Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΜΑΪΟΣ 2018

Posted by at 15 May, at 09 : 54 AM Print

Ένα καλό μάθημα Φαίνεται τυχερή η Μητρόπολη Σικάγου Ένα ζώο που ακούει στο όνομα Ασσάντ Δεν τα κατάφεραν αυτή την φορά Ρεκόρ τουρισμού το 2018 Χωρίς Σχόλια… Δύο βραβεία στην Grecian Delight Είχε ανέβει στην βουνοκορφή! Τιμήθηκε ο Ανδρέας Δρακόπουλος Στρατιωτικοί στο πεζοδρόμιο Εγκαίνια ενός τρίτου Gyro World Ελαιόλαδο με πατριωτικό μήνυμα
 
 

Ένα καλό μάθημα

 

Η ΑΜΕΡΙΚΗ δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη και η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να καταστρέψει, σε συνεργασία με την Αγγλία και την Γαλλία, τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών ουσιών στην Συρία, είναι σύμφωνη με τις καλύτερες παραδόσεις και αρχές ανθρωπισμού αυτής της χώρας.

Για μια ακόμη φορά, ο εγκληματίας πολέμου που κατέστρεψε την χώρα του για να παραμείνει στην εξουσία, χρησιμοποίησε δηλητηριώδεις ουσίες για να δολοφονήσει δεκάδες αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

Με μια αριστουργηματική επιχείρηση, με την συμμετοχή υποβρυχίων, πολεμικών σκαφών και αεροπλάνων 100 περίπου κατευθυνόμενα βλήματα ακριβείας μετέτρεψαν σε ερείπια τρία εργοστάσια του θανάτου, χωρίς να ανοίξει μύτη, χωρίς ούτε γρατζουνιά στον αέρα, στη θάλασσα ή την στεριά.

Η επιδρομή έγινε μετά το βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ήταν ένα καλό μάθημα, όχι μόνο για τον αιμοσταγή δικτάτορα που κυβερνά την ρημαγμένη χώρα, αλλά και για την Ρωσία και το Ιράν, που τον εξοπλίζουν, τον βοηθούν και τον στηρίζουν.

 


 

 

Φαίνεται τυχερή η Μητρόπολη Σικάγου

 

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Ο ενθρονισθείς τον περασμένο μήνα Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, μας εντυπωσίασε με αυτά που είπε κατά την ενθρόνισή του και μας φαίνεται πολύ κατάλληλος για την επί δεκαετίες ηγηθείσα Μητρόπολη από αμφιλεγόμενο ιεράρχη και τα τελευταία χρόνια τον βοηθό του επίσκοπο, ο οποίος απεμακρύνθη.

Και από άλλες πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι σοβαρό πρόσωπο, καλός ομιλητής (χειριζόμενος άριστα και τις δύο γλώσσες) εξαιρετικά καταρτισμένος, και, πάνω από όλα, προσγειωμένος.

Από τις συνεντεύξεις του συμπεραίνουμε ότι έχει επίγνωση της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας και ενώ οι ενορίες χάνουν πιστούς ο νέος μητροπολίτης πιστεύει ότι η Εκκλησία μας πρέπει να πλησιάσει τους πιστούς αντί να πηγαίνουν οι πιστοί προς αυτήν. Την ημέρα της ενθρονίσεώς του, όταν οι μαθητές στο Σικάγο και σ’ όλη την χώρα διαδήλωναν εξαγριωμένοι στους δρόμους, ο Ναθαναήλ τόνισε ότι θα πρέπει και οι πιστοί της περιοχής να βαδίσουν στους δρόμους μαζί με τους μαθητές διαμαρτυρόμενοι, για την ελεύθερη πώληση όπλων.

Ο ελληνισμός της Μητρόπολης Σικάγου ελπίζει ότι ο Ναθαναήλ θα βάλει τάξη στο χάος που επικρατούσε μέχρι τώρα και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την εξάπλωση της επιρροής του μοναχού Εφραίμ – ένα πρόβλημα που δεν αγγίζει η επίσης διαβρωμένη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη γράφουμε σε άλλες σελίδες – και στις δυο γλώσσες.

 


 

 

Ένα ζώο που ακούει στο όνομα Ασσάντ

 

ΕΧΟΥΜΕ συνηθίσει τις καθημερινές υπερβολές του Προέδρου Τραμπ, αλλά κυριολέκτησε όταν χαρακτήρισε τον αιμοσταγή δολοφόνο Ασσάντ σαν «ζώο».

Ίσως, μάλιστα, ο χαρακτηρισμός του ζώου να είναι… υπερβολικός, αφού τα περισσότερα ζώα δεν διαθέτουν τα άγρια ένστικτα του Προέδρου της Συρίας. Για πολλοστή φορά τα τελευταία έξι χρόνια χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια εναντίον άοπλων πολιτών.

Εκατομμύρια Σύριοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες. Έχουν μετατραπεί πόλεις ολόκληρες και χωριά σε σωρούς ερειπίων.

 


 

 

Δεν τα κατάφεραν αυτή την φορά

 

Για μια ακόμη φορά διαδηλωτές στην Αθήνα επιχείρησαν να ρίξουν από την βάση του το άγαλμα Τρούμαν το οποίο η AHEPA προσέφερε με δαπάνη του αείμνηστου ομογενούς αρχιτέκτονα William Chirgotis που διετέλεσε και πρόεδρος της μεγαλύτερης ομογενειακής οργανώσεως στην Αμερική. Η διαδήλωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συμμαχικό βομβαρδισμό στην Συρία. Σε επιγραφή, στην βάση του αγάλματος, αναφέρεται ότι το άγαλμα αποτελεί «έκφραση ευγνωμοσύνης διά το δόγμα το οποίο διακήρυξε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την 12η Μαρτίου 1947, βοηθήσας  τον Ελληνικόν Λαόν να προασπίσει την ελευθερίαν του και την εθνική του ακεραιότητα…»

 


 

 

Ρεκόρ τουρισμού το 2018

 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα εφέτος σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών συνεχίζεται και το 2018 με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά.

Η κ. Κουντουρά επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει στη μεγάλη ζήτηση και στις αυξημένες ροές τουριστών, υπογραμμίζοντας ότι περισσότερες από 25.000 νέες κλίνες προστέθηκαν σε μεγάλες μονάδες 5 και 4 αστέρων άνω των 300 κλινών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού.

 


 

 

Χωρίς Σχόλια…

 

Ο Γερουσιαστής Ted Cruz, ρεπουμπλικανός του Τέξας, σε δοκίμιό του στο περιοδικό Time έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου Τραμπ. Μεταξύ άλλων επαίνων τον αποκάλεσε σαν μια «χειροβομβίδα που πετάχτηκε στην Ουάσινγκτον από τους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας».

Αλλά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο υποψήφιος Τραμπ αποκαλούσε τον κυριότερο αντίπαλό του Cruz σαν «ψευδόμενο Ted» και «σκύλο που γαυγίζει». Καθύβρισε προσωπικά τη σύζυγό του και τον απείλησε ότι θα της έβγαζε τα άπλυτά της. Και επεκαλέσθη φήμες κατά τις οποίες ο πατέρας του Cruz είχε κάποια ανάμειξη στην δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ.

Σε ομιλία του στην Indiana τον Μάιο του 2016, ο σημερινός υμνητής του προέδρου είχε πει για τον κ. Τραμπ τα εξής: 

«Αυτός ο άνθρωπος είναι παθολογικός ψεύτης. Δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ αλήθειας και ψέματος. Στην πραγματικότητα, ψεύδεται με κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του.» 

Και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος είναι κυριολεκτικά ασυνείδητος. Ηθική δεν υπάρχει για αυτόν.»

Δικά μας σχόλια περιττεύουν.

 


 

 

Δύο βραβεία στην Grecian Delight

Grecian Delight logo

 

Η ΓΝΩΣΤΗ εταιρία παραγωγής γύρου, πίτας και άλλων φαγώσιμων και γλυκισμάτων ελληνικής γεύσης Grecian Delight, θα είναι μεταξύ των εταιριών που θα τιμηθούν από τον Εθνικό Σύνδεσμο Εστιατόρων (NRA) με τα 2018 Food and Beverage Awards, στο πλαίσιο της μεγάλης ετήσιας έκθεσης που οργανώνει στο Σικάγο, 19-22 Μαΐου. 

Τα προϊόντα είναι τα Falafel 1oz IQF Fritters και μια νέα σκορδαλιά που επελέγησαν για την ποιότητα και διάκρισή τους. Τα δυο προϊόντα θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερο της Grecian Delight, Βooth #817, South Hall, McCormick Place.

 


 

 

Είχε ανέβει στην βουνοκορφή!

 

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ μήνα συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Του ανένδοτου μαύρου αγωνιστή που κατέλαβε περιφανή θέση στο πάνθεο των μεγάλων ηγετών αυτής της χώρας. Είχε ανέβει στην βουνοκορφή και δεν φοβόταν πλέον, όπως είχε πει λίγο πριν τον θάνατό του.

Το όνομά του είναι αρρήκτως συνδεδεμένο με το ειρηνικό κίνημα για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων που ντρόπιαζαν την Αμερική. Ήταν ο εμπνευστής μια εξέγερσης χωρίς όπλα. Μιας επανάστασης αδικημένων πολιτών που είχαν περιθωριοποιηθεί μόνο και μόνο διότι το δέρμα τους δεν ήταν λευκό.

Ο Martin Luther King Jr. κινητοποίησε τους μαύρους με την συμπαράσταση λευκών στην αντίσταση προς το κατεστημένο που τους κρατούσε δεύτερης τάξης πολίτες. Πολέμησαν την προκατάληψη και αντιστάθηκαν στην αδικία. Οι απόγονοι των σκλάβων απόκτησαν τελικά τα πολιτικά δικαιώματα που προστατεύει το Σύνταγμα ανεξάρτητα από το χρώμα, την θρησκεία, ή τις πεποιθήσεις του καθενός.

Οι πορείες που είχαν ξεκινήσει από τον βαθύ Νότο, ξαπλώθηκαν σ’ όλη τη χώρα, έφθασαν στην Ουάσιγκτον και είχαν σαν αποτέλεσμα την ψήφιση από το Κογκρέσσο, επί Κυβερνήσεως Τζόνσον το 1964, του νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα που είχε προτείνει ο δολοφονηθείς πρόεδρος Κέννεντυ, και άνοιξε τον δρόμο για την συμμετοχή και την άνοδο των μαύρων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Άλλαξε η Αμερική.

 


 

 

Τιμήθηκε ο Ανδρέας Δρακόπουλος

 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχου τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την υψίστη διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής για την προσωπική του συμβολή και την εισφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Ως γνωστό, το Niarhos Foundation ίδρυσε ο αείμνηστος εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος τον οποίο πολύ ολίγοι άλλοι εφοπλιστές, μεγάλοι και μικροί, μιμήθηκαν. Το Ίδρυμα Νιάρχου έχει προσφέρει στους Έλληνες περισσότερα από κάθε άλλον. Το 50% των δωρεών γίνονται για την Ελλάδα και το άλλο 50% για άλλες χώρες.

«Ο κάθε δωρεοδόχος μας ήταν και παραμένει πάντα πρωτίστως και συνεργάτης μας. Η σημερινή τιμή που γίνεται στο πρόσωπό μου είναι επιβράβευση όλων μας, του θείου μου και ιδρυτή μας Σταύρου Νιάρχου, όλων των συναδέλφων μου στο Ίδρυμα μας, αλλά και όλων των δωρεοδόχων – συνεργατών του Ιδρύματος, της οικογένειάς μου, των φίλων μου που μου έχουν σταθεί στη ζωή μου, στα καλά και στα δύσκολα» είπε ο κ. Δρακόπουλος στην αντιφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Ίδρυμα Νιάρχου άρχισε την λειτουργία του το 1996, μετά τον θάνατο του Σταύρου Νιάρχου που είχε αποκτήσει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο. Τα τεράστια εισοδήματα του Ιδρύματος γίνονται δωρεές για παντός είδους πολιτιστικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Αμερική και Αφρική δοξάζοντας το ελληνικό όνομα σε όλο τον κόσμο.

Την ευθύνη του τεράστιου έργου που επιτελεί το Ίδρυμα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστό στον κόσμο έχει ο κ. Δρακόπουλος ο οποίος έχει τιμηθεί το 2016 με το παράσημο Ταξιάρχη του Τάγματος της Λεγεώνος της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το 2012 του είχε απονεμηθεί ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 


 

 

Στρατιωτικοί στο πεζοδρόμιο

 

Οι ανησυχίες ομογενών για την κατάσταση στη γενέτειρα, ίσως να μην είναι αδικαιολόγητες όταν πληροφορούνται τις αμέτρητες καθημερινές αναρχικές και τρομοκρατικές εκδηλώσεις και βλέπουν φωτογραφίες όπως αυτήν, ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, να διαδηλώνουν με πανώ σε συγκέντρωση του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τον συμμαχικό βομβαρδισμό στην Συρία. Αλλά επιτρέπεται στους στρατιωτικούς να κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο; Το επιτρέπει αυτό ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένος; Διότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ορκισθέντες να υπερασπίσουν το πάτριο έδαφος είναι νεροκουβαλητές του κόμματος «του αίματος και της προδοσίας», όπως το είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει  στο Καταστατικό του, ακόμη και σήμερα, το Σύνταγμα της χώρας.

 


 

 

Εγκαίνια ενός τρίτου Gyro World

Εγκαίνια εστιατορίου Gyro World, Αστόρια Νέα Υόρκη, Μάιος 2018.

 

Τον περασμένο μήνα έγιναν στην Αστόρια (συμβολή 30ής Λεωφ. και 36ης οδού), τα εγκαίνια ενός τρίτου εστιατορίου Gyro World. Ιδιοκτήτης ο κ. Δημήτρης Πετρίδης, ο οποίος έχει άλλα δύο με την ίδια ονομασία. Ένα στην περιοχή του Flushing και άλλο στο Ridgewood του Queens. 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Στεργίου,  γενικός διευθυντής της εταιρίας Megas Yeeros για την Αμερική, που προμηθεύει με γύρο και άλλα προϊόντα κρέατος τα εστιατόρια του κ. Πετρίδη. Παρών ήταν και ο κ. Μάικ Γιάνναρης, πολιτειακός γερουσιαστής στην Αστόρια. 

Τα έσοδα των εγκαινίων θα διατεθούν για τη στήριξη του ελληνικού τμήματος του Ronald McDonald House, το οποίο παρέχει διαμονή σε καρκινοπαθή παιδιά και στις οικογένειές τους από την Ελλάδα και την Κύπρο. Παρούσα στα εγκαίνια ήταν η διευθύντρια του τμήματος κ. Σπυριδούλα Κατέχη. 

Ο κ. Πετρίδης κατάγεται από τις Σέρρες και ήρθε στην Αμερική το 1987, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο πριν 13 χρόνια και με τον συνδυασμό ποιοτικού φαγητού και σεβασμού στον πελάτη, κατάφερε να γίνει άλλος ένας επιτυχής ομογενής εστιάτορας. Καλές δουλειές! 

 


 

 

Ελαιόλαδο με πατριωτικό μήνυμα

Viannos Village Olive Oil

 

ΣΤΟ Υπουργείο Εθνικής Αμύνης σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της ανώτατης στρατιωτικής ιεραρχίας, έγινε βράβευση, από τον Αρχηγό Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή του κου Στέλιου Βολωνάκη, προέδρου της εταιρίας ελαιολάδου Vianos Village. Το βραβείο αφορούσε την ιδέα για τη δημιουργία και την διάθεση στην Αμερική, από το 2017, μιας ειδικής εμφιάλωσης ελαιολάδου με θέμα την βραχονησίδα Στρογγυλη Μεγίστης και την ερμηνεία, γιατί είναι the most treasured piece of the Greek motherland. Η διανομή γίνεται από τις ενορίες των ελληνικών εκκλησιών, με την μέριμνα των Φιλοπτώχων οργανώσεων.

Την φιάλη, συνοδεύει φυλλάδιο, στο όποιο ερμηνεύεται η σημασία της βραχονησίδας στην διαμόρφωση της ΑΟΖ της Ελλάδος. Την ετικέτα κοσμεί ένα εκκλησάκι, το οποίο κτίστηκε το 2015 με εντολή του Μητροπολίτη Αθηνών Μεσογαίας Νικολάου.

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Comments are closed.