Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Posted by at 17 September, at 10 : 21 AM Print

Τραµπ εναντίον των Μέσων Ενηµέρωσης

ΣΦΟΔΡΕΣ επιθέσεις και απαράδεκτες ύβρεις εναντίον δηµοσιογράφων, εφηµερίδων, παρουσιαστών και τηλεοπτικών σταθµών συνεχίζει και µάλιστα σε εντονότερους τόνους ο περιαυτολογών για την εξυπνάδα του κ. Τραµπ.
Ο κ. Τραµπ χαρακτηρίζει τον Τύπο “ανέντιµο” και τον κατηγορεί ότι διαστρέφει τα γεγονότα και τον πολεµά µε αρνητική κάλυψη των λεγοµένων του. Χαρακτήρισε τους δηµοσιογράφους ως την “κατώτερη µορφή ζωής”. Και απειλεί µε αποκλεισµό δηµοσιογράφους των N.Y. Times, και άλλα µέσα ενηµερώσεως που δεν του αρέσουν από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.
Ο κ. Τραµπ ξεχνά ότι χρησιµοποιώντας την τηλεόραση και τις εφηµερίδες (που του έδιναν και του δίνουν πολλές ώρες και υπερβολική κάλυψη) κατάφερε να γίνει δηµοφιλής και να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Οι τηλεοπτικοί σταθµοί και οι εφηµερίδες και τα περιοδικά κάνουν την δουλειά τους. Φιλοξενούν τους υποψηφίους, τους αξιωµατούχους, και εκπροσώπους της προεκλογικής εκστρατείας και των δυο κοµµάτων και άλλων µικρότερων. Ενηµερώνουν και σχολιάζουν. Αλλά αυτό δεν αρέσει στον κ. Τραµπ, διότι πολλοί Ρεπουµπλικανοί και άλλοι που τον ακολουθούσαν τον εγκαταλείπουν ύστερα από όσα λέγει.

 

Η ψήφος των Αποδήµων και ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανα-συ-γκρό-τησης κ. Παναγιώτης Κουρουµπλής αναφερόµενος στην ψήφο των αποδήµων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγµατοποιήσει την υπόσχεσή του και θα καθιερώσει την ψήφο των αποδήµων που αρνείται τώρα. Και ρώτησε:
“Το Σύνταγµα προέβλεπε από το 2000, το δικαίωµα στην ψήφο των οµογενών. Γιατί αυτοί οι κύριοι που σήµερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες του εξωτερικού δεν το έκαναν πράξη;”
Απάντηση δόθηκε από την ηλεκτρονική εφηµερίδα Panhellenic Post:
“Σταθερά, όλοι οι υπουργοί και λοιποί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονται στην ψήφο των Αποδήµων Ελλήνων Ψηφοφόρων ξεχνούν το 2009. Κάνουν ότι δεν θυµούνται πως η Κυβέρνηση Καραµανλή το 2009 έφερε Νοµοσχέδιο στη Βουλή για την ψήφο των Αποδήµων Ελλήνων. Και ξεχνούν -ή καµώνονται ότι ξεχνούν- πως µε διάφορες δικαιολογίες – βοηθούσης και της λανθασµένης πολιτικής που ακολούθησε επί του θέµατος ο τότε πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταµβάκης – δεν ψήφισαν το Νοµοσχέδιο στερώντας έτσι τον Απόδηµο Έλληνα ψηφοφόρο από την ψήφο του από τη χώρα διαµονής.
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νοµοσχέδιο εκείνο της ΝΔ. Όµοια όπως και σήµερα αρνούνται να συζητήσουν και να ψηφίσουν το νοµοσχέδιο που πάλι κατέθεσε η Νέα Δηµοκρατία στη Βουλή! Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους να διευκολύνουν τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού. Ακόµη και χθες το βράδυ κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόµου, ο πρόεδος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να συζητήσει και να ψηφίσει.”

 

226 εκατοµµύρια ψηφοφόροι

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ότι σύµφωνα µε το Pew Research Center, 226 εκατοµµύρια Αµε-ρικανοί έχουν το δικαίωµα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές. 11 εκατοµµύρια περισσότεροι από το 2012. Πάνω από τα δύο τρίτα της αύξησης αυτής είναι µαύροι, ισπανόφωνοι και Ασιάτες Αµερικανοί.
Το 78% του συνόλου των ψηφοφόρων ήταν λευκοί, ενώ σήµερα το ποσοστό των λευκών είναι 69%.
Αναµένεται, σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω ψηφοφόρων θα ψηφίσει µε ποσοστό από 85-99% την Χίλαρη Κλίντον, διότι ο Τραµπ έχει θυµώσει και αποµακρύνει πολλούς από αυτούς, µε τις µεταξύ άλλων διακηρύξεις του για απέλαση 11 εκατοµ. παράνοµων µεταναστών, για τους λαθραίους Μεξικάνους, την ανέγερση του τείχους στα σύνορα µε το Μεξικό και για την απαγόρευση εισόδου µουσουλµάνων στην Αµερική. Αλλά ο κ. Τραµπ προσελκύει µεγάλο αριµό λευκών, κυρίως εργατών που κατά παράδοση ψήφιζαν το Δηµοκρατικό Κόµµα.
Γενικά, προβλέπεται µια πολύ δύσκολη αναµέτρηση τον Νοέµβριο. Αν και τον περασµένο µήνα η Κλίντον προηγείτο του Τραµπ στις δηµοσκοπήσεις µε 9 µονάδες σε εθνικό επίπεδο, είναι λίγοι εκείνοι που τολµούν να προβλέψουν το αποτέλεσµα.

 

Τραµπ εναντίον ηρώων

ΚΑΝΕΙΣ δεν λησµονεί το λεχθέν από τον κ. Τραµπ ότι ο Γερουσιαστής Mc-Caine, υποψήφιος πρόεδρος του ρε-πουµπλικανικού κόµµατος στις εκ-λογές του 2012, δεν είναι ήρωας, αλλά ο δι-σεκατοµµυριούχος Νεοϋροκέζος επιχειρηµατίας φαίνεται ότι δεν δι-δάχθηκε τίποτα από το αποτέλεσµα της ατυχέστατης εκείνης δήλωσής του.
Το αεροπλάνο που κυβερνούσε ως αξ-ιωµατικός του Ναυτικού MacCai-ne είχε καταρριφθεί κατά τη διάρκεια επιδροµής στο Χανόι. Συνελήφθη και φυλακίστηκε. Όταν η Κυβέρνηση του Βορείου Βιετνάµ πληροφορήθηκε ότι ήταν γιος Αµ-ερικανού ναυάρχου, του είπαν ότι είναι ελεύθερος να φύγει. Εκείνος αρνήθηκε. Και πέρασε πέντε χρόνια σε ένα σιδερένιο κλουβί µε αµέτρητα βασανιστήρια. Τον σακάτεψαν και γύρισε µε δεκανίκια, αλλά µε άκαµπτο το πατριωτικό, ηρωικό του πνεύµα για το οποίο είναι υπερήφανη η Αµερική. Αυτόν τον ανδρείο πολεµιστή ο κ. Τραµπ δεν τον θεωρεί ήρωα.
Αλλά τον περασµένο µήνα είχαµε και την περίπτωση του µουσουλµάνου µετανάστη, του οποίου ο αξιωµατικός γιος σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν και τιµήθηκε µε το παράσηµο του χρυσού αστέρα από τον Πρόεδρο Μπους. Ο κ. Τραµπ είπε ότι δεν επετράπη στην µητέρα του ήρωα να µιλήσει στο Συνέδριο, στο οποίο ο κ. Τραµπ κατηγορήθηκε από τον πατέρα του ήρωα ότι αγνοεί το Σύνταγµα των ΗΠΑ µε την θέση που παίρνει εναντίον των µουσουλµάνων. Η στάση αυτή του Ρεπουµπλικανού υποψηφίου κατηγορήθηκε, όχι µόνο από τους Δηµοκρατικούς, αλλά και από στελέχη του Ρεπουµπλικανικού Κόµµατος, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Paul Ryan και ο Κυβερνήτης του Ohio, John Kasich, ο οποίος αρνήθηκε να πάει στο Συνέδριο (για πρώτη φορά στην ιστορία και των δυο κοµµάτων) και αρνείται να τον υποστηρίξει. O κ. Τραµπ τον προσέβαλε επανειληµµένως κατά την διάρκεια της αναµέτρησης µε τους 16 ρεπουµπλικανούς υποψηφίους.
Διαχωρίζοντας την θέση τους δεν πήγαν στο Συνέδριο τα πιο γνωστά στελέχη του Ρεπουµπλικανικού Κόµµατος, όπως οι δυο πρώην Πρόεδροι Μπους, ο πρώην Κυβερνήτης της Φλώριδα Τζεφ Μπους, ο πρώην Κυβερνήτης της Μασσαχουσσέτης και υποψήφιος για την προεδρία του 2012, Μιτ Ρόµνεϋ και πολλοί άλλοι. Διαχωρίζουν την θέση τους και δεν υποστηρίζουν τον υποψήφιο του Κόµµατός τους στις εκλογές του Νοεµβρίου. Από τους άλλους 16 συνυποψηφίους του κ. Τραµπ για την προεδρία, µερικοί µόνο, όπως ο “µικρός Μάρκο”, Γερουσιαστής στη Φλώριδα, και ο Κυβερνήτης του Ν. Τζέρσεϋ Κρίστι, υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραµπ.

 

Ανώτατο βραβείο σε εστιατόριο στην Αυστραλία

vravio-w

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ τιµητικό βραβείο, συνοδευόµενο από την “κατάληψη” µιας θέσης στο “Hall of Fame” για το καλύτερο ευρωπαϊκό εστιατόριο στη Νότια Αυστραλία (Hall of Fame – European Restaurant Winner Awards For Excellence, 2016), απονεµήθηκε στον 42χρονο εστιάτορα Γιώργο Κασιµάτη, και το εστιατόριο του “George’s on Waymouth” το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας πριν από 13 χρόνια.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πάνω από 500 εκπαιδευµένοι γευσιγνώστες και εµπειρογνώµονες στον τοµέα του φαγητού και της εστίασης, έκριναν και απένειµαν τα ανάλογα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια και τους καλύτερους σεφ.
Ο θεσµός των ετήσιων Savour Australia Restaurant & Catering Hostplus Association Awards for Excellence, διεξάγεται τα τελευταία 18 χρόνια σε όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας και θεωρούνται από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα βραβεία στην Αυστραλία που έχουν στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων επαγγελµατιών στον τοµέα της εστίασης και τις επιχειρήσεις τους.

 

Προβλήµατα στην αγορά

Η ΑΓΟΡΑ στην Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ. Κι αυτό γιατί ελαχιστοποιούνται οι βοήθειες που µπορούν να παράσχουν οι τράπεζες στις υπερχρεωµένες επιχειρήσεις, µε την πλειονότητα να αντιµετωπίζει τον κίνδυνο του λουκέτου.
Σύµφωνα µε στοιχεία-σοκ των τραπεζιτών, µόλις το 20% των επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιαρθρώσεων έχουν ελπίδες διάσωσης και κρίνονται βιώσιµες. Ανοιχτό δε είναι το ενδεχόµενο οι αναδιαρθρώσεις δανείων να γίνουν σε µεγαλύτερο βαθµό µέσω πωλήσεων δανείων και όχι µέσω µακροπρόθεσµων ρυθµίσεων. Έτσι, το προσεχές τρίµηνο αναµένεται ντόµινο χρεοκοπιών το οποίο θα οδηγήσει µε την σειρά του αναγκαστικά σε πωλήσεις δανείων, καθώς και σε αυτόµατες µετατροπές δανείων σε µετοχές προκαλώντας σοκ σε οικονοµία, κοινωνία και τράπεζες.
Στο πρόβληµα δεν φαίνεται διέξοδος, παρά την ελπίδα ότι το δεύτερο εξάµηνο του 2016, θα επιτευχθεί στροφή σε θετικούς ρυθµούς οικονοµικής µεγέθυνσης, δίνοντας τα πρώτα σηµάδια εξόδου από την σχεδόν επταετή ύφεση και την πρώτη ανάσα στις επιχειρήσεις.
Σηµειώνεται ότι µε βάση τους στόχους που έχουν τεθεί στις τράπεζες, στην τριετία 2017-2019 τα µη εξυπηρετούµενα ανοίγµατα θα πρέπει να µειωθούν κατά 40% ή κατά 41 δισ. ευρώ από τα 108 δισ. ευρώ σήµερα.

Πηγή: enikonomia.gr

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.