Categories

Δεν χάσαμε την φωνή μας!

Posted by at 19 January, at 17 : 58 PM Print

Στη σελίδα των επιστολών αναγνώστρια μας κατηγορεί ότι χάσαμε την φωνή μας για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ότι δεν γράφουμε για τα σκάνδαλα στενών συνεργατών του Προέδρου Τραμπ, αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, κυβερνητικών στελεχών και ανώτατων αξιωματούχων της προεκλογικής του εκστρατείας, τις απολύσεις, παραιτήσεις, και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Όχι, δεν χάσαμε την φωνή μας. Ένα περιοδικό σαν το Estiator είναι αδύνατο να παρακαλουθεί και να καταγράφει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Τα «νέα» μπαγιατεύουν από μήνα σε μήνα. Αλλά και σαν επαγγελματικό περιοδικό, δεν κομματίζεται, δεν έχει πολιτικούς στόχους και προτιμήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Τραμπ κάνει σοβαρά λάθη και λέγει όσα λέγει καθημερινώς, δημιουργώντας περισσότερους εχθρούς και μεγαλύτερα προβλήματα για τον εαυτό του, την χώρα, το κόμμα του και τους συμμάχους, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι εξελέγη πρόεδρος από τον λαό.

Όπως είχαμε σημειώσει ευθύς μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, όταν άλλοι αναγνώστες μας κατηγορούσαν ότι τον πολεμούσαμε, θα έπρεπε να του δώσουμε όλοι μας χρόνο και την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Τα γράψαμε αυτά χωρίς να είμαστε θαυμαστές του Προέδρου, αλλά όχι και εχθροί του.

Νομίζουμε ότι κακώς πράττουν όσοι εντός και εκτός Κογκρέσου ζητούν την καθαίρεση ή την παραίτηση του κ. Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα, αφού συνεχίζονται τέσσερις ανακρίσεις στην Βουλή και στην Γερουσία αλλά και εκείνη του ειδικού Εισαγγελέα. Οι ανακρίσεις εξετάζουν κατά πόσο συνεργάτες του Προέδρου, ή και ο ίδιος, συνήργησαν στην αποδεδειγμένη προσπάθεια του Κρεμλίνου να επηρεάσει τις εκλογές προς όφελός του. Την ανάμιξη παραδέχονται σύσσωμα Βουλή και Γερουσία και όλες οι 17 αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες, το FBI και η CIA. Ο Πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά το ενδεόμενο αυτό.

Τώρα, γιατί ο κ. Τραμπ δεν βρήκε ούτε την παραμικρή λέξη εναντίον του Πούτιν, την ώρα που Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, διπλωμάτες, πνευματικοί ηγέτες, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, αρθρογράφοι, και τα μέσα ενημερώσεως, χαρακτηρίζουν τον Ρώσσο ηγέτη ως «δολοφόνο», «διεφθαρμένο», «τσάρο», και «δικτάτορα», είναι μια άλλη ιστορία. Την απάντηση θα δώσει το πόρισμα του ειδικού Εισαγγελέα Mueller.

Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνουμε ότι το περιοδικό μας δεν φιλοδόξησε ποτέ να επηρεάσει τους αναγνώστες του προς την μια ή την άλλη πλευρά. Οι στήλες μας παραμένουν ανοιχτές για τις απόψεις όλων των αναγνωστών.

Π.Μ.

Γίνετε συνδρομητές στο Estiator. Το μόνο ελληνοαμερικανικό περιοδικό με συμβουλές για τον κλάδο των εστιατορίων, αγωραπωλησίες ακινήτων και εστιατορίων, καθώς και νέα από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α., συνταγές μαγειρικής, αγγελίες.

FROM THE EDITORS , ,

Related Posts

Comments are closed.