Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Posted by at 15 January, at 16 : 06 PM Print

Νέες Αφίξεις Ελληνικών Εστιατορίων

ΣΤΟ τεύχος αυτό, εγκαινιάζουμε ένα τρισέλιδο με πληροφορίες για νέα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια στις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, αλλά και σε μικρές πόλεις και κοινότητες σε όλη την Αμερική.

Οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουν ιδέες για νέες πρωτοβουλίες και μενού ελληνικής και γενικότερα Μεσογειακής  κουζίνας. Οι γεύσεις αυτές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς  στο αμερικανικό κοινό, όπως φαίνεται από τα αμέτρητα, κανονικά μαγαζιά και τα ταχείας εξυπηρέτησης που ανοίγουν σε όλα τα σημεία της  χώρας.

Δυστυχώς, η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, έχει συχνα σαν αποτέλεσμα κακής ποιότητας «ελληνικά» φαγητά που δεν έχουν καμιά σχέση με την αυθεντική ελληνική γαστρονομία.

Πάντως το άνοιγμα εστιατορίων του είδους, συμβάλλει στην μεγαλύτερη κατανάλωση προϊόντων από την Ελλάδα.


Νέος ιδιοκτήτης στο Mykonos, N.J.

ΕΝΑ από τα καλύτερα, 4,5 αστέρων, ελληνικής κουζίνας εστιατόρια στο Νιού Τζέρσϋ, το «Μύκονος» της οικογένειας Παντελεάκη στο Elmwood Park, άλλαξε πρόσφατα ιδιοκτήτη. Είναι ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ρούκας του οποίου η εταιρεία λειτουργούσε πάνω από 20 καρότσια τα τελευταία είκοσι χρόνια στο Central Park και στο Battery Park του Μανχάταν. Ο κ. Ρούκας πούλησε το μερίδιό του στην εταιρεία πριν ένα χρόνο και είναι τώρα αφοσιωμένος στο «Mykonos». Κατάγεται από την Αμαλιάδα και ήρθε στην Αμερική το 1978. Στο μεταξύ, το δεύτερο γνωστό, 4,5 αστέρων, εστιατόριο της οικογένειας Peter Panteleakis, το «Oceanos» στο Fair Lawn N.J., τελείως ανακαινισμένο και μεγαλύτερο, θα έχει σύντομα τα εγκαίνιά του.


Ηλίας Μπέτζιος

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ  παλαιός μας φίλος, ο Ηλίας Μπέτζιος, εγκατέλειψε αυτόν τον κόσμο τον περασμένο μήνα σε ηλικία 94 ετών. Ο Ηλίας αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, της οποίας ήταν από τα πιο ενεργά μέλη και δραστήρια στελέχη και είχε διατελέσει και πρόεδρος.

Η Πανηπειρωτική, της οποίας σήμερα προεδρεύει ο ομογενής συνάδελφος Νίκος Γκατζογιάννης (Νicholas Gage) συγγραφέας του βιβλίου «Ελένη» αφιερωμένο στη μητέρα του την οποία δολοφόνησαν οι κομμουνιστές, έχει στο ενεργητικό της μακρούς και επίπονους αγώνες υπέρ των σκλαβωμένων αδελφών μας της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου, κυρίως επί των ημερών ενός άλλου μεγάλου εθνικού αγωνιστή, του ιατρού Βασίλη Φώτου. Στις αμέτρητες πρωτοβουλίες, εκκλήσεις και προσπάθειες στα Ηνωμένα Έθνη, σε διεθνείς οργανισμούς και συνέδρια για την προστασία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, η ομοσπονδία συγκρούστηκε με ελληνικές κυβερνήσεις και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τις επαφές της με μέλη του Κογκρέσου και της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Ηλίας Μπέτζιος ήταν πάντοτε παρών και πρωτοπόρος.

Ο Ηλίας γεννήθηκε το 1927 στο Δολό Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 30 ετών, το 1957. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μαζί με τους συνεταίρους του, τον αείμνηστο γυναικάδελφό του Γιώργο Λιόλη και Μενέλαο Τζέλιο ίδρυσαν την εταιρεία «Ellios Pizza».  Μετά την πώληση της «Ellios Pizza», η οποία παραμένει ενεργή φίρμα ακόμη και σήμερα, ο Ηλίας Μπέτζιος ίδρυσε το 1978 την «Betzios Pizza», με εργοστάσιο στην περιοχή του Φλάσινγκ, στη Νέα Υόρκη. Ο Ηλίας αφήνει πίσω του την σύζυγό του, Ιουλία, τα δυο παιδιά του, Σταύρο και Δημήτρη, και τα τρία εγγόνια του, Ηλιάνα, Ηλία και Τζούλια.


Όι Ηπειρώτες εξωτερικού θέλουν ψήφο

ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ το οποίο κοινοποίησε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού κ. Κώστα Πουλάκη, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να δοθεί ψήφος  στους Ομογενείς. «Η ψήφος στους Ομογενείς ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα των Αποδήμων εδώ και δεκαετίες», τονίζεται στο ψήφισμα, «Δυστυχώς παραμένει ακόμη και σήμερα απραγματοποίητο όνειρο» τονίζει η ΠΣΗΕ και ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να επισπεύσουν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για να προλάβουν οι Ομογενείς να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.


Η «σεφ των σεφ» στην Ελλάδα

ΕΧΕΙ χαρακτηριστεί η «σεφ των σεφ» στην Ελλάδα. Ο… θηλυκός Νίκος Τσελεμεντές. Είναι η Χρύσα Παραδείση, η Σμυρνιά μαγείρισσα που έφυγε από τη ζωή πριν από σχεδόν 32 χρόνια αλλά που άφησε ένα μοναδικό έργο στον κόσμο της μαγειρικής. Η Χρύσα Παραδείση έγινε η καλύτερη φίλη της σύγχρονης γυναίκας, εργαζόμενης και νοικοκυράς, της έδωσε ιδέες για το πώς να μαγειρεύει. Έγραψε βιβλία που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα σπίτια. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική, την Αυστραλία και όπου έφτασαν Έλληνες που δεν ξέχασαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.