Categories

ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ – Ιούλιος 2016

Posted by at 20 July, at 21 : 01 PM Print

Μια καινούργια αρχή…

Επί τέλους η πρώτη αξιολόγηση είναι γεγονός. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση κατόρθωσαν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν μια συμφωνία που να διασφαλίζει το Ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας και συγχρόνως να της δίνει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Με σκληρά για τους πολίτες μέτρα και κανόνες πρωτόγνωρους για τη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας από την κυβέρνηση.
Μια αριστερή κυβέρνηση κατόρθωσε και έκανε πραγματικότητα πράγματα που ονειρευόταν η δεξιά και δεν μπορούσε να τα πραγματοποιήσει!
Μπορεί τα μέτρα και προφανώς όχι μόνο τα τελευταία, αλλά και εκείνα των προηγουμένων 5 ετών, να είναι δυσβάστακτα για τον Έλληνα πολίτη, αλλά από την άλλη μεριά υπάρχουν 4 συρτάρια γεμάτα λεφτά για την Ελλάδα και εναπόκειται τώρα στην αριστερή αυτή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, να τα διαχειριστεί, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της τελευταίας αξιολόγησης.
Είναι το συρτάρι Νο1 με τα 86 δις που θα έλθουν στη χώρα και θα λύσουν τα χέρια της κυβέρνησης για την πληρωμή των οφειλόμενών δόσεων, την εξόφληση των χρεών του κράτους, προς τους επιχειρηματίες και τους πολίτες, αλλά και τον προγραμματισμό και πληρωμή αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Είναι το συρτάρι Νο 2 με το αναπτυξιακό πρόγραμμα Γιούνγκερ, το οποίο είναι σχεδόν δωρεάν και στο οποίο έχουν μπει ήδη 42 μεγάλα έργα αξίας 5,5 δις.
Είναι το συρτάρι Νο 3 με το πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής χαλάρωσης, του Ντράγκι, από την ΕΚΤ, που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανταλλάξει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 2 δις, ή και περισσοτέρων τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Είναι τέλος, το συρτάρι Νο 4 με το weaver του Ντράκι, από την ΕΚΤ, που θα δίνει το δικαίωμα στις Ελληνικές Τράπεζες να ανταλλάσσουν τα Ελληνικά ομόλογα που έχουν, με «ζεστό» χρήμα.
Υπάρχουν άλλα 2 συρτάρια ακόμα στη διάθεση της κυβέρνησης μα αυτά δεν ξέρουμε ακόμα πόσα λεφτά «κρύβουν»!… Είναι το συρτάρι Νο 5 με τις αποκρατικοποιήσεις και το συρτάρι Νο 6, με τις επενδύσεις ξένων και εγχώριων επενδυτών και εδώ τα λεφτά είναι πολλά. Πάρα πολλά!…
Κάπου εδώ μπαίνει η ζυγαριά κάτω από τα πόδια του Τσίπρα και του Σύριζα. Τα μέσα θα τα έχει. Χρειάζεται μόνο ακόμα δύο σταθερές, τη πολιτική βούληση και τη διαφάνεια, αυτά όμως πρέπει να …. «τα δώσει» η κυβέρνηση του Σύριζα… τότε θα δούμε τι θα δείξει… «η ζυγαριά»…
Ευτύχιος: Αν έρθει προς τα κάτω… θα μας πλακώσει όλους, αν πάει προς τα πάνω, τότε θα πούμε πως ο Θεός της Ελλάδας, είναι ακόμη παρών!…

 

Οι καταραμένες η πολυεθνικές έφυγαν και … έρχονται!…

Από το 1960 μέχρι τη δεκαετία του 80, η αριστερά, μαζί και το ΠΑΣΟΚ, φώναζαν να … φύγουν οι «καταραμένες πολυεθνικές που πίνουν το αίμα του λαού»!… Το θυμάστε;… ε, τώρα το πρώτο μέλημα της αριστερής κυβέρνησης, θα είναι πώς να τις … ξαναφέρει πίσω!… Γιατί οι πολυεθνικές έφυγαν επιτέλους από την Ελλάδα, αλλά 1,5 εκατομμύρια Έλληνες έμειναν άνεργοι στα πεζοδρόμια!
Ευτύχιος: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» που λέει και ο λαός!…

 

Μέλι στάζουν τα χείλη των… «επωνύμων» για την Ελλάδα!

Γράψαμε τον προηγούμενο μήνα για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Λέσβο. Ο Γ.Γ, του ΟΗΕ, ο κ. Μπαν γκι Μουν, ήρθε και αυτός στην Ελλάδα τις μέρες αυτές να υποβάλει και να δηλώσει το σεβασμό του γι’ αυτή τη χώρα. Ανταπαντώντας στο καλωσόρισμα του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Παυλόπουλου είπε… «Η Ελλάδα έχει επιδείξει παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη.»… Αν προσθέσομε τώρα και μια πλειάδα αστέρων του Χόλυγουντ (Αντζολίνα Τζολί, Τζωρτζ Κλουνεϊ, Μερι Στριπ κ.α.) τότε καταλαβαίνουμε, ότι ο χρυσός και στη λάσπη γυαλίζει… σιγά αλλά σταθερά ανεβαίνουμε.

 

Λέτε η Τουρκία να πάθει τα καλά της… Γιουγκοσλάβίας;…

Στις 6 Ιουνίου Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακυρώνοντας ένα από τα επιχειρήματα που θέτουν οι υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit).
Μια μέρα πριν ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάζοντας αυτή την ιστορική όπως χαρακτήρισε απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου ,να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε… « ότι είναι η απαρχή της πλήρης απομόνωσης της Τουρκίας και της διάρρηξης των σχέσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ τα έχει χαλάσει και με τις ΗΠΑ και αυτό είναι η απαρχή του τέλους για την χώρα αυτή!…
Μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι η υπερφίαλη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τις ατελείωτες προκλήσεις της, οδηγεί αυτή την χώρα σε οριστική διάλυση και επαίνεσε την Γερμανία ότι με την απόφαση της αυτή αναγνώρισε το ιστορικό παρελθόν και έδωσε ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία ενώ είναι μια καλή αφετηρία για την βελτίωση των σχέσεων της με την Ρωσία».
Ευτύχιος: « Καιρός φέρνει τα κάστανα, καιρός τα παραπούλια»… που λέει ο ποιητής!…

uncategorized

Related Posts

Comments are closed.