Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

Posted by at 20 July, at 21 : 07 PM Print

Άλλη µια διάσκεψη για το Κυπριακό

1-w

ΜΙΑ αναµνηστική φωτογραφία των συνέδρων της διάσκεψης για το Κυπριακό τον περασµένο µήνα. Η διάσκεψη γίνεται κάθε χρόνο στην αµερικανική πρωτεύουσα. Εφέτος έγινε µε πρωτοβουλία της PSEKA, HALC, Cyprus Federation of America, Cyprus US Chamber of Commerce και την Coordinated Effort. Για µια ακόµη φορά, ο πρόεδρος της PSEKA Phillip Christopher και άλλοι σύνεδροι είχαν συνοµιλίες µε µέλη του Κογκρέσου και αντιπροσώπους του Λευκού Οίκου για το Κυπριακό πρόβληµα, το οποίο εξακολουθεί να παραµένει άλυτο, παρά τις προσπάθειες όλων των αµερικανικών Κυβερνήσεων µετά την βάρβαρη εισβολή του Attila στο µαρτυρικό νησί πριν 42 χρόνια.

 

Άρθρο για την American Philhellen Society

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ άρθρο δηµοσιεύθηκε τελευταίως στην εφηµερίδα “Έθνος” στην Αθήνα για τους Αµερικανούς φιλέλληνες και την προσπάθεια που κα-ταβάλλει από το 2003 η οµογενειακή οργάνωση American Philhellenic Society που εδρεύει στο Σικάγο. Το άρθρο αναφέρει ότι η δηµιουργία αυτής της οργάνωσης ανήκει στον οµογενή εστιάτορα Παναγιώτη Νικολόπουλο, που θέλησε να φέρει στην προσοχή των Αµερικανών συµπολιτών µας, την ευ-γνωµοσύνη όλων των ελληνικής καταγωγής πολιτών για την συµµετοχή Αµερικανών στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Μερικοί πολέµησαν στο πλευρό των επαναστατών και έχα-σαν την ζωή τους για την ελευθερία της χώρας στην οποία γεννήθηκε η Δηµοκρατία.

Η αθηναϊκή εφηµερίδα δηµοσιεύει και φωτογραφίες Αµερικανών φιλελλήνων και το µνηµείο προς τιµήν του Λουκά Μίλλερ που αναγέρθηκε στο Wisconsin από τον σύλλογο American Philhellenes, όπως έχει γράψει το Estiator.

Ο κ. Νικολόπουλος, η σύζυγός του Γεωργία, και τα υπόλοιπα τόσο αξιόλογα µέλη του συµβουλίου είναι άξιοι συγ-χα-ρητηρίων για την προσπάθειά τους και χρειάζονται την υποστήριξη όλων, και ιδιαίτερα από τους εστιάτορες του Σικάγου και όλης της χώρας (για πλη-ροφορίες τηλ. 847-674-1773)

 

Σαχλαµάρες από την ακροδεξιά

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ που ακολουθεί, δεν πρόκειται για γραπτό κάποιου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του “Ριζοσπάστη”. Προέρχεται από άρθρο στην ιστοσελίδα της… ακροδεξιάς “Χρυσή Αυγή”. Απολαύστε το:

“Οι ΗΠΑ συνεχίζουν αµείωτα να υποδαυλίζουν τον πόλεµο µε την Ρωσία, τροφοδοτούµενες από την απληστία του σιωνιστικού λόµπι που κυβερνά στην Ουάσιγκτον. Δαιµονοποιούν την Ρωσία, την προκαλούν µε τις στρατιωτικές τους ενέργειες στην Ανατολική Ευρώπη, παρεµβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής ενισχύοντας µουσουλµανικές εξεγέρσεις (Τάταροι, Τσετσένοι), συνεχίζουν να εξοπλίζουν µέσω τρίτων τους τζιχαντιστές στην Μέση Ανατολή προσπαθώντας να ανατρέψουν τα αποτελέσµατα της ρωσικής επέµβασης και επιβάλλουν οικονοµικές κυρώσεις µε πρόσχηµα την κρίση στην Ουκρανία και την ενσωµάτωση της Κριµαίας.

Οι ΗΠΑ και η στρατιωτική τους προµετωπίδα το ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια απειλούν τα γεωστρατηγικά συµφέροντα της Ρωσίας τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Μέση Ανατολή, Βορεια Αφρική και Κεντρική Ασία.”

 

Βιβλίο του Νίκου Ανδριώτη

2-w

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ του βιβλίου του γνωστού οµογενειακού παράγοντα Νίκου Ανδριώτη που κυκλοφόρησε τον περασµένο µήνα και ένα στιγµιότυπο από την κατάµεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας διηγείται υπό µορφή αποµνηµονευµάτων την προσωπική του ιστορία από τα παιδικά του χρόνια στη Νίσυρο, τον ερχοµό του στην Αµερική, τις δυσκολίες που αντιµετώπισε εδώ, όπως όλοι σχεδόν οι µετανάστες, την ανάµιξή του στα εστιατόρια, την γνωριµία του µε τον Στάθη Βαλιώτη και την συνεργασία µαζί του στην Alma Realty και την οµώνυµη τράπεζα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δραστηριότητα του συγγραφέα στην Κοινότητα του Αγίου Δηµητρίου, της µεγαλύτερης στην Αµερική, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος δυο φορές και έθεσε τα θεµέλια της προόδου της. Ο κ. Ανδριώτης διηγείται προσωπικές εµπειρίες και απόψεις για τα οµογενειακά και εκκλησιαστικά προβλήµατα, τις επαφές του µετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και µε πολλούς άλλους ιερωµένους και λαϊκούς. Το µέγα επίτευγµά του είναι το Γυµνάσιο-Λύκειο της Κοινότητας για το οποίο είναι δικαίως υπερήφανος. Απόσπασµα από το βιβλίο του κ. Ανδριώτη θα δηµοσιεύσουµε στο τεύχος Αυγούστου.

 

Νικόλαος Τραταρός

3-w

ΑΠΕΒΙΩΣΕ τον περασµένο µήνα σε ηλικία 93 ετών, ο γνωστός οµογενής Νικόλαος Τραταρός, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος της Παλληµνιακής Αδελφότητος “Ήφαιστος”. Ο αείµνηστος ήρθε στην Αµερική την δεκαετία του 1960 και ίδρυσε επιτυχή οικοδοµική επιχείρηση στο Μπρούκλυν.

Μεταξύ άλλων δωρεών ο Νικόλαος Τραταρός, ο οποίος έκτισε ένα µεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο στην Λήµνο και το πούλησε αργότερα, ήταν γνωστός στους Ληµνίους και για την δωρεά 100.000 δολ. για την αποπεράτωση του γηροκοµείου στην ιδιαίτερη πατρίδα του και για υποτροφίες σε µαθητές.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Σίνγκερ Άιλαντ της Φλώριδα. Η κηδεία του έγινε στις 25 Μαΐου από τον ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια. Για τον θάνατό του η Παλληµνιακή Αδελφότητα εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισµα και κατέθεσε στεφάνι στην κηδεία του. Το Estiator συλλυπείται τον γιο του Κώστα και ολόκληρη την οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Εβραίοι θύµατα στους δίδυµους πύργους

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ περίπτωση αυθαίρετων ισχυρισµών και ανοησιών που κυριαρχούν στην Ελλάδα, αφορά τον αριθµό των Εβραίων που… δεν σκοτώθηκαν στους δίδυµους πύργους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δηµήτρης Καµένος, εξάδελφος του Υπουργού Εξωτερικών δήλωσε τελευταίως: “9/-1-1 και µη ξεχνάτε. Από τους 2.5-00 Εβραίους που εργαζόταν στους δίδυµους πύργους εκείνη την ηµέρα δεν πήγε κανένας για να εργαστεί”.

Μπούρδα. Σύµφωνα µε στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Δήµου Νέας Υόρκης, των N.Y. Times και Wall Street Journal, οι Εβραίοι που σκοτώθηκαν εκείνη την ηµέρα ήταν τουλάχιστον 400, δηλαδή το 12-15% του συνόλου των θυµάτων της αποτρόπαιας τροµοκρατικής επίθεσης.

 

Μηνύσεις, µηνύσεις

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ Τραµπ έχει την φήµη ότι του αρέσουν οι µηνύσεις. Στην πραγµατικότητα, από τότε που ανακοίνωσε την προεδρική του υποψηφιότητα πριν ένα χρόνο, κάθε πέντε µέρες είχε µια µήνυση εναντίον του ή έκανε εναντίον άλλων, σύµφωνα µε την εφηµερίδα US Today. Ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του είχαν περί τις 70 µηνύσεις εναντίον τους και εναντίον άλλων από πέρσι το καλοκαίρι.

Στο µεταξύ 50 αγωγές που έγιναν πριν ο κ. Τραµπ ανακοινώσει την απόφασή του για την υποψηφιότητά του, είναι ακό-µη ανοικτές. Η πιο γνωστή αφορά το Trump University για την οποία έγινε πολύ λόγος τον περασµένο µήνα.

Συνολικά, τα τελευταία 30 χρόνια έγιναν εναντίον του ή εκείνου εναντίον άλλων, 3.500 µηνύσεις, έγραψε η USA Today.

 

Αγοράστε πιστόλια και ηµιαυτόµατα…

ΜΕΤΑΞΥ των υπερβολών που ξεστοµίζει ο υποψήφιος για την Προεδρία του ρεπουµπλικανικού κόµµατος κ. Τραµπ, είναι και το λεχθέν ότι αν οι θαµώνες του µπαρ στο Ορλάντο ήταν οπλισµένοι, κάποιοι θα τραβούσαν το πιστόλι από την µέση τους και µε ένα “µπαµ-µπαµ” θα σκότωναν τον δολοφόνο. Με άλλα λόγια, καλό θα είναι όλοι µας να κουβαλάµε από ένα περίστροφο ή ένα καλάζνικοφ για λόγους ασφαλείας!!!

Είναι βαλτός από την βιοµηχανία όπλων και την NRA ο κ. Τραµπ; Τί θα γινόταν αν όλοι κυκλοφορούσαµε οπλισµένοι; Είναι υπερβολικός ο αριθµός των 1,000 νεκρών την ηµέρα;

 

Πώς διώχνονται οι τουρίστες

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ πανοραµική φωτογραφία του λιµανιού του Πειραιά, όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προσεγγίζουν δεκάδες τεράστια κρουαζιερόπλοια. Τον περασµένο µήνα οι λιµενεργάτες κατέ-λαβαν τον Οργανισµό Λιµένος Πειραιώς διότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίησή του. Αποτέλεσµα ήταν η ταλαιπωρία πολλών χιλιάδων τουριστών και οι προειδοποιήσεις από ταξιδιωτικούς οργανισµούς και εταιρίες κρουαζιερών ότι θα αλλάξουν τα δροµολόγια των κρουαζιεροπλοίων µε προσεγγίσεις στην Τουρκία.

 

Εισβολή εισαγγελέως σε τηλεοπτικό σταθµό

ΟΠΩΣ µεταδίδεται από την Αθήνα, στον τηλεοπτικό σταθµό ΣΚΑΪ εισέβαλε στις δύο τα ξηµερώµατα εισαγγελέας µε στόχο να συλλάβει τον δηµοσιογράφο Κυριάκο Θωµαΐδη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης. Η εισαγγελέας υπηρεσίας µπήκε στο κτίριο συνοδευόµενη από αστυνοµικές δυνάµεις και για περίπου 40 λεπτά έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους και στους τρεις ορόφους, για να εντοπίσει τον δηµοσιογράφο. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η εισαγγελέας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του σταθµού στις 2:40. Τα περιπολικά παρέµειναν για αρκετή ώρα έξω από τον τηλεοπτικό σταθµό και τελικά αποχώρησαν. Είχε προηγηθεί σήµα για να µην προβληθεί η χθεσινοβραδινή εκποµπή του κου Θωµαΐδη, “Δίκη στον ΣΚΑΪ”, ωστόσο δεν υπήρχε ένταλµα και η εκποµπή µεταδόθηκε κανονικά.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.