Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Posted by at 21 February, at 19 : 49 PM Print

Κρις Σπύρου για τις αµερικανικές εκλογές

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στην ηλεκτρονική εφηµερίδα Panhellenic Post.com (15 Ιανουαρίου 2016), ο Πρόεδρος της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης, πρώην Πολιτειακός Βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάµσαϊρ, Κρις Σπύρου, που ηγείται του προεκλογικού αγώνα της Χίλαρυ Κλίντον στην Πολιτεία του, για το χρίσµα της υποψηφίας του Δηµοκρατικού Κόµµατος στις Προεδρικές εκλογές του 2016, θεωρεί βέβαιη την ανάδειξή της στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τη σηµασία µιας ενδεχόµενης προεδρίας Χίλαρι Κλίντον, για την Ελλάδα, είπε ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών «είναι πολύ καλή γνώστρια των ελληνικών θεµάτων», για να συµπεράνει πως «δεν θα υπάρχει δυσκολία να προσκληθεί να επισκεφθεί την Ελλάδα, ούτε εµείς που είµαστε κοντά της να συζητήσουµε τα θέµατα που απασχολούν τη γενέτειρα”.
Αναφερόµενος στην εσωτερική πολιτική και οικονοµική κατάσταση της γενέτειρας, ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε « ευπρεπή και βασισµένο σε ουσιαστικά θέµατα» τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δηµοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο «µονοµάχοι» του β΄ γύρου ήταν «ικανοί για ηγέτες της παράταξης».

Χαρακτηρίζει πολύ δύσκολη την οικονοµική κατάσταση της Ελλάδας, βλέπει δυσκολίες στην εφαρµογή του προγράµµατος του τρίτου µνηµονίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τονίζει µε νόηµα ότι «καµία κυβέρνηση δεν χάνει εκλογές όταν υπογράφει µνηµόνια, τις χάνει, όταν τα εφαρµόζει».

 

Νέο απόκτηµα του Δηµ. Κίτσιου

Ο κ. Δηµήτρης Κίτσιος στο νέο diner.

Ο κ. Δηµήτρης Κίτσιος στο νέο diner.

 

KITSIOS-1-w

ΕΝΑ ΝΕΟ ωραιότατο, µοντέρνο ντάινερ εγκαινιάστηκε τον περασµένο µήνα στο Ossining, N.Y., πάνω στον αυτοκινητόδροµο 9 µε διεύθυνση 191 N. Highland Ave. Ανήκει στον γνωστό οµογενή επιχειρηµατία, ιδιοκτήτη άλλων τεσσάρων ντάινερς. Πρόκειται για το πρώην Olympic το οποίο παράµενε κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο κ. Κίτσιος το ανακαίνισε και το έκαµε… αγνώριστο αφού µόνο οι εξωτερικοί τοίχοι δεν γκρεµίστηκαν. Διαµορφώθηκε διαφορετικά το εσωτερικό του το οποίο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη µε τα απαλά χρώµατα και το άπλετο φυσικό φως που έρχεται από τα γυάλινα τοιχώµατα της πρόσοψης και των άλλων δυο πλευρών. Ο ιδιοκτήτης είναι ιδιαίτερα ευχαριστηµένος µε την κίνηση του DIDI’S τον πρώτο µήνα λειτουργίας του. Το ντάινερ διευθύνει ο γιος του Bob Kitsios. Άλλα ντάινερς ιδιοκτησίας Δηµητρίου Κίτσιου είναι το El Dorado I στο Elmsford NY, το El Dorado II στο Tarrytown NY, το El Dorado III στο Scarsdale, NY και το Bull’s Head στο Stamford, CT.

 

Το αποτέλεσµα των παλικαρισµών

ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ τακτική του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης, ανέδειξε σαν την χειρότερη του 2015 η Νοµική Σχολή του Χάρβαρντ στην λίστα που δηµοσίευσε. Την πρώτη θέση σε λίστα του Χάρβαρντ µε τις χειρότερες διαπραγµατευτικές τακτικές του 2015 καταλαµβάνει εκείνη που ακολούθησε η Ελλάδα τον περασµένο χρόνο, µε τελικό αποτέλεσµα το τρίτο µνηµόνιο. Η λίστα µε τις «Δέκα χειρότερες διαπραγµατευτικές τακτικές του 2015» εµφανίζεται στο ιστολόγιο του «Προγράµµατος για τη Διαπραγµάτευση» της Νοµικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Στην σχετική περιγραφή, γίνεται αναφορά στον «πολεµικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, στο δηµοψήφισµα και στο τελικό αποτέλεσµα που ήταν «ο κ. Τσίπρας και η οµάδα του να αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα ακόµα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη».

«Το µάθηµα; Ενας συµβιβαστικός τόνος θα σε πάει πολύ µακρύτερα από την αντιπαράθεση [σηµ.: brinksmanship: ριψοκίνδυνη διπλωµατία, πολιτική των άκρων] όταν έχεις τολµηρά αιτήµατα» καταλήγει.

 

Ο Πητ Τσαγκαράκης πρόεδρος και πάλι της Pan Gregorian Upper NY

tsagarakis-w

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Pan Gregorian Upper NY εξελέγη για δεύτερη φορά ο κ. Πητ Τσαγκαράκης στις εκλογές που έγιναν τον περασµένο µήνα. Ο κ. Τσαγκαράκης είναι και πρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύµατος της εταιρίας και αντιπρόσωπος στην εθνική Pan Gregorian.
Παραµένουν στις θέσεις τους ο Chairman κ. Αριστείδης Θάνος, ο αντιπρόεδρος κ. Steve Moss, και ο Γραµµατέας και Ταµίας κ. Γιώργος Μουστάκας.
Μέλη του Διοικητικού Συµβουλίου είναι οι κ.κ. Χρηστος Ζαχαριάδης (τέως πρόεδρος), Λεωνίδας Ανάστος, Γιώργος Λιάσκος, Ματθαίος Βουρλιώτης, Δηµήτρης Βουρλιώτης και Άγγελος Σιδεριάς.

 

Και βεβαίως τους αξίζει το Βραβείο Νοµπέλ!

ΚΑΤΙ που δεν διεφθάρει είναι η πατροπαράδοτη φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ‘Έλληνες. Ακόµη και στις ώρες της µεγάλης οικονοµικής κρίσης οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών έδωσαν υπέροχα παραδείγµατα ανθρωπισµού στις χιλιάδες πρόσφυγες που φθάνουν απελπισµένοι στις νησιώτικες παραλίες. Αυτήν την πραγµατικότητα επεσήµανε και η γνωστή Αγγλίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρεϊβ κατά την επίσκεψη της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό: “Οι Έλληνες δείχνουν στην Ευρώπη την ανθρωπιά, δείχνουν στον κόσµο πως µπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου. Ο κόσµος πρέπει να ευχαριστήσει τους κατοίκους των υπέροχων νησιών σας“, τόνισε η διάσηµη ηθοποιός, ενισχύοντας την ωραία εκστρατεία για την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της απονοµής του Βραβείου Ειρήνης Νόµπελ, στους κατοίκους των ελληνικών νησιών. Τους αξίζει και µε το παραπάνω.

 

Ένα Zorba’s στο Freeport, Bahamas

IMG_0198-w

ΦΙΛΟΣ του Estiator που επισκέφθηκε τελευταίως στην πόλη Freeport του νησιού Bahamas, µας µίλησε µε τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό εστιατόριο Zorba’s που ανακάλυψε τυχαία στην καρδιά ενός συγκροτήµατος διακοσίων καταστηµάτων στο Port Lucaya για τους τουρίστες κοντά στο ξενοδοχείο του. Βρήκε θαυµάσια τα φαγητά του ελληνικού εστιατορίου και χάρηκε την παρεά των ιδιοκτητών του Παναγιώτη Βικάτου και του γιου του Νεκτάριου. Ο Παναγιώτης έφθασε για πρώτη φορά στο Φρήπορτ όταν έκανε το ταξίδι του µέλιτος, το 1968. Του άρεσε το νησί και ξαναγύρισε όταν βρήκε δουλειά σε εστιατόριο κάποιου Έλληνα στο τοπικό αεροδρόµιο.

Το 1992 µαζί µε τον γιο του άνοιξαν µια “τρύπα” σουβλατζίδικο µε 8 τραπέζια. Αργότερα το µεγάλωσαν και σήµερα διαθέτει 190 καθίσµατα µε ωραία ελληνική διακόσµηση µέσα και έξω.

Μεταξύ των πελατών του είναι πολλοί Έλληνες ναυτικοί που τα καράβια τους προσεγγίζουν στο Port Lucaya του Freeport. Έτσι, ο Κεφαλλονίτης επιχειρηµατίας, ένας από τους 15 περίπου Έλληνες πρωτοπόρους στο Freeport, έχει σταθερή ελληνική παρέα…

 

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει και τόσο από την τροµοκρατία

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ Ναύαρχος Τζέϊµς Σταυρίδης, πρώην επικεφαλής των NATOϊκών δυνάµεων στην Ευρώπη, προβλέπει κι άλλες τροµοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία από τον ISIS που στόχο θα έχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Για την Ελλάδα υποστηρίζει ότι µπορεί επίσης να κινδυνεύσει από ένα πιθανό τροµοκρατικό χτύπηµα, σε καµία περίπτωση όµως δεν αντιµετωπίζει, είπε, το µέγεθος της απειλής που αντιµετωπίζει η Τουρκία και χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερµανία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ALPHA, ο Ναύαρχος Σταυρίδης, που βρέθηκε στην Αθήνα, είπε ότι το τροµοκρατικό χτύπηµα στην Κωνσταντινούπολη είχε στόχο όχι αποκλειστικά τους Γερµανού τουρίστες, αλλά γενικά τον τουρισµό στην Τουρκία που είναι σηµαντικός παράγοντας στην οικονοµία της χώρας.

Παραδέχτηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας ακόµη και στο θέµα του προσφυγικού θα είναι δύσκολη λόγω των διαφορών -όπως είπε- που έχουν στα θέµατα του Αιγαίου.

 

Η Οµογενειακή Εκπαίδευση

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τον περασµένο µήνα οι εργασίες της Διϋπουργικής Επιτροπής διερεύνησης του νοµοθετικού πλαισίου για την Οµογενειακή Εκπαίδευση, η οποία συστάθηκε µε διυπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο µε τη σύµπραξη και του Υπουργείου Εξωτερικών – διεύθυνση της Γενικής Γραµµατείας Απόδηµου Ελληνισµού, προκειµένου µέχρι τον προσεχή µήνα να έχει κατατεθεί το νέο Νοµοσχέδιο που θα διέπει εφεξής τα αφορώντα στην εκπαίδευση των Ελληνόπουλων του εξωτερικού.

Στο διάλογο θα λάβουν µέρος εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων, εξέχοντες καθηγητές µε γνώση του αντικειµένου, οµογενειακοί σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων και Κηδεµόνων µαθητών καθώς και δασκάλων-καθηγητών από όλες τις οµογενειακές παροικίες.

Ο διάλογος θα διεξαχθεί µέσω ειδικής ιστοσελίδας που θα αναρτηθεί και όπου θα καταχωρούνται όλες οι προτάσεις-ενστάσεις κλπ. των οµογενών καθώς και όλες οι προτάσεις κλπ. της Διϋπουργικής. Είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται µία τέτοια Επιτροπή για τα εκπαιδευτικά θέµατα της Οµογένειας.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.