Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Posted by at 6 February, at 19 : 58 PM Print

Ελληνικός θαυμασμός για τον “κτηνώδη δικτάτορα”

ΡΑΓΙΣΕ η καρδιά πολλών στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι δύο πόνεσαν περισσότερο µε τον θάνατο του “κτηνώδους δικτάτορα” της Κούβας. όπως ευστόχως χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ο εκλεγείς Πρόεδρος Ντόναλντ Τραµπ.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δηµοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε να πει τα ακόλουθα πονεµένα λόγια για τον αιµοσταγή τύραννό της Καραϊβικής που παρολίγο να προκαλέσει πυρηνικό πόλεµο:

“Με µεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης και διακεκριµένης προσωπικότητας του εικοστού αιώνα, της οποίας η επιρροή υπήρξε αισθητή για δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή. Εξ ονόµατος του Ελληνικού Λαού και εµού προσωπικώς εκφράζω σε εσάς, Κύριε Πρόεδρε, αλλά και στον Κουβανικό Λαό βαθύτατα συλλυπητήρια.”.

Περισσότερο φαίνεται να συγκινήθηκε για τον θάνατο του τυρανίσαντα επί µισό αιώνα τον λαό της Κούβας ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, θαυµαστής του Φιντέλ, ο οποίος παρευρέθη στην κηδεία τουο µόνος ευρωπαίος ηγέτης.

Η πρώτη δήλωση του κ. Τσίπρα στο διαδίκτυο ήταν:

“Αντίο κοµαντάντε, ως την παντοτινή νίκη των λαών”.

Σε µια δεύτερη ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας, αφού ανεφέρθη σε επιστολή που του είχε στείλει ο Φιντέλ, σηµείωσε ότι ο “ιστορικός ηγέτης της παγκόσµιας αριστεράς” υπήρξε “εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του…”

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δηµοκρατίας δεν είχαν ακούσει τίποτε για το πόσο υπέφερε ο λαός της Κούβας µε φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξορίες, εκτελέσεις, κατασχέσεις περιουσιών, και την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, πολλοί από τους οποίους έχασαν την ζωή τους στην απεγνωσµένη προσπάθειά τους να φθάσουν στην Αµερική µε βάρκες. Οι πανηγυρισµοί των φυγάδων και των εξορίστων Κουβανέζων στο Μαϊάµι, στο Union City και άλλες πόλεις της Αµερικής είναι χαρακτηριστικοί των αισθηµάτων τους για τον θάνατο του τυράννου.

Αλήθεια, πώς µπορούν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στην Δηµοκρατία να κόπτονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και τις ανθρώπινης αξιοπρέπειες να πλέκουν τέτοια εγκώµια για ένα στυγνό δικτάτορα;

 


 

Ο Τσίπρας προσκυνητής

ΠΑΡΑ τον πόνο και τον οδυρµό, για τον θάνατο του “κοµαντάντε” που θησαύρισε στην εξουσία, ακούστηκαν και πολλές αντίθετες φωνές, όπως αυτή του σχολιογράφου Γεωργίου Π. Μαλούχου στο “Βήµα”, ο οποίος έγραψε µεταξύ των άλλων:

“Φυσικά, το να πάει ο Τσίπρας να προσκυνήσει τον νεκρό Κάστρο, έχει τέτοια δραµατουργική χάρη, που, τελικά, αξίζει τον κόπο: ένας πρώην δήθεν αριστερός που έχει συµβιβαστεί όσο κανείς δεν συµβιβάστηκε και που έχει “πουλήσει” όλα όσα έλεγε όσο κανείς δεν τα “πούλησε”, που κάνει ό,τι πιο αντίθετο στην αριστερά µπορεί να γίνει και που όλος ο καηµός του είναι να γίνει πιο σύστηµα από το σύστηµε, υποκλίνεται τώρα ευλαβικά σε έναν νεκρό επαναστάτη που όχι απλώς έγινε σύστηµα, αλλά που άφησε πίσω του οικογένεια κροίσων και µια χώρα σε τεράστια κρίση, υπό καθεστώς στυγνής δικτατορίας…”

 


 

Υποψήφιος Δήµαρχος Jersey City

 

Ο Πρόεδρος της PSEKA Φίλιπ Κρίστοφερ, δεξιά, οµιλών στην συγκέντρωση, µε τον υποψήφιο Δήµαρχο του Τζέρσεϋ Σίτυ κ. Μπιλ Ματσικούδη.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την οικονοµική ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Δηµάρχου του Jersey City, N.J. κ. Βασίλη Ματσικούδη, οργανώθηκε τον περασµένο µήνα στην Αστόρια µε πρωτοβουλία της PSEKA σε συνεργασία µε οµογενειακούς παράγοντες της Αστόριας.

Στην συγκέντρωση µίλησαν ο Πρόεδρος της PSEKA κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο δηµοτικός Σύµβολος Ν. Υόρκης κ. Κώστας Κωνσταντινίδης τονίζοντας την ανάγκη ανάδειξης περισσότερων οµογενών σε τοπικά και οµοσπονδιακά αξιώµατα.

Ο κ. Ματσικούδης ήταν µέχρι τελευταίως δικηγόρος του δεύτερου αυτού µεγαλύτερου Δήµου του Ν. Τζέρσεϋ στον οποίο ζει µεγάλος αριθµός οµογενών.

 


 

Πως η Αθήνα έχασε τον Τραµπ

 

«Μανχάταν» θα έκανε την Αθήνα ο Ντόναλντ Τράµπ, το 2007, µε ουρανοξύστες, ποτάµια και πάρκα και, ίσως, η οικονοµική κρίση που ακολούθησε στην Ελλάδα να µην είχε τις ίδιες οδυνηρές παρενέργειες και επιπτώσεις. Αλλά δεν τον άφησαν!

Συγκεκριµένα, τρία χρόνια µετά την τέλεση των Ολυµπιακών Αγώνων στην Αθήνα (2004) και ενώ η οικονοµική κρίση είχε ήδη παρουσιάσει τα πρώτα ανησυχητικά της σηµάδια και στον Αττικό ορίζοντα, ο σηµερινός νέος πλανητάρχης, αποπειράθηκε να επενδύσει στην Ελλάδα αλλά δεν τα κατάφερε!

Ο νέος εκλεγµένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε εκδηλώσει ανοιχτά δύο φορές το έντονο ενδιαφέρον του για το «φιλέτο» του πρώην αεροδροµίου στο Ελληνικό. Το 2007 µάλιστα καθοδηγούµενος από τον στενό συνεργάτη του, οµογενή αρχιτέκτονα, Κώστα Κονδύλη, παρουσίασε τα σχέδιά του στον τότε Υπουργό Οικονοµικών της Νέας Δηµοκρατίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά βρήκε µπροστά του πολιτικές αντιδράσεις (κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) αλλά και το σχέδιο Σουφλιά, που προέβλεπε άλλο µέλλον για την έκταση…

Τότε το σχέδιο του Τραµπ Όπως αναφέρει στη Realnews ο κ. Κονδύλης προέβλεπε τη δηµιουργία µιας νέας πρότυπης παραθαλάσσιας πόλης µε υπερπολυτελείς κατοικίες και ουρανοξύστες, µε µεγάλους δρόµους την οποία θα διέσχιζε ένας ποταµός µε νερό από τη θάλασσα. Το έργο 500 εκατ. δολαρίων δεν ήταν µόνο όραµα του Τραµπ αλλά και του αρχιτέκτονα µε το γραφείο στο Μανχάταν.

Ο Τραµπ επανήλθε το 2012 και κατέθεσε επισήµως φάκελο υποψηφιότητας για να διεκδικήσει την έκταση των 6.500 στρεµµάτων στον διαγωνισµό που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση.

Κάπως έτσι χάνονται οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα… Ο Ντόναλντ Τράµπ, µετά την Αθήνα, στράφηκε και επένδυσε στην Κωνσταντινούπολη.

 


 

Από τον χορό της Pan Gregorian CT

 

 

Δυο στιγμιότυπα από την πρόσφατη ετήσια χοροεσπερίδα της Pan Gregorian Connecticut. Επάνω, πρώτη σειρά από αριστερά, ο Ταµίας Τζέηµς Τζέπος, ο πρόεδρος Χρήστος Σκαµπαρδώνης και οι σύµβουλοι Νικόλαος Βλάµης και Θέµης Κολίτσας. Δεύτερη σειρά πίσω, Γιάννης Νταούτης, Νίκος Βλαστάρης και Γιώργος Τσιοφλίκης. Στην κάτω φωτογραφία οι λαβόντες υποτροφία $2,500 το άτοµο. Ανακοινώθει επίσης δωρεά $5,000 στο Greek Children’s Fund και $5,000 για το εκπαιδευτικό Ίδρυµα «Παιδεία» στο Πανεπιστήµιο του Κονέκτικατ.

 

 


 

Η Χιακή Οµοσπονδία βράβευσε φιλάνθρωπο

 

Με το 37ο Οµήρειο Βραβείο τιµήθηκε από τη Χιακή Οµοσπονδία, ο οµογενής επιχειρηµατίας και φιλάνθρωπος Μάικλ Ψαρός.

Ο τιµώµενος, αναφέρθηκε στην απόφαση της Χιακής Οµοσπονδίας να προσφέρει $5.000 το µήνα (συνολικά µέχρι σήµερα $180.000) στη Μητρόπολη Χίου και στη Φιλόπτωχο για τα συσσίτια σε απόρους και στους δεινοπαθούντες και στο Σκυλίτσειο Νοσοκοµείο Χίου.

«Εγώ και η σύζυγός µου Ρόµπιν», είπε από βήµατος ο κ. Ψαρός, «θα διπλασιάσουµε κάθε δολάριο έως τις 100.000 δολάρια που θα συγκεντρώσει η Χιακή Οµοσπονδία».

Πολλοί από τους παρισταµένους οµογενείς, ενθουσιάστηκαν από την προσφορά του τιµώµενου και εξήγγειλαν ότι θα προσφέρουν και εκείνοι διάφορα ποσά υπέρ του σκοπού, από 200 δολάρια µέχρι και 2.500 δολάρια ο καθένας.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός εξέφρασε την ευγνωµοσύνη για τη βράβευση και τόνισε ότι αφιερώνει το βραβείο στους παππούδες του, Χαρίλαο Λουφάκη και Ευγενία Γαϊλα – Λουφάκη που προ εννέα δεκαετιών ήρθαν στην Αµερική χωρίς ποτέ τους να φανταστούν ότι ο εγγονός τους θα βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και θα βραβευόταν από τους συµπατριώτες του.

 


 

Οµογενής στο Βιοµηχανικό Συµβούλιο

 

Στον γνωστό ελληνοαµερικανό Επιχειρηµατία, πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύµβουλο της Dow Chemical, Δρ. Αντριου Λιβέρη, ανακοίνωσε ο εκλεγµένος Πρόεδρος των Ηνωµένων πολιτειών Αµερικής Ντόναλντ Τραµπ ότι προορίζει να του αναθέσει την προεδρία του Bιοµηχανικού Συµβουλίου (Manufacturing Council), όπως έγραψε η Wall Street Journal.

Ο κ. Λιβέρης γεννήθηκε στο Ντάργουίν της Αυστραλίας και έλκει την καταγωγή του από το ακριτικό Καστελόριζο. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του διοικητικού συµβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Είναι πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύµβουλος της Dow Chemical, που ως γνωστόν είναι πολυεθνικός αµερικανικός πετροχηµικός κολοσσός. Ιδρύθηκε το 1897 και η χρηµατιστηριακή της αξία, σήµερα, αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια. Απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους σε πλανητικό επίπεδο.

 


 

Βραβεύτηκε οµογενής Δικαστής

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσµου Νέας Ιερσέης, που είναι από τα ιδρυτικά µέλη της Οµοσπονδίας Νέας Ιερσέης, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, ανακοίνωσε τη βράβευση της δικαστού κυρίας Μαρίνας Κοροδήµου, η οποία, όπως είπε, «επί πολλές δεκαετίες υπηρετεί µε πίστη το νοµοθετικό σώµα, είναι πρόεδρος του εκκλησιαστικού συµβουλίου της κοινότητας του Αγίου Δηµητρίου στην πόλη Perth Amboy και θερµός υποστηρικτής του Ελληνισµού και της Ορθοδοξίας».

Η βράβευση έγινε µε αφορµή την καθιερωµένη εορταστική εκδήλωση του Συνδέσµου, επ’ ευκαιρία των Χριστουγέννων, που πραγµατοποιήθηκε µε Η δικαστής κυρία Κοροδήµου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την βράβευση που της έγινε, ιδιαίτερη επιτυχία στο «Imperia on Easton» στην πόλη Σόµερσετ.

 


 

Βραβεία σε οµογενείς γιατρούς

 

Ενας σημαντικός αριθµός οµογενών, από τον χώρο της Ιατρικής και όχι µόνο παραβρέθηκε στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη δεξίωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο 3 Δεκεµβρίου 2016, στο Marriot Essex House. Τιµώµενα πρόσωπα ήταν ο ενδοκρινολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του «Lenox Hill», Κωνσταντίνος Κωστάλας και ο καθηγητής Ουρολογίας Δρ. Νικόλαος Ρόµας, οι οποίοι και παρέλαβαν τα βραβεία του «Γιατρού της Χρονιάς», «Ελληνα της Χρονιάς» και «Συναδέλφου της Χρονιάς», αντίστοιχα.

 


 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.