Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Posted by at 11 September, at 10 : 55 AM Print

Μετανάστες με… μόρφωση… λεφτά και… αγγλικά!!

Του Π.Σ. ΜΑΚΡΙΆ

 

Ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση νόμου δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών για την μείωση των νομίμων μεταναστών στην Αμερική κατά 50% , παράλληλα με την δίωξη που ξεκίνησε εναντίον των παρανόμων. Όλων, δηλαδή, που διασχίζουν χωρίς βίζα τα νότια σύνορα της χώρας, ή έρχονται με βίζα και την παραβιάζουν παραμένοντας εδώ μετά την λήξη της.

Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει την χορήγηση βίζας μόνο σε μετανάστες που μιλούν αγγλικά, έχουν εξασφαλισμένη οικονομικά την παραμονή τους, διαθέτουν κάποια μόρφωση, ή είναι ειδικευμένοι. Έτσι, ο αριθμός των νομίμων μεταναστών θα περιοριστεί σε 50.000 άτομα τον χρόνο αντί τον 100.000 που ισχύει τώρα και καταργείται η κλήρωση για χώρες από τις οποίες έρχεται μεγάλος αριθμός φυγάδων και μεταναστών.

Αν ίσχυε ένας τέτοιος νόμος από 100 χρόνια πριν, θα αποκλειόταν εκατομμύρια άνθρωποι που ήρθαν αδέκαροι, ανειδίκευτοι και αμόρφωτοι, αλλά που εργάστηκαν σκληρά, δημιούργησαν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις και συνέβαλαν με μόχθο και στερήσεις στην ανάπτυξη της Οικονομίας και στο μεγαλείο της Αμερικής.

Είναι αμέτρητοι εκείνοι, μεταξύ των οποίων πολλοί παράνομοι μετανάστες που διέπρεψαν και διαπρέπουν, όχι μόνο σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και ως… εστιάτορες!

Είναι αμέτρητοι οι “λαθραίοι” ομογενείς που για να έρθουν στην Αμερική μπαρκάρησαν και “πήδηξαν” από τα καράβια τους σε αμερικανικά λιμάνια χωρίς… πανεπιστημιακά διπλώματα, χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς και χωρίς την παραμικρή γνώση της αγγλικής, μόνο με τα ρούχα που φορούσαν. Ρίχτηκαν στην δουλειά και δεν τους σταμάτησε τίποτε να ανέβουν τα δύσκολα σκαλοπάτια της προόδου σε μια ξένη χώρα. Οι “πιατάδες” έγιναν ιδιοκτήτες εστιατορίων σ’ όλη τη χώρα. Και άρχισαν όλων των ειδών επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Απόκτησαν μεγάλα εισοδήματα και τεράστιες περιουσίες που τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν το αμερικανικό όνειρο. Να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Να παντρέψουν αδελφές και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους στην πρώτη πατρίδα. Να χτίσουν σχολεία, δρόμους και πλατείες στα χωριά τους, υπερήφανοι όχι μόνο για την καταγωγή τους, αλλά και σαν Αμερικανοί πολίτες.

Όλοι αυτοί οι τιμημένοι ήρωες της ζωής, όλοι αυτοί οι τολμηροί επιχειρηματίες, οι βραβευμενοι με τις επιτυχίες, την εφευρετικότητα και την φιλανθρωπία τους, δεν θα είχαν θέση στην Αμερική του προέδρου Τραμπ. Αυτή δεν θα ήταν η χώρα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου που βρίσκουν καταφύγιο εδώ. Δεν θα ήταν η Αμερική που αγαπούμε.

 


 

Η Ελλάς μόνη στην Ευρώπη εναντίον καταδίκης του Κομμουνισμού

 

Η ΕΛΛΑΔΑ θα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Αυτό προκύπτει από την αρνητική απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κοντονής, στη σχετική πρόσκληση με την οποία συσχετίζει την διεξαγωγή του συνεδρίου με την άνοδο του εθνικισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει τον στρατό της ΕΣΣΔ ώς τον … απελευθερωτή της Ευρώπης και παρουσιάζει τον κομμουνισμό ως τη… μήτρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας καθώς όπως αναφέρει γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφεύγει την οποιαδήποτε νύξη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και ενημερώνει τους διοργανωτές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Συνέδριο.

Ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μερικοί υπουργοί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αμέτρητοι δημόσιοι λειτουργοί διορισμένοι από την Κυβέρνηση, υπήρξαν στελέχη και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 


 

Στο πλευρό του τυράννου Μαδούρο

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση παραμένει πιστή στο πλευρό του καταλύτη της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα. Είχε φιλικές σχέσεις με τον κομμουνιστή Σαβέζ και τις συνεχίζει με τον διάδοχό του τύραννο Μαδούρο. Η ελληνική κυβέρνηση, μόνη από όλες τις 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άσκησε τον περασμένο μήνα βέτο για την καταδίκη του απολυταρχικού καθεστώτος Μαδούρο.

 


 

Τέταρτη ντάιντερ των αδελφών Κοντολιού

 

 

ΑΛΛΗ μια πανέμορφη ντάινερ προστέθηκε τον περασμένο μήνα, στην ιδιοκτησία των αδελφών Γιάννη, Δημήτρη και Στέλιου Κοντολιού. Πρόκειται για την Americana Diner στον αυτοκινητόδρομο 303 της Νέας Υόρκης, που μετονομάστηκε σε Orangetown Classic Diner ύστερα από μια πλήρη ανακαίνιση από την γνωστή εταιρία DeRafael. Διαθέτει 200 καθίσματα, με άφθονο πάρκινγκ και μια μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση και εξαιρετικό φαγητό. Πρόκειται για αδελφή επιχείρηση της Classic Diner στο Northvale N.J. και της Tenafly Classic Diner στην ομώνυμη πόλη του N.J. Μια τέταρτη, η Sparta Classic Diner, βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της ίδιας Πολιτείας. Ιδιοκτήτες των τεσσάρων επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι οι χιακής καταγωγής αδελφοί Γιάννης Κοντολιός, πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, ο Στέλιος, μέλος του Δ. Συμβουλίου της Pan Gregorian N.J. και ο Δημήτρης. Την Orangetown Classic Diner διευθύνει ο 28χρονος Μιχάλης Κοντολιός, γιος του Στέλιου, ο οποίος τον περασμένο μήνα απέκτησε τρίδυμα. Να του ζήσουν. Και καλές δουλειές.

 


 

Επανόρθωση

 

ΣΤΟ άρθρο για το Fancy Food Show στο τεύχος του Αυγούστου, ανακριβώς ανεφέρθη ότι ο Διευθυντής του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων στην Ν.Υ. κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης «έλαμψε διά της απουσίας του από την έκθεση αυτή, επειδή δεν είχε ειδοποιηθεί από την Αθήνα».

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μιχαηλίδης, ήταν εκεί καθημερινώς «από πρωΐας της ημέρας των εγκαινίων» συνοδεύοντας μάλιστα τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και τον Γενικό Πρόξενο στη Ν. Υόρκη κ. Κ. Κούτρα στην περιήγηση των περιπτέρων της ελληνικής συμμετοχής, καθώς και περιπτέρων ομογενειακών εισαγωγικών οίκων και άλλων παραγωγών και διανομέων.

Ειλικρινά λυπούμεθα για την λανθασμένη πληροφορία που δημοσιεύσαμε.

 


 

Νέος Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ

 

Ο νέος ύπατος πρόεδρος Καρλ Χόλιστερ με την σύζυγό του Σύνθια και τον Ζαχαρία Σπέις.

 

ΝΕΟΣ Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ εκλέχτηκε στο 95ο Συνέδριο της οργάνωσης ο ομογενής εκτελεστικός αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της L. M. Kohn & Company Carl R. Hollister.

Τα άλλα μέλη του Προεδρείου: Νικ Αρουτζίδης, πρόεδρος, Ανδρέας Ζαχαριάδης, αντιπρόεδρος και γραμματέας τον Αν. Μαράντος. Μέλη της ύπατης στοάς της οργάνωσης εκλέχτηκαν οι: Χρήστος Αργυρίου από Γουίνιπεγκ του Καναδά, στο αξίωμα του προέδρου της AHEPA του Καναδά, Γιώργος Λούκας από το Κλίβελαντ του Οχάιο στο αξίωμα του ύπατου αντιπροέδρου, ο Δημήτριος Κόκοτας από το Μπρούκλιν στο αξίωμα του ύπατου γραμματέα, ο Γιώργος Χωριάτης από το Μόριστάουν της Νέας Ιερσέης στο αξίωμα του ύπατου ταμία και ο Δημήτρης Κιρκίλης στο αξίωμα του ύπατου συμβούλου.

 


 

Με αμείωτη συχνότητα τα λουκέτα

 

ΜΕ αμείωτη συχνότητα μπαίνουν λουκέτα στα καταστήματα τόσο στην Αθήνα και τον Πειραιά όσο και στην ελληνική επαρχία, κυρίως λόγω περιορισμένης εμπορικής κίνησης, αλλά και της αυξημένης φορολογίας. Την καλοκαιρινή περίοδο τα περισσότερα λουκέτα μπαίνουν στα νησιά, καθώς οι φορολογικοί έλεγχοι για μη έκδοση αποδείξεων, έχουν ενταθεί.

Κλειστά καταστήματα συναντά κανείς ακόμη και στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά. Εμπορικά ένδυσης είναι τα περισσότερα που κλείνουν, αλλά δεν αποφεύγουν τα λουκέτα ακόμη και πολυκαταστήματα, τουριστικά γραφεία, υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, υπηρεσίες ξεναγού, καφέ, εστιατόρια μέχρι και ταξί!

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά νησιά μπήκαν λουκέτα 48 ωρών σε επιχειρήσεις, αυτή τη φορά από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για μη έκδοση αποδείξεων.

Με πρόσχημα τη βαριά φορολογία και τα λουκέτα, ορισμένοι ελεγχόμενοι αντιδρούν εκτοξεύοντας απειλές και φθάνοντας ακόμα και στον ξυλοδαρμό των εφοριακών.

 


 

Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι για την δίωξη της The Athens Review of Books

Συνεχίστηκαν τον περασμένο μήνα έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικές είναι οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού.

 

ΑΠΟ το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times που αφορά στον κ. Νίκο Κοτζιά και την απάντηση του ίδιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο προβληματισμός για τις ενέργειες του κ. Κοτζιά – όπως στην περίπτωση του περιοδικού Athens Review of Books του κ. Μ. Βασιλάκη – ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μεγάλα ξένα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για παρεμβάσεις του Υπουργού στη Δικαιοσύνη και εκφράζουν έντονη σχετική ανησυχία.

H απάντηση του κ. Κοτζιά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Όπως και η επιλογή του να εκπροσωπηθεί από το γνωστό για την εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά, κ. Μαντζουράνη, αλλά και μόνιμο δικηγόρο του Ελληνικού Δημοσίου επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κοτζιάς, από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, οφείλει να σκέφτεται δυο φορές τις κινήσεις που εκθέτουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την χώρα σε διεθνές επίπεδο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και “το Ποτάμι”. Η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

“Η εμμονή του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά στο κλείσιμο της Athens Review of Books μέσω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και των εσόδων της από το πρακτορείο διανομής, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και πλήττει την εικόνα της χώρας.

Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, με δημοσιεύματα, στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ευρώπης. Ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Περικλής Κοροβέσης, καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά τον υπουργό Εξωτερικών θυμίζοντας τη συστηματική του δράση υπέρ των δικτατορικών καθεστώτων Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι. Ο υπουργός όμως συνεχίζει απτόητος. Χρησιμοποιεί, λες και είναι προσωπική του ιδιοκτησία, και τον μηχανισμό του υπουργείου Εξωτερικών στη διαμάχη του με ένα έντυπο. Αν ο κ. Κοτζιάς έχει προβλήματα με το σταλινικό παρελθόν του, ας τα λύσει με τον εαυτό του αντί να επιχειρεί να βάλει λουκέτο σε αυτούς που του τα θυμίζουν. Επειδή ο ίδιος δεν δείχνει να συναισθάνεται τη ζημιά που προκαλεί με τη στάση του στην εικόνα της χώρας και συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο κ. Καμμένος, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει την τακτική ‘δεν είδα, δεν άκουσα…’ καλύπτοντας τον υπουργό του. Οφείλει να παρέμβει και να δώσει τέλος σε μια υπόθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης και εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα”.

 


 

Χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν υπάρχουν γιατροί!

 

ΜΠΟΡΕΙ το Νομοσχέδιο για την Υγεία, που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή με τις ψήφους της συμπολίτευσης, να υπόσχεται «καλύτερες μέρες» για τα Δημόσια Νοσοκομεία, σε έρευνα, όμως, σε 65 Κέντρα Υγείας καταγράφονται δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικό. Και το τραγικότερο: Σύμφωνα με την έρευνα, «χάνουν οι ασθενείς τη ζωή τους στα σκαλιά των Κέντρων Υγείας εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών και της απουσίας ΕΚΑΒ».

Σε 30 δήμους της Ελλάδος, δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 145 δήμους δεν υπάρχει καρδιολόγος, σε 115 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και σε 75 δήμους δεν έχουν παιδίατρο!

 


 

Αποσύρεται από την πολιτική η Νίκη Τσόνγκα

 

 

ΜΙΑ ακόμη αξιόλογη παρουσία χάνει στην αμερικανική Βουλή η Ομογένεια. Πρόκειται για την βουλευτή των Δημοκρατικών και χήρα του ομογενή γερουσιαστή Πολ Τσόνγκα, Νίκη Τσόνγκα, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές.

Η 71χρονη σήμερα Ν. Τσόνγκα εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2007 σε μια ειδική εκλογική αναμέτρηση για την κάλυψη της κενής θέσης που άφησε ο Μάρτι Μίχαν, ο οποίος είχε παραιτηθεί για να γίνει πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Λόουελ.

Ο σύζυγός της, ήταν νομοθέτης των Δημοκρατικών και είχε προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως γερουσιαστής της Μασαχουσέτης. Είχε επιχειρήσει να κατακτήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά είχε χάσει από τον Μπιλ Κλίντον. Ο Πολ Τσόνγκας πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 55 χρόνων.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.