Categories

ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ – Μάιος 2016

Posted by at 16 May, at 22 : 25 PM Print

Έξι Έλληνες στους … 10 σημαντικότερους
των 6000 ετών!

Σύμφωνα με το περιοδικό CRASH…
« Έξι ιστορικές προσωπικότητες της Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα του καταλόγου του ΜΙΤ. Ποια είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ο Αριστοτέλης. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.»
Οι δέκα λοιπόν πιο σημαντικές προσωπικότητες των τελευταίων 6000 ετών, είναι
Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ιησούς Χριστός, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Κομφούκιος, ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Όμηρος!
Ο Αριστοτέλης. Ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μαθητής του Πλάτωνα, μέγας φιλόσοφος της περιπατητικής Σχολής. Υπήρξε φυσιοδίφης, δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. Η φιλοσοφική του σκέψη διαπερνά τους αιώνες μέχρι σήμερα.
Ο Πλάτωνας. Ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο. Άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι τις ημέρες μας.
Ο Ιησούς Χριστός. Ήταν το πρόσωπο του οποίου η διδασκαλία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της χριστιανικής θρησκείας. Οι ακόλουθοί του τον προσδιόρισαν ως τον αναμενόμενο Μεσσία, που σημαίνει «χρισμένος». Πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας, ο εκλεκτός απεσταλμένος του Θεού, που θα ελευθέρωνε το έθνος του Ισραήλ από τους εχθρούς του και θα αποτελούσε ευλογία για όλα τα έθνη.
Ο Πυθαγόρας. Ένας από τους 6 μεγάλους μύστες της ανθρωπότητας, σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Ήταν ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών, δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις, και ήταν ιδρυτής ενός μυητικού φιλοσοφικού κινήματος που λέγεται Πυθαγορισμός!
Ο Μέγας Αλέξανδρος. Ήταν βασιλιάς των Μακεδόνων, ηγεμόνας της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, διάδοχος των Φαραώ της Αιγύπτου και κύριος της Ασίας και της βορειοδυτικής Ινδίας. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας το 356 π.Χ. και πέθανε στην Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στρατηγούς, αφού σε ηλικία σχεδόν 33 χρονών κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνας π.Χ.).
Ο Ιούλιος Καίσαρας. Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ ήταν η σημαντικότερη προσωπικότητα της ρωμαϊκής ιστορίας, στρατηγός και πολιτικός -ή για την ακρίβεια δικτάτορας. Άλλαξε την μορφή του πολιτεύματος της Ρώμης, ενώ με τις κατακτήσεις του έβαλε τις βάσεις της εξέλιξης του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Ο Σωκράτης. Διάσημος για το κώνειο που ήπιε, για τους πολέμιούς του και για την φράση «ἓν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα». Ο Σωκράτης ήταν Αθηναίος φιλόσοφος, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της δυτικής φιλοσοφίας.
Ο Κομφούκιος. Η φιλοσοφική του προσέγγιση έθεσε τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινεζικών απόψεων για την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, για το πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλοεπιδρά με τους άλλους και για τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο Μυστικός Δείπνος και το Χαμόγελο της Τζοκόντα είναι από τα πιο διάσημα έργα στην ιστορία της τέχνης. Το ίδιο και ο δημιουργός τους, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Γεννήθηκε το 1452 και πέθανε το 1519, έζησε δηλαδή κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης και επιστήμονας.
Ο Όμηρος. Τα έργα του, Οδύσσεια και Ιλιάδα έχουν μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσες του κόσμου. Φυσικά μιλάμε για τον Όμηρο, ο οποίος φέρεται ως ο συγγραφέας αυτών των έργων, που είναι από τα πρώτα κείμενα της ιστορικής περιόδου της αρχαίας Ελλάδας, γνωστά ως ομηρικά έπη.

 

Ο Πάπας, ο Πατριάρχης και
ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος… στη Λέσβο!

Έγραφα, αδέρφια, στο ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ του Γενάρη για τη μεγαλοσύνη της ράτσας μας, αυτής της Ελληνικής. Δεν άργησα να επιβεβαιωθώ, οι τρεις κορυφές της Χριστιανοσύνης, υποκλίθηκαν, μπροστά στη μεγαλοσύνη, στο πνεύμα αλληλεγγύης και τη φιλοξενία των Ελλήνων!
Ο Αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον ελληνικό λαό που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά και διάπλατες τις πόρτες, Ο Κύριος ξέρει να ανταποδώσει αυτή τη γενναιοδωρία». Τα ίδια περίπου είπαν και υπογράμμισαν οι άλλοι δύο…
Είναι αυτός ο λαός, που στις δύσκολες στιγμές και τις κρίσιμες, σηκώνεται όρθιος, πάνω από τα μικρά και τα λίγα, πάνω από τους πλούσιους και τους άρχοντες των λαών και φωνάζει σιωπηλός, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!, αυτοί είμαστε οι Έλληνες !… «Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, Ο ΜΕΓΑΣ», όπως πολύ δυνατά φώναξε ο Ελύτης!…
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!… χριστιανοί!…

uncategorized

Related Posts

Comments are closed.