληξε τον Ιούνιο, δόθηκε νέα τρίμηνη παράταση.  Πρόκειται για τις περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη, Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β’ Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν για την υποβολή δηλώσεων,  τρεις επιπλέον μήνες προθεσμία.


ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «για όλες τις εποχές» του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» επανακυκλοφορεί στην Αγγλική του έκδοση («The Miracle – A True Story») από την πλατφόρμα του Amazon (Kindle Direct Publishing). Το βιβλίο αποτελεί μια συγκλονιστική καταγραφή, μέσα από προσωπικά βιώματα του συγγραφέα της πολιτικής αφελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, αφ΄ ετέρου δε  της μακροπρόθεσμης, επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος –και όχι μόνο- την οποία ακολούθησαν  μεθοδικά όλες ανεξαιρέτως οι Τουρκικές κυβερνήσεις, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923.


ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των Αμερικανών Φιλελλήνων, American Philhellenes Society από κοινού με την ελληνοαμερικανική κοινότητα του Σικάγο,  τίμησαν με εκδήλωση που διοργάνωσαν,  τους  Αμερικανούς, που υποστήριξαν τον αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία τους,  το 1821. Προς τιμή όλων όσων στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδος, θα αναγερθεί μνημείο στην Democracy Square του Γουάιλντερ Πάρκ στο Αουρόρα του Ιλινόι. Η δεξίωση περιελάμβανε έκθεση ιστορικών κειμένων,  καθώς και εισήγηση από την γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Σικάγο, Αικατερίνη Δημάκη.


ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΈΦΥΓΕ από την ζωή τον περασμένο μήνα ο Νικόλαος Πολίτης σε ηλικία 79 ετών. Ο Νίκος Πολίτης μαζί με τα αδέρφια του Τάκη και Γιώργο υπήρξαν οι πρώην ιδιοκτήτες του Bayside Diner στο Queens της Νέας Υόρκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Ιουλίου, 1939 από την Χρυσούλα και τον Ιωάννη Πολίτη. Στης ΗΠΑ μετανάστευσε σε νεαρή ηλικία όπου μαζί με τα αδέρφια του υπήρξαν ιδιοκτήτες αρκετών εστιατορίων. Με την σύζυγό του Λίτσα, απόκτησαν 3 κόρες την Χρυσούλα, Μαρία και Ελένη και 6 εγγόνια. Τα θερμά μας συλλυπητήρια.


PANHELLENIC SCHOLARSHIP FOUNDATION

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, το  PanHellenic Scholarship Foundation, πραγματοποίησε στο Σικάγο, την ετήσια τελετή απονομής βραβείων και το Gala στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton Chicago, απονέμοντας $250.000 σε 40 κορυφαίους προπτυχιακούς φοιτητές από

την Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση έσπασε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων, με συμμετοχή άνω των 600 καλεσμένων . Το ίδρυμα έχει πλέον απονείμει πάνω από 3,25 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 500 νέους Ελληνο-αμερικανούς προπτυχιακούς φοιτητές.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  ΣΤΟ ΛΙΝΤΕΝΧΑΡΣΤ

ΣΤΟ ΛΙΝΤΕΝΧΑΡΣΤ  της Νέας Υόρκης,  θα λειτουργήσει σύντομα ένα νέο ελληνικό εστιατόριο, το «Pita Bowls». Ιδιοκτήτριες Η Rea Leunes και η Αννα Πισάνη. Το νέο εστιατόριο θα βρίσκεται στη λεωφόρο Wellington North 280 και θα προσφέρει γύρο κατά παραγγελία ή μπολ που θα σερβίρονται σε στυλ «Chipotle», σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Greater Babylon».


Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που αφορούν τους Έλληνες και Κύπριους ομογενείς που ζουν στην Αμερική  περιλάμβανε  η  ομιλίας της δικηγόρου Μαρίας Μάρκου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια. Παρουσιαστής -συντονιστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χατζηιωάννου ο οποίος μίλησε για την πορεία της. Αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της και τον ανθρωπισμό της. «Η Μαρία είναι πρώτα από όλα άνθρωπος και μετά δικηγόρος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηιωάννου. Η Μαρία Μάρκου βραβεύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό HELLAS FM, για την προσφορά της στην ομογένεια, όχι μόνο σαν δικηγόρος αλλά και για την συμμετοχή της στα κοινά. Την τιμητική πλακέτα της πρόσφερε ο διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Φιλιππίδης.

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.