Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

Posted by at 11 October, at 14 : 14 PM Print

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «MIKE’S DINER» ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΥ

Το ευρέως γνωστό «Mike’s Diner», στην Αστόρια, ανακοίνωσε την οριστική διακοπή λειτουργίας του μετά από 94 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, κάτω ακριβώς από τον σταθμό Ditmars. Αιτία της απόφασης της ιδιοκτησίας του εστιατορίου, η αδυναμία συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και η οποία οδήγησε μια ακόμη εμβληματική επιχείρηση της ομογενειακής παροικίας σε αναγκαστικό λουκέτο. Στο σχετικό έντυπο που θυροκολλήθηκε, η ιδιοκτησία του εστιατορίου ευχαριστεί το κοινό για την υποστήριξή του όλα τα χρόνια λειτουργίας του, ενώ επικαλείται «τέλος ενοικιαστηρίου συμβολαίου» (end of lease). Οι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας εταιρείας Zan Diakos, έκαναν λόγο και για οφειλές της ιδιοκτησίας του «Mike’s Diner» της τάξεως των 74.000 δολαρίων, οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και εξ’ αιτίας της ασυνεννοησίας με την ιδιοκτησία του κτηρίου.

Ο ΎΠΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ

Ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. Τζίμη Κόκοτας παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμήν του αείμνηστου, πρώην πολιτικού και δημοσιογράφου Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο της Ελλάδας. Ο Παύλος Μπακογιάννης, ο οποίος ήταν σύζυγος της πρώην Δημάρχου Αθηναίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” , το 1989. Είναι πατέρας του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της Αλεξίας Μπακογιάννη. Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης μίλησε για την αγάπη του πατέρα του για την Ελλάδα και την ακλόνητη δέσμευσή του στον λαό της. Μεταξύ των παρευρεθέντων και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ JENNA MARIA CONSTANTINE

Η JENNA MARIA CONSTANTINE, βραβευμένη κινηματογραφίστρια, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ιδιοκτήτρια της KaplaniKid Productions με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμπνευσμένη από τα χρόνια που πέρασε με τους παππούδες της στο Wilson, έκανε μια δωρεά στον Σύλλογο Αποφοίτων Λυκείου Charles H. Darden για υποτροφίες μαθητών. Μαζί με μια επιστολή στην Donna Pulley, την εκτελεστική διευθύντρια του συλλόγου αποφοίτων, έστειλε μια επιταγή $1.000 για να δημιουργήσει το the «Mr. Gus” D. Gliarmis Social Justice Memorial Scholarship και άλλα $300 στον σύλλογο. Η Jenna είναι εγγονή του Konstantinos Demetrios Gliarmis, με καταγωγή από τη Σάμο. Ο Gliarmis ήταν ιδιοκτήτης του Star Cafe στο κέντρο της πόλης Wilson. Η κα Constantine, γράφει ένα βιβλίο για τα χρόνια που έζησε με τους Έλληνες μετανάστες παππούδες της στο Wilson, τις μέρες που πέρασε στο Star Cafe και τις φορές που ο παππούς της την πήγαινε στην παραλία της Καρολίνας.

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ELIOS

ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ. — Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Elios ανακοίνωσε, ότι θα πραγματοποίηση την δημοφιλές εκδήλωση Hellenic Charity Ball (black- tie event) το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο εμβληματικό Palace Hotel του σαν Φρανσίσκο, (2 New Montgomery Street). Η επιστροφή του Hellenic Charity Ball, μετά από διετής απουσία, το 2021 λόγω του COVID- 19, θα λειτουργήσει και πάλι ως ευεργετική εκδήλωση προς τιμήν των διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών από την εθνική βιομηχανία τεχνών και ψυχαγωγίας. Το φετινό Hellenic Charity Ball, το 13ο από την έναρξή του το 1997, που αναμένεται να είναι ένα sold-out event, θα φιλοξενηθεί από τη δημοφιλή τηλεοπτική παραγωγό, συγγραφέα και σταρ του Broadway, Marilu Henner. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με ένα πλούσιο μπουφέ κοκτέιλ και ορεκτικών, και μια δημοπρασία μοναδικών αθλητικών, ταξιδιωτικών και ψυχαγωγικών ευκαιριών. Ξεκινώντας στις 7 μ.μ., θα ακολουθήσει το δείπνο και η απονομή βραβείων. Η αποστολή του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Έλιος, είναι να διατηρήσει και να προάγει τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Μέσω των επιχορηγήσεων και των χρηματοδοτούμενων έργων και προ- γραμμάτων, το Ίδρυμα προσπαθεί να τοποθετήσει τον Έλιο ως ηγέτη στην κοινότητα και να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των Ελληνοαμερικανών και των Φιλελλήνων. Η ηγεσία του Ιδρύματος Elios περιλαμβάνει τους: John Gumas, president and chairman, Patrick Mockler, αντιπρόεδρος, Φίλιππος Οικονομόπουλος, γραμματέας και Μιχαήλ Κασόλας, ταμίας και Frosene Phillips, εκτελεστική διευθύντρια. Για εισιτήρια: www.elios.org/hellenic-charity-ball/sponsorships-tickets/

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΓΚΕΙΝΣΒΙΛ

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ εστιάτορας από την Τζόρτζια, Γιώργος Γιαννούλας, συνεργάζεται με τον γιατρό Τζον Βαχτσεβάνο, για το άνοιγμα της ελληνικής ταβέρνας στο Γκέινσβιλ, η οποία θα συνδυάζει το φαγητό με τη θέα της πόλης από ένα γυάλινο μπαλκόνι. «Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε πολλά από το μενού μέχρι να ανοίξουμε, αλλά η ιδέα θα είναι να νιώθετε ότι τρώτε σπιτικό ελληνικό φαγητό σε περιβάλλον εστιατορίου», δήλωσε ο κ. Βαχτσεβάνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.