Categories

Γεγονότα-Απόψεις IOYNIOΣ 2017

Posted by at 14 June, at 18 : 06 PM Print

Πολιτισµός αντί χάος!

ΦΙΛΟΣ που επεσκέφθη πρόσφατα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στους 79 δρόµους της Νέας Υόρκης, εξεπλάγη µε αυτό που αντίκρισε στην αίθουσα αναµονής. Ήταν µόνο δύο άτοµα που περίµεναν την σειρά τους για να εξυπηρετηθούν. Δεν επικρατούσε το χάος που υπήρχε µέχρι και πέρσι, την ίδια εποχή, που είχε πάει, όπως κάθε χρόνο, για ένα πιστοποιητικό για την σύνταξή του. Ρώτησε τί συµβαίνει. Γιατί αυτή η τάξη, γιατί αυτή η ησυχία, χωρίς φωνές και συνωστισµούς. Και ευχαρίστως πληροφορήθηκε ο φίλος µας ότι ο νέος Γενικός Πρόξενος Κ. Κούτρας, καθιέρωσε σύστηµα τηλεφωνικού ραντεβού πριν οι ενδιαφερόµενοι επισκεφθούν το Προξενείο. Ορίζεται η ακριβής ώρα για όσους ενδιαφέρονται για διαβατήρια, πληρεξούσια και ληξιαρχικές πράξεις, ενώ σε άλλες κατηγορίες ενδιαφεροµένων δεν χρειάζεται ραντεβού. Έτσι, ο χρόνος παραµονής µειώθηκε από 12 ώρες σε 2030 λεπτά για όλους που µε δέος αναλογιζόταν όλο τον χρόνο την επίσκεψη στο Προξενείο.

Ταυτοχρόνως, το Προξενείο συνδέθηκε ηλεκτρονικά µε όλους τους Δήµους της Ελλάδος και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά εκδίδονται στο Προξενείο αντί να αναµένουν οι αιτούντες επί… εβδοµάδες να τους ταχυδροµηθούν από την Ελλάδα.

Εµείς, που είχαµε παλαιότερα επισηµάνει το χάος που επικρατούσε, µε ικανοποίηση σηµειώνουµε την… σωτήρια αλλαγή, χάρις στην οργάνωση που επέβαλε ο νέος Γενικός Πρόξενος.

 


 

Δεν θα είναι υποψήφιος για την Δηµαρχία Ν.Υ.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ επιχειρηµατίας Τζων Κατσιµατίδης ανακοίνωσε τον περασµένο µήνα ότι δεν θα είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος για την Δηµαρχία της Νέας Υόρκης. Ο δισεκατοµµυριούχος οµογενής είπε ότι κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση λαµβάνοντας υπόψη τις συµβολές της οικογένειας και φίλων του, ότι ήταν µια δύσκολη απόφαση.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Κατσιµατίδη, η πολιτειακή βουλευτής Μπρούκλυν και Στάτεν Άιλαντ Νικόλ Μαλλιωτάκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για Δήµαρχος της Νέας Υόρκης.

 


 

Χρυσά µετάλλια για ελληνικό λάδι

 

 

Η ΕΛΛΑΔΑ συµµετείχε στο διεθνή διαγωνισµό ελαιολάδου (New York International Olive Oil Competition) που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη και απέσπασε 46 βραβεία, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από τον περσινό διαγωνισµό.

Στο διαγωνισµό συµµετείχαν πάνω από 910 ποικιλίες ελαιολάδου από 27 χώρες του κόσµου και την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιταλία, η οποία απέσπασε 124 βραβεία, τη δεύτερη η Ισπανία µε 110 βραβεία, την τρίτη θέση οι ΗΠΑ µε 71 βραβεία, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα µε 46 βραβεία.

Η επωνυµία «ACAIA» κέρδισε για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά το χρυσό βραβείο και για το γεγονός ότι η ποικιλία «Aeolian Olive», κέρδισε επίσης χρυσό µετάλλιο.

Η δεύτερη εταιρεία που κέρδισε δύο χρυσά είναι η «PJ Kabos», από την Αρχαία Ολυµπία, µε τα ελαιόλαδα «PJ Kabos» και «PJ Kabos 111216».

 


 

Οµογενής µέλος του Καναδικού Κοινοβουλίου

 

 

Η ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ορκίστηκε µέλος του Καναδικού Κοινοβουλίου. Η 26χρονη ελληνικής καταγωγής βουλευτής εξελέγη στην περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.

Η Εµµανουέλα έχει ενταχθεί ήδη στην κοινοβουλευτική οµάδα του κυβερνώντος κόµµατος των Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Τζαστίν Τουντό ως το νεότερο και νεαρότερο µέλος µετά την εκλογή της, µε ποσοστό 59.1%.

 


 

Ερευνούν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ µεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό, βάζει στο στόχαστρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων µε στόχο µέσα στο 2017 να εισπράξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.

Οι αρµόδιες υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους λίστα µε αναλυτικά στοιχεία για όλους τους οφειλέτες που χρωστούν ο καθένας εξ αυτών στην Εφορία ή στα Ταµεία φόρους και εισφορές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και έχουν βάλει µπροστά σχέδιο κατασχέσεων, πλειστηριασµών και δεσµεύσεων λογαριασµών.

Στην Ελλάδα 5.500 οφειλέτες χρωστούν συνολικά πάνω από 70 δισ., ενώ το 2016 από το κυνήγι των εν λόγω οφειλετών εισέρρευσαν στα ταµεία του κράτους 635 εκατ. ευρώ…

 


 

Το κόστος του θανάτου

ΔΥΟ φίλοι συζητούν για το πόσο στοιχίζει να πεθάνει κανείς. Πρέπει να αγοράσει τάφο σε νεκροταφείο. Να πληρώσει το νεκροποµπείο, την µεταφορά µε λιµουζίνες στην εκκλησία και από την εκκλησία στο νεκροταφείο. Να δώσει φακελάκι στον ιερέα, στον ψάλτη, στον νεωκόρο και να πληρώσει την εκκλησία. Πρόσθεσε, είπε ο ένας φίλος στον άλλο την ταφόπετρα, το έξοδο της µακαρίας και τα φιλοδωρήµατα στους σερβιτόρους και στους νεκροθάφτες και ο λογαριασµός ανεβαίνει πάνω από 2030 χιλιάδες δολ. Επιπλέον, µε τον θάνατο ενός ατόµου υποχρεώνονται οι φίλοι του να δαπανούν ώρες στο νεκροποµπείο, να αγοράζουν στεφάνια και να παίρνουν άδεια από την δουλειά τους για να πάνε σε κηδεία. Γι’ αυτό, παρατηρεί ο άλλος, όσο κι αν είναι ακριβή η ζωή, εγώ πιστεύω ότι συµφέρει να µένει κανείς… ζωντανός.

 


 

Tο ΑΗΙ τιµά τον Δηµήτρη Κοντοµηνά

 

Από αριστερά: Μαρία Κοντοµηνά κόρη του τιµηθέντος, ο κ. Δηµήτρης Κοντοµηνάς, η κα Κατερίνα Παναγοπούλου και ο κ. Νικόλαος Λαρυγγάκης

 

ΑΘΗΝΑ.- Δύο ξεχωριστοί Έλληνες τιµήθηκαν τον περασµένο µήνα, στο ετήσιο δείπνο του American Hellenic Ιinstitute (AHI), στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. O πρόεδρος του AlphaTV κ. Δηµήτρης Κοντοµηνάς τιµήθηκε µε το Hellenic Heritage Achievement Award και η κα Κατερίνα Παναγοπούλου µε το Hellenic Heritage Public Service Award. Τα βραβεία επέδωσε ο πρόεδρος του ΑΗΙ, Νικ Λαρυγγάκης ο οποίος και εγκωµίασε το έργο τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντοµηνάς, δήλωσε ότι είναι µεγάλη τιµή του που βραβεύτηκε από έναν ελληνοαµερικανικό οργανισµό και άλλωστε ο ίδιος επιδιώκει να δώσει πίσω στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση στην Οµογένεια ό,τι του έδωσαν για να φτάσει να είναι αυτός που είναι σήµερα.

Ο κ. Κοντοµηνάς, ένας από τους πιο σηµαντικούς Ελληνες στον χώρο των επιχειρήσεων, εδώ και 57 χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά από το 1960 σε πολλούς επιχειρηµατικούς κλάδους, τόσο, στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως, µέσω της βασικής εταιρείας χαρτοφυλακίου ΔΕΜΚΟ, που ηγείται, ενός ιδιαιτέρα πολυδύναµου οµίλου εταιρειών, στον οποίο είναι πρόεδρος και βασικός µέτοχος.

Στον κ. Κοντοµηνά οφείλεται η ίδρυση, η ανάπτυξη και η επιτυχηµένη πορεία του Οµίλου Ασφαλειών Interamerican, της Interbank και του Οµίλου «Alpha». Ο όµιλος ΔΕΜΚΟ λειτουργεί στην Ελλάδα δύο τηλεοπτικούς και δύο ραδιοφωνικούς σταθµούς, ενώ είναι µέτοχος του «Alpha TV» Κύπρου.

Τιµητική αναγνώριση έγινε στον κ. Κοντοµηνά και από την εταιρία Mega Brokers της οποίας ο Πρόερος κ. Δηµήτρης Χατζηθεοσίου, επιδίδων την τιµητική πλάκα είπε για τον τιµούµενο: “Είναι ο άνθρωπος που έβαλε την ασφάλεια σε κάθε σπίτι, που έγινε πρότυπο για κάθε ασφαλιστή, που έθεσε τις βάσεις για την εξέλιξη της αγοράς και δηµιούργησε αναρίθµητους ασφαλιστές».

Ο κ. Κοντοµηνάς είναι ιδιαίτερα γνωστός στην οµογένεια και από την επιχειρηµατική δραστηριότητα του κοντά στην οµογένεια Αµερικής. Πριν 25 περίπου χρόνια ίδρυσε την Interbank στην Αστόρια και άνοιξε παράρτηµα της Interamerican.

Ο τιµηθής ξεκίνησε φτωχό παιδί από τα Σεπόλια για να σπουδάσει στο Αµερικανικό Πανεπιστήµιο της Βηρυτού και να φτάσει να γίνει ένας από τους σηµαντικότερους επιχειρηµατίες της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται, επίσης και στην Κύπρο. Μεγάλος φιλάνθρωπος, έχει βραβευθεί από το Οικουµενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 


 

Εκοιµήθη ο Μελόης Φιλόθεος

ΠΛΗΡΗΣ ηµερών, σε ηλικία 93 ετών, εκοιµήθη την Τετάρτη 10 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Μελόης κυρός Φιλόθεος, ο οποίος είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν από το Σάββατο 6 Μαΐου σε κρίσιµη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκοµείο «Englewood» της Νέας Ιερσέης.

 


 

Η Οινοποιητική Ariousios στην Νέα Υόρκη

 

ΣΤΙΣ 18 Μαΐου στο κτίριο της Chian Federation στην Αστόρια, πραγµατοποιήθηκε η παρουσίαση των ελληνικών κρασιών της οινοποιητικής Ariousios µε έδρα στην Χίο. Όρθια στην φωτογραφία, η κα Άννα Λαγού, υπεύθυνη δηµοσίων σχέσεων της εταιρίας, επιµελήθηκε την παρουσίαση και προσέφερε δοκιµές των κρασιών (λευκού και κόκκινου) στους παρευρισκοµένους, µεταξύ των οποίων και ο γνωστός εστιάτορας κ. Γιάννης Κοντολιός, πρέδρος των Ηνωµένων Χιακών Συλλόγων. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της εταιρίας Δηµήτρης Κεφάλας µε την οικογένειά του, καθώς και Χιώτες οµογενείς. Η εταιρεία, ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε.» συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και παράγει 150,000 φιάλες ετησίως.

Εισάγει τα κρασιά της στην Αµερική από τις αντιπροσωπείες Petropoulos Imports (North Carolina), Kalara Imports (New York), Esteson (California). Στην Νέα Υόρκη, το κρασί πωλείται στο ΩMEGA wines, Agora Plaza, Αστόρια. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ariousios.gr.

 


 

Μητσιάς και Μπάσης µε την Αφροδίτη Ντάνιελ

 

Η ΕΤΑΙΡΙΑ Synphonia Entertainment ανακοίνωσε το «Κονσέρτο της Χρονιάς», µιας µουσικής συνάντησης δυο κορυφαίων Ελλήνων τραγουδιστών του Μανώλη Μητσιά και του Δηµήτρη Μπάση που εικονίζονται εδώ µε την οργανώτρια Αφροδίτη Ντάνιελ που θα τραγουδήσει µαζί τους. Τα κονσέρτα γα γίνουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο BERGEN ACADEMY UDITORIUM in Hackensack, NJ και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Queens Theater in the Park, Flushing, NY. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια. Τηλ. 6466230270.

 


 

Ρεκόρ τουριστών στην Κύπρο

ΑΠΟ ΑΥΤΑ τα νερά αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη για να δώσει την ονοµασία της στο νησί µε τις αµέτρητες, γραφικές ακρογιαλιές. Από την ωραία αυτή φωτογραφία εξηγείται γιατί το µαρτυρικό νησί της Κύπρου θα σπάσει εφέτος ρεκόρ επισκεπτών. Το πρώτο τρίµηνο του 2017 σηµειώθηκε ρεκόρ αφίξεων από την Αγγλία κατά 3.6%. Τον περασµένο χρόνο επισκέφθηκαν το νησί 3,6 εκατοµ. τουρίστες, εκ’ των οποίων το 40% ήταν Άγγλοι.

 


 

Παγκόσµια Ηµέρα ελληνικής Γλώσσας

ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση καθιερώθηκε η 9η Φεβρουαρίου, ηµέρα Μνήµης του Διονυσίου Σολωµού, ως Παγκόσµια Ηµέρα Ελληνικής Γλώσσας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα µεριµνήσει στο πλαίσιο διεθνών οργανισµών όπως του Ο.Η.Ε. ή και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου σε παγκόσµιο επίπεδο.

Μιλώντας για το θέµα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επεσήµανε: «Τώρα είναι πλέον στα χέρια της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Πνευµατικών – Πολιτιστικών Ιδρυµάτων, των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των Οµογενειακών Οργανώσεων σε όλον τον κόσµο, να προβάλλουν την ελληνική γλώσσα µε στοχευµένες και συντονισµένες δράσεις». Ο εµπνευστής της ιδέας, οµογενής καθηγητής από την Ιταλία Γιάννης Κορίνθιος, δήλωσε: «Μετά τρία χρόνια αγώνων της Οµογένειας Ιταλίας ένα µεγάλο κοινό επίτευγµα για όλο πλέον τον Ελληνισµό».

 


 

Εστιάτορας ταξιδεύει και φωτογραφίζει

 
ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ που είναι και “άριστος” φωτογράφος και ο χα­ρα­­­κτηρισμός είναι λίγος αφού δουλειές του θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις καλύτερες φωτογραφίες του Na­tional Geographic. Ο λόγος για τον Γιάννη Παυλή, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Williams Restaurant στο Easton της Πενσιλβάνιας. Ταξιδεύει στα πιο απόμακρα σημεία του πλανήτη υπό συν­θήκες διόλου εύκολες αποθεώνοντας φωτογραφικά τα φαι­νόμενα της φύσεως. Ένα από αυτά, το φαινόμενο Aurora ή αλλιώς Βόρειο Σέλας της φωτογραφίας,  στην Ισλανδία.  Πί­νακες ζωγραφικής που καλλιτεχνεί η ίδια η φύση. Το απο­τέλεσμα των αέριων φορτισμένων σωματιδίων που απε­λευθερώνει η ατμόσφαιρα του ήλιου και η σύγκρουση αυτών με την ατμόσφαιρα της γης, είναι η επιστημονική απάντηση του φαινομένου.  Για περισσότερες φωτογραφίες του: www.youpic.com (Yiannis Pavlis172).
 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.