Categories

Η μετονομασία ενός επιτυχημένου εστιατορίου από “Zorbas” σε “Trela”

Posted by at 13 September, at 07 : 56 AM Print

Tου Σεφ Τάσου Ορφανού και του γιού του, Bob, στη Φλόριδα

 

ΑΝΟΙΞΕ πριν επτά χρόνια στο Delray Beach, FL με την ονομασία “Zorbas” μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση του σεφ Τάσου Ορφανού. Mετονομάστηκε σε “Trela”. Γιατί; Την εξήγηση δίνει ο γιος του Τάσου, Bob Orfanos: “Ο χώρος που είχαμε ήταν μικρός για την πελατεία μας. Το φαγητό μας άρεσε πολύ στον κόσμο και είχαμε πρόβλημα όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδας με τις ουρές μπροστά στο μαγαζί. Σ’ ό,τι αφορά την αλλαγή της ονομασίας σημειώσετε ότι είμαστε ένα από τα πέντε άλλα ελληνικά εστιατόρια στη Φλόριδα, ίσως και περισσότερα, με την επωνυμία “Zorbas”.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι “Τρέλα” δεν πρέπει να υπάρχει ούτε στη Φλόριδα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού.” Το παλαιό μαγαζί μεταφέρθηκε πριν από τρεις μήνες σε διπλανό τετραπλάσιο χώρο με ξεχωριστή αίθουσα για κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα μεγάλο μπαρ. Το νέο εστιατόριο εξυπηρετεί περισσότερα από 220 άτομα. Δέχεται πολλές παραγγελίες για pick-up και εξυπηρετεί με catering κατοικίες, εταιρίες και οργανώσεις της περιοχής.

Το σαββατοκύριακο προσφέρει ζωντανή ελληνική μουσική και κατά καιρούς belly dancer. Κάθε Πάσχα, μπροστά στο μαγαζί στήνονται ψησταριές της εταιρίας XL Manufacturing του Σικάγου με αρνί για ένα μεγάλο ελληνικό πασχαλινό γλέντι που συγκεντρώνει εκατοντάδες κόσμου. Ο Τάσος Ορφανός είναι ιδιαίτερα γνωστός στον κόσμο των εστιατόρων της Νέας Υόρκης και ιδιαίτερα του Μανχάτταν, ως συνιδιοκτήτης και σεφ στο παλαιό, περίφημο Delegate με τον καλό φίλο του Estiator Τάσο Μάνεση, αδελφό της γυναίκας του Τάσου, Αγαθής. Εκτός από το κλασικό sushi, ο Bob καθιέρωσε και ελληνικό sushi και, από τα αποτελέσματα, πιστεύει ότι ήταν μια καλή ιδέα. Προσθέτει ότι ίσως είναι το πρώτο ελληνικής κουζίνας μαγαζί που προσφέρει ελληνικό sushi. Στη νέα τοποθεσία ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θαλασσινά. Προσφέρονται yellow tail snapper, λαβράκι, tilapia πλακί, shrimp trela, shrimp γιουβέτσι, snapper filet, grouper και Chilean Seabass.

Μια… χρήσιμη προειδοποίηση
στην είσοδο του εστιατορίου.

Το πλούσιο, γευστικότατο μενού περιέχει 17 παραδοσιακά ορεκτικά, 7 pita wraps, 2 σούπες, 6 σαλάτες, 7 παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, μεταξύ των οποίων οι θαυμάσιες γεμιστές πιπεριές του Τάσου, 6 κρεατικά της σχάρας και βεβαίως, γύρο αρνί, κότα και χοιρινό. Σερβίρονται κρασιά Χατζηγιάννη, Μπουτάρη, Λαζαρίδη, Νεμέα και Μεγαπάνου. Επίσης, ούζο Μεταξά, 12, Μπουτάρη, Πλωμάρι και Βαρβαγιάννη. Πατέρας και γιος πιστεύουν στα ελληνικά προϊόντα, τα οποία θεωρούν σαν μοναδικά σε γεύση. Και ότι βοηθούν πολύ την κατανάλωση. Ο Bob βρίσκει πολύ καλή την εκστρατεία του Estiator για την κατανάλωση φαγώσιμων από την Ελλάδα στα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια και ιδιαίτερα σε εκείνα με ελληνική κουζίνα.

“Από την αρχή που ανοίξαμε το “Ζορμπάς” χρησιμοποιούμε πολλά ελληνικά προϊόντα και σε κάθε τραπέζι έχουμε μια μικρή φιάλη γνήσιου ελληνικού ελαιόλαδου μάρκας “Χωριό” συσκευασμένου στην Ελλάδα και άλλη μία μικρή φιάλη με ελληνικό ξύδι μάρκας ΤAΡ, εκτός τα άλλα που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική μας. Όπως, κριθαράκι και μακαρόνια MISKO, γίγαντες, σιμιγδάλι. Επίσης, καφέ  LOUMIDIS”, μέλι “ΦΙΝΟ”, και γλυκά Χίου SARANTIS. Όλα αυτά αγοράζονται για το σπίτι από τους πελάτες. Στα παιδιά προσφέρονται ελληνικές σοκολάτες μάρκας ΙΟΝ και βανίλια SARANTIS στο νερό.”


Το “Trela” βρίσκεται στη διεύθυνση 4801 Linton Blvd, Suite 5B-8B, Delray Beach, FL, στη νοτιοανατολική συμβολή Linton Blvd και Military Trail. Τηλ. 561-359-2301, www.tavernatrela.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FROM THE EDITORS

Related Posts

Comments are closed.