Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Posted by at 20 June, at 15 : 34 PM Print

Μεγάλη κρίση και στα δυο κόµµατα

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για την προεδρία και των δύο κοµµάτων δεν είναι αρεστοί σε πολλούς οπαδούς τους, σύµφωνα µε δηµοσκόπηση για λογαριασµό των N.Y. Times και του CBS News. Εκείνοι που τάσσονται υπέρ του Ντόναλντ Τραµπ είναι το 26% των οπαδών του ρεπουµπλικανικού κόµµατος, ενώ η Χίλαρι Κλίντον είναι αρεστή στο 31% των δηµοκρατικών ψηφοφόρων και µη αρεστή στο 52%. Σχεδόν δύο τρίτα των Ρεπουµπλικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο κ. Τραµπ δεν είναι έντιµος και αξιόπιστος και αυτό πιστεύει το ίδιο περίπου ποσοστό των Δηµοκρατικών για την κ. Κλίντον.

Οι αριθµοί αυτοί αντικατοπτρίζουν την βαθειά κρίση που περνούν και τα δυο κόµµατα ενώ οξύνεται ο προεκλογικός αγώνας και πλησιάζουµε τον Νοέµβριο, µε προσωπικές επιθέσεις και βαθειές διαφορές στις θέσεις τους πάνω στα µεγάλα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η χώρα. Αντί να ασχολούνται µε αυτά οι υποψήφιοι, επιδίδονται σε προσωπικές κατηγορίες ο ένας για τον άλλο.

Υπήρξε εποχή που µόνο το 7-8% των οµογενών ακολουθούσαν το ρεπουµπλικανικό κόµµα, ενώ πάνω από 90% δήλωναν δηµοκρατικοί.

Καθώς, όµως, η Κοινότητα ανέβαινε οικονοµικά, πολλοί της πρώτης γενιάς των µεταναστών άρχιζαν δικές τους επιχειρήσεις, και µε τον ερχοµό της δεύτερης γενιάς ένας αξιόλογος αριθµός µετακόµισε στο ρεπουµπλικανικό κόµµα. Μάλιστα, ο σηµερινός προεδρός του είναι ελληνικής καταγωγής.

Για να δούµε πώς αισθάνονται οι εστιάτορες επιχειρηµατίες, ρωτήσαµε µερικούς για το πώς αισθάνονται µε τον Τραµπ και την Χίλαρι. Οπαδοί του ρεπουµπλικανικού κόµµατος καταφέρθηκαν µε βαρύτατους χαρακτηρισµούς κατά του Ντόναλντ Τραµπ. Πιστεύουν ότι αιτία της έντασης είναι αυτός. Ότι πρωταγωνίστησε στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον των 16 συνυποψηφίων του για το προεδρικό χρίσµα. Τον θεωρουν ψεύτη, ανεύθυνο και γελοίο που ισχυρίζεαι χωρίς ίχνος εντροπής ότι είναι “έξυπνος”. Πιστεύουν ότι είναι ακατάλληλος για την θέση του Προέδρου µε τα µασκαραλίκια του, τις αποµιµήσεις, τους µορφασµούς, τις περιαυτολογίες και τα βρώµικα υπονοούµενα εναντίον δηµοσιογράφων και όποιου τολµήσει να εκφραστεί εναντίον του.

Μιλήσαµε όµως και µε φανατικούς υπερασπιστές του δισεκατοµµυριούχου. Ένας εστιάτορας µας είπε ότι ο Τραµπ είναι πράγµατι έξυπνος, καταπληκτικός επιχειρηµατίας, που µιλά τη γλώσσα της αλήθειας, ότι είναι ευθύς και τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο για την καταπολέµηση της τροµοκρατίας και για να κάµει και πάλι µεγάλη την Αµερική.

Δηµοκρατικοί οµογενείς που εξακολουθούν να είναι πολύ περισσότεροι από τους ρεπουµπλικανούς, µας είπαν ότι έχουν πρόβληµα να ψηφίσουν την Χίλαρι διότι ψεύδεται και επέδειξε ανευθυνότητα µε το θέµα της Βεγκάζης και το ατοµικό της σύστηµα email που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και ενδέχεται να διωχθεί ποινικώς.

Έχει, όµως, και η κα Κλίντον τους φανατικούς οπαδούς της. Μας ελέχθη ότι µε την πείρα της σαν πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός, έχει τα περισσότερα προσόντα από όλους.

Ο αντίπαλος της κ. Κλίντον, γερουσιαστής Σάντερς, ο µόνος που απέφυγε προσωπικές επιθέσεις, θεωρείται επικίνδυνος σοσιαλιστής και ένας άλλος αναγνώστης µας τον χαρακτήρισε κοµµουνιστή. Αλλά ένας θαυµαστής του επεσήµανε ότι ο κ. Σάντερς έγινε το ίνδαλµα της νεολαίας και έχει το πιο καθαρό παρελθόν από όλους.

Τα παραπάνω δείχνουν το σοβαρό πρόβληµα που έχουν τόσοι πολλοί ψηφοφόροι και των δυο κοµµάτων. Είναι πιθανό µερικοί να απόσχουν της ψηφοφορίας ή να ψηφίσουν τον υποψήφιο του άλλου κόµµατος, επειδή δεν εµπιστεύονται τον δικό τους υποψήφιο. Οι περισσότεροι όµως θα πειθαρχήσουν τελικά και θα ψηφίσουν τον υποψήφιο του κόµµατος, επειδή φοβούνται την επικράτηση του αντιπάλου. Αυτό ισχύει και για τις δυο πλευρές.

 

Τιµήθηκε ο κ. Στηβ Ζερβούδης

ZERVOUDIS-w

Από αριστερά, διακρίνονται οι Δέσποινα Αφεντούλη, Αγγελική Ζερβούδη, Στηβ Ζερβούδης (τιµώµενος), π. Ναθαναήλ Συµεωνίδης, Ιωάννης Μαρωνίτης και Μαρίκα Αρτόγλου.

XIOS-w

Ο Όµιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, απένειµε βραβείο στον γνωστό Χιακής καταγωγής, επιχειρηµατία κ. Στέλιο Ζερβούδη, πρόεδρο της εταιρίας Galaxy General Construction Corp., ευεργέτη της Κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Bronx, NY και τον ανακήρυξε επίτιµο µέλος. Κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, ο πρόεδρος του οµίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε:

“Ο κ. Ζερβούδης αποτελεί µια ξεχωριστή περίπτωση ενός καλού ανθρώπου και εξαιρετικού οικογενειάρχη, που ξεκίνησε από µια απλή οικογένεια και εξελίχθηκε σύντοµα σε έναν από τους πιο πετυχηµένους επιχειρηµατίες στον κόσµο. Το επιχειρηµατικό του ταλέντο είναι δώρο Θεού, ωστόσο αυτό που έχει ακόµη µεγαλύτερη σηµασία είναι ότι έχει την ευαισθησία να προσφέρει µεγαλόψυχα όπου υπάρχει ανάγκη.”

Η υπεύθυνη Τύπου του οµίλου, κ. Δέσποινα Αφεντούλη, υπογράµµισε ότι “ο κ. Ζερβούδης έχει προσφέρει πολλά στην Οµογένεια, ενισχύοντας τους σκοπούς σωµατείων, Ιερών Ναών και σχολείων, αλλά και ευρύτερα, σε µη κερδοσκοπικούς οργανισµούς, βετεράνους και άστεγους, µε αποκορύφωµα την ανέγερση εκ θεµελίων του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου του Αποστόλου, καθώς και του ελληνικού απογευµατινού σχολείου και της κοινοτικής αίθουσας εκδηλώσεων, επιλύοντα το µεγαλύτερο ίσως ζήτηµα της ελληνικής κοινότητας του Μπρονξ.”

 

Δεν ήθελε δεκάρα από… κανέναν!!!

ΈΝΑΣ από τους λόγους που ο Ρόναλντ Τραµπ κατάφερε να νικήσει 16 συνυποψήφιούς του και να βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του χρίσµατος του επίσηµου υποψηφίου του ρεπουµπλικανικού κόµµατος ήταν οι διακηρύξεις του περί οικονοµικής ανεξαρτησίας. Τόνιζε ότι δεν δέχεται εισφορές ή οποιαδήποτε οικονοµική υποστήριξη από κεφαλαιούχους, από αντιπροσώπους εταιριών µέσω του λόµπυ, διότι έτσι ήταν απολύτως ανεξάρτητος να ασκήσει την πολιτική που εκείνος θεωρούσε απαραίτητη χωρίς περιορισµούς και χωρίς δεσµεύσεις. Αυτό έκαµε ιδιαίτερη εντύπωση σε εκατοµµύρια ρεπουµπλικανούς και σε συνδυασµό µε άλλες διακηρύξεις για την ανέγερση του τοίχου στα σύνορα µε το Μεξικό, τον αποκλεισµό των µουσουλµάνων από είσοδο στην Αµερική, ότι θα έκανε και πάλι την Αµερική “µεγάλη και σεβαστή “από όλους, πίστεψαν ότι ήταν ο καλύτερος από τους άλλους 16.

Τώρα, όµως, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκστρατεία για την συγκέντρωση ενός δισεκατοµ. δολλαρίων για την προεκλογική εκστρατεία εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Το γιατί δεν θα εξαρτάται από τους λοµπίστες και τους δωρητές όπως κατηγόρησε όλους τους προέδρους, δεν το εξήγησε στους ψηφοφόρους.

Την αµερικανική κοινή γνώµη απασχόλησε τον περασµένο µήνα και η άρνηση του κ. Τραµπ να δηµοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις µε το επιχείρηµα ότι τις ελέγχει η φορολογική υπηρεσία (IRS) και ότι όταν τελειώσει ο έλεγχος θα το κάµει, αν και δεν είναι “δουλειά κανενός” όπως είπε στον Γιώργο Στεφανόπουλο, ποιο είναι το φορολογικό του ποσοστό.

Σ’ ό,τι αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία ισχυρίστηκε στην αρχή ότι ανέρχονται σε 9 δισεκατοµ. δολλάρια. Και στην πρώτη δήλωση του γραφείου της προεκλογικής του εκστρατείας (η οποία είναι υποχρεωτική για τους υποψηφίους προέδρους) αναφέρθηκε µε κεφαλαία γράµµατα ότι τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε “10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ”. Όταν το σχετικό κείµενο δηµοσιοποιήθηκε έγινε γνωστό ότι είχε τουλάχιστον 1.4 δισεκατοµ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία συµπεριλαµβανοµένων της ακίνητης περιουσίας του (real estate) και των golf clubs, όπως έγραψαν οι NY Times. Το περιοδικό Fortune εκτίµησε την περιουσία του σε 3.72 δισεκατοµ. δολ. Το Forbes σε 4.5 δισεκατοµ. δολ. έως τον Σεπτέµβριο του 2015. Ο κ. Τραµπ αµφισβήτησε και τα δύο αυτά νούµερα. Η άρνησή του να δηµοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις είναι το αντικείµενο µεγάλων πιέσεων από πολλά ρεπουµπλικανικά στελέχη και βεβαίως από τους δηµοκρατικούς, αφού το έκαµε ήδη και αφού τα τελευταία 40 χρόνια έχει καθιερωθεί οι υποψήφιοι για την προεδρία (χωρίς να είναι υποχρεωτικό από τον νόµο) να δηµοσιοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

 

Τιµές στον Πωλ Καλαµαρά της Investors Bank

KALAMARAS-w

Από αριστερά οι Νίκος Μούγιαρης, Νικόλαος Καρακώστας, Μπιλ Κέισι, Πολ Καλαµαράς, Ντίνος Ιορδάνου, Κυριάκος Παπαστυλιανού και Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ  διοργάνωσε τον περασµένο µήνα στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια την πασχαλινή γιορτή στο πλαίσιο της οποίας βράβευσε τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Investors Bank, Πολ Καλαµαρά, για το δάνειο που τους παρείχε η τράπεζα για την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια, καθώς επίσης και τον εργολάβο Τζορτζ Βλάχο.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τµηµάτων του Παγκυπρίου, ο νέος πρόεδρος της Οµοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού, καθώς επίσης ο αντιπρόεδρος της Investors Bank Χρήστος Κούτσης, η Μαρία Οδυσσέως και άλλα στελέχη της Investors Bank.

Η Investors Bank, αγόρασε προ τετραετίας την Marathon Banking, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Υόρκη.

 

Παραδείγµατα επιτυχίας

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ αυτού του τεύχους είναι αφιερωµένο σε έναν ακόµη οµογενή µετανάστη που ξεκίνησε από την λάντζα για να δηµιουργήσει µια από τις µεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής bagels. Πρόκειται για τον Γιώργο Μενεγάτο που άρχισε από µια “τρύπα” στο Μανχάταν για να δηµιουργήσει µε τον αείµνηστο Νικόλαο Ευαγγελινό την εταιρία New York Bagels της οποίας τα εξαίρετα προϊόντα εξάγονται και στην Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα. Η εταιρία εφοδιάζει 7.000 µικρά και µεγάλα παντός είδους εστιατόρια και ντάινερ, καθώς και το 95% των πλανόδιων πωλητών (καρότσια) στο Μανχάτταν. Εφοδιάζει, επίσης, πολλές χιλιάδες εστιατόρια, ντάινερς, σχολεία και νοσοκοµεία και σε πολλές άλλες µεγαλουπόλεις της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Αλλά, κατά σύµπτωση, άλλες δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καθρεπτίζονται στα εξώφυλλα των δυο προηγούµενων τευχών του Estiator µε τους αδελφούς Λελέ της Arabic Coffee στο τεύχος Μαρτίου και την Stefanie Kasselakis Kyles, δισέγγονη του Γιάννη Βασίλαρου που είναι και η πρώτη Ελληνοαµερικανίδα επιχειρηµατίας στο εξώφυλλό του Απριλίου.

Χρειάστηκαν σκληρή εργασία, πολυετείς προσπάθειες και επιµονή για να φθάσει ο Γιώργος Μενεγάτος εκεί που έφθασε, αποσπώντας την εκτίµηση και τον θαυµασµό όλων µας. Ο καλός πατριώτης, που δίνει πάντοτε το “παρών” στις εθνικές υποθέσεις και υποστηρίζει τα ελληνικά γράµµατα, ο ορµητικός αυτός Κεφαλλονίτης, πραγµατοποίησε το αµερικανικό όνειρο στην ελεύθερη οικονοµία της χώρας.

 

Θρησκευτική “διαφάνεια” για κορόιδα

Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ Συνόδος της Αρχιεπισκοπής Αµερικής, µετά τις συνεδριάσεις της εκδίδει ανακοινωθέν µόνο και µόνο για να µην καταλάβει κανείς ποτέ τί ακριβώς συζητήθηκε σε αυτές. Έτσι, στην τελευταία ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι µεταξύ άλλων συζητήθηκαν “εκτενώς” “θέµατα διοικητικής φύσεως, ενοριών και έλαβε τας αρµοζούσας αποφάσεις”. Αναφέρεται, επίσης, ότι “συνεζήτησε θέµατα πειθαρχικής φύσεως κληρικών και έλαβε τας προσηκούσας εις εκάστην περίπτωσην αποφάσεις”. Ωραία ενηµέρωση.

Υπάρχει και κάτι που λέγεται διαφάνεια, αλλά αυτήν την λέξη την αποκλείει από τις ανακοινώσεις της η Αρχιεπισκοπή, κοροϊδεύοντας το ποίµνιο, το οποίο κοιµάται ύπνον βαθύ.

 

Σωρεία οµογενειακών στελεχών στην Αθήνα

AHEPA-w

Η Ύπατη ηγεσία της ΑΗΕΡΑ στο προεδρικό Μέγαρο µε τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τέταρτος από δεξιά. Δεξιά του προέδρου ο Ύπατος Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ John W. Galanis.

 

ΣΤΗΝ ιστοσελίδα του Panhellenic Post ο Χρήστος Μαλασπίνας, µεταξύ άλλων, σηµειώνει:
“Συνωστισµός” οµογενειακών παραγόντων παρατηρείται στην ελληνική πρωτεύουσαν, όπου κατέφθασαν για διαφορετικούς λόγους, τόσο η Ύπατη ηγεσία της AHEPA, όσο και εκείνη του American Hellenic Institute (AHI), αλλά και της Παγκόσµας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ).

Με την αντιπροσωπεία της ελληνοαµερικανικής οργάνωσης AHEPA συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος παρότρυνε την ηγεσία της AHEPA να εργαστεί προς δύο κατευθύνσεις:

Η πρώτη. “Μπορείτε, είπε, να διαβεβαιώσετε όλους ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ως Δηµοκρατικό Κράτος Δικαίου, µε βάση τη νοµοθεσία της και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να υποδεχθεί επενδύσεις και να προχωρήσει στον δρόµο της ανάπτυξης”.

Η δεύτερη. “Μπορείτε και πρέπει, στον χώρο στον οποίο κινείσθε, να τονίσετε ότι το Προσφυγικό είναι παγκόσµιο ζήτηµα. Ότι για να αντιµετωπισθεί πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει ο πόλεµος. Και ότι µέχρις ότου οι πρόσφυγες επανέλθουν στις εστίες τους χρειαζόµαστε την αλληλεγγύη όλων”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του AHI Νίκος Λαρυγκάκης, σε συνάντηση που είχε µε τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραµµατεάις Απόδηµου Ελληνισµού, Μιχάλη Κόκκινο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, έθεσε, σύµφωνα µε πληροφορίες της PHP, θέµα δηµιουργίας οµάδας “άσκησης επιρροής” (“λοµπίστες”) στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης, για την προώθηση θεµάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Θωµάς Κατσιαντώνης, είχε επαφές µε στελέχη της Βουλής, µε εκπροσώπους κοµµάτων, αλλά και µε τον επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Κόκκινο, στο πλαίσιο της προετοιµασίας της Γενικής Συνέλευσης της ΠαΔΕΕ που πραγµατοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα τον Ιούλιο, στις εγκαταστάσεις της Βουλής. Ο κ. Κατσιαντώνης, σύµφωνα µε πληροφορίες της PHP, είχε συζητήσεις µε κυβερνητικούς και πολιτικού παράγοντες και για το θέµα της Ψήφου των Αποδήµων το οποίο ένθερµα υποστηρίζει και προωθεί η ΠαΔΕΕ.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.