Categories

Βάρβαρη Καταστροφή Δημοσιογραφικής Ιστοσελίδας

Posted by at 5 October, at 07 : 22 AM Print

ΈΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ φιλολογικό αρχείο – ντοκουμέντο, καταστράφηκε τον περασμένο μήνα με μια βάρβαρη επιδρομή, προφανώς φασιστοκομμουνιστικών στοιχείων, στην ιστοσελίδα της Athens Review of Books, της μηνιαίας έκδοσης που τιμά την Ελληνική Δημοσιογραφία και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην υπόθεση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Ο ιστότοπος της πολύτιμης αυτής έκδοσης που διευθύνει ο Μανώλης Βασιλάκης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Καλά Να Πάθουν», για τις αντιδράσεις των Ελλήνων στην 9/11, είχε αποθηκευμένα όλα τα τεύχη του περιοδικού, μαζί με άλλα κείμενα και αρθρογραφία που αποτελούσαν όλα μαζί μια εξαίρετη πηγή για σχολιαστές, διανοούμενους, δημοσιογράφους, και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το απογοητευτικό γεγονός που συνδέεται με την μεγάλη αυτή απώλεια, είναι η έλλειψη επαρκούς ενδιαφέροντος από τις εφημερίδες, τους αμέτρητους αρθρογράφους αλλά και για την πληθώρα ιστότοπων, των οποίων η καταστροφή δεν αποκλείεται στο μέλλον από τους εχθρούς της δημοκρατίας και των ελευθεριών όλων των πολιτών. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της Athens Review of Books:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

“Δεν έχει προηγούμενο η πολυετής βάρβαρη καταδίωξη της Athens Review of Books οργανωμένη από τον πρώην συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ Ν. Κοτζιά. Τίποτε σ’ αυτή την υπόθεση δεν έχει προηγούμενο. Τώρα (παρα)κρατικά Τάγματα Ηλεκτρονικής Εφόδου κατέβασαν την ιστοσελίδα μας. Από την εταιρεία που τη φιλοξενεί μας ενημέρωσαν ότι “the malicious hacker destroyed the file system on the Athens Review of Books Server”.

Ό,τι κι αν κάνουν δεν θα μπορέσουν να μας φιμώσουν, είτε με παράνομες δικαστικές αποφάσεις είτε με (παρα)κρατικούς  χάκερ είτε με όλα τα άλλα μέσα που μετέρχονται, όσο ανήκουμε στην ΕΕ κι όσο υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η επίθεση αυτή συνέβη αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της Athens Review of Books, το αφιερωμένο στη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο των δραστών της εις βάρος μας κακοδικίας (9 Οκτωβρίου, Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Η δίκη αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που δικάζεται ηγεσία του Αρείου Πάγου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου που δικάζεται ηγεσία ανωτάτου δικαστηρίου.”

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΟΥ

Ο πρώην Υπουργός κ. Στέφανος Μάνος, προέβει στην ακόλουθη δήλωση: Χάκερς κατέβασαν την ιστοσελίδα της λογοτεχνικής επιθεώρησης «Athens Re view of Books» σε μια προσπάθεια φίμωσης της. Η επίθεση συνέβη αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της Athens Review of Books που είναι αφιερωμένο στη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο των δραστών τής εις βάρος της κακοδικίας (9 Οκτωβρίου, Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που δικάζεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Βαθιά απογοήτευση και λύπη μου προκαλεί η αδιαφορία με την οποία Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτικά Κόμματα υποδέχτηκαν την είδηση. Βασικό συστατικό της Δημοκρατίας είναι η Ελευθερία του Λόγου. Κάθε φορά που κάποιος εμποδίζεται να εκφραστεί, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Athens Review of Books, η δική μας Δημοκρατία πλήττεται.

Εξαίρεση στην αδιαφορία το Protagon, ο κ. Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και από τα πολιτικά κόμματα, το Ποτάμι. Από το 2014 η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτή η Διεύθυνση τι έκανε και τι σκέφτεται να κάνει για να εντοπίσει τους εγκληματίες χάκερς κατά της ελευθερίας του λόγου;

HOME PAGE

Related Posts

Comments are closed.