Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

Posted by at 12 August, at 10 : 12 AM Print

Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο Κ. ΑΝΤΩΝΗΣ Η. ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ,  είναι ο νέος υφυπουργός Έξωτερικών, με αρμοδιότητα τον Απόδημο Έλληνισμό. Ο κ. Διαματάρης, εκδότης-διευθυντής του «Έθνικού Κήρυκα» από το 1979, κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου και ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη. Όπως ο ίδιος ο κ. Διαματάρης δήλωσε κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον προκάτοχό του, κ. Τέρενς Κουίκ, «…αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβω αυτή τη θέση, γιατί πιστεύω βαθιά σε εκείνον και γιατί γνωρίζω την αγάπη του για τον απόδημο ελληνισμό. Αλλά και επίσης γιατί θα μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλο τον απόδημο ελληνισμό, με βάση τις ίδιες αρχές, και πάθος». Ανάμεσα στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ήταν του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Έλπιδοφόρου ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η ανάδειξη του κ. Διαματάρη ως υφυπουργού Έξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Έλληνισμό, αποτελεί «μία ένδειξη ότι η νέα κυβέρνηση, της οποίας αποτελείτε εξέχον μέλος, θα ασχοληθεί με τη δέουσα προσοχή με τα προβλήματα των ομογενών του εξωτερικού και θα συνεργασθεί με την εδώ εκκλησία». Όπως έχει διευκρινίσει σε ανοικτή επιστολή του ο κ. Διαματάρης, την μετακίνησή του στην Αθήνα την θεωρεί προσωρινή και θα επανέλθει στον Έθνικό Κήρυκα με τη λήξη της κυβερνητικής του θητείας. Στην διεύθυνση της εφημερίδας παραμένουν η κόρη του Βανέσα, ο γιός του Ηρακλής καθώς και η αδελφή του, Βέτα Παπαδοπούλου.


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, σχημάτισε ο νικητής των εκλογών, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έιδικότερα, η σύνθεση της νέας Βουλής είναι 5κομματική. Νέα Δημοκρατία, με 39,85% και 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ, με 31,53% και 86 έδρες, Κίνημα Αλλαγής με 8,10% και 22 έδρες, ΚΚΈ με 5.30% και 15 έδρες, Έλληνική Λύση με 3,70% και 10 έδρες και ΜέΡΑ25, 3,44% και 9 έδρες, είναι τα νέα κόμματα στη Βουλή.  Έκτός Κοινοβουλίου έμειναν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.


ΕΤΑΦΗ   Ο Δ.  ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους, τελέστηκε από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, η κηδεία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΈΛ, Δημήτρη Χριστόφια. Στην Κύπρο μετέβη και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο ΝΕΟΣ υπουργός Έσωτερικών Τάκης Θοδωρικάκος , με ανάρτησή του στο Facebook, δεσμεύθηκε και μετεκλογικά για την ψήφο των απόδημων Έλλήνων του Έξωτερικού μέσω του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος  δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διοικητικό εκτελεστικό διευθυντή Nick Larigakis.


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ρ/Σ   Ο ΤΖΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ

ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ σταθμό «77 WABC» αγόρασε ο ομογενής επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, από την «Cumulus Media Inc.», σύμφωνα με την «Wall Street Journal». Πρόκειται για τοπικό σταθμό της Νέας Υόρκης, ο οποίος φιλοξενεί εκπομπές λόγου με παρουσιαστές τους Μαρκ Λεβίν, Κέρτις Σλίβα και τον Μπράιν Κιλμέιντ του «Fox News». Για την εξαγορά του σταθμού ο κ. Κατσιματίδης κατέβαλε το ποσό των, $12,5 εκατομμυρίων στην «Red AppleMedia», θυγατρική εταιρεία του ομίλου «Red AppleGroup».


ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ  ΤΟΝ SERIAL KILLER  ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ φυλάκιση του 35χρονου πρώην αξιωματικού, Νίκου Μεταξά, αποφάσισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την δολοφονία πέντε γυναικών και δυο παιδιών, σε διάστημα δύο ετών. Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου. Ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των εφτά θυμάτων, την οικογένεια του, αλλά και από ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία.


ΤΟ «ΣΩΚΡΑΤΕΙΟ» ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ  ΜΙΧΑΛΗ ΨΑΡΟ

ΤΟ «ΣΩΚΡΑΤΕΙΟ» Βραβείο της απένειμε στον επιφανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μιχάλη Ψαρό, στο πλαίσιο του 97ου συνεδρίου της η AHEPA, παρουσία και του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Έλπιδοφόρου. Το «Σωκράτειο» Βραβείο είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει η Οργάνωση AHEPA σε κορυφαίους ηγέτες. Ο  Μιχάλης Ψαρός είναι ο 23ος που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Μιχάλης Ψαρός, είναι Έλληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, έλκει την καταγωγή του από τη Χίο και την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας.


96 ΕΤΩΝ ΤΟ «JAMES CONEY ISLAND GRILL»

Τα 96 του χρόνια γιόρτασε, το ιστορικό «James Coney Island Grill» του Χιούστον, που αριθμεί πλέον 17 καταστήματα, τα οποία πουλάνε περισσότερα από 30.000 χοτ ντογκς κάθε μέρα. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1900, όταν οι δύο γιοι ενός ξυλουργού, ο Τομ και ο Τζέιμς Παπαδάκης (Tom and James Papadakis), εγκατέλειψαν το Καστέλι και πήραν τον δρόμο για τη Νέα Υόρκη. Έφτασαν στο Χιούστον και αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μαγαζί με χοτ ντογκς. Χρησιμοποίησαν στην ονομασία «Κόνι Αϊλαντ» προτάσσοντας το Τζέιμς, που επικράτησε στο κορώνα- γράμματα!

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.