Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Posted by at 13 April, at 19 : 25 PM Print

70 χρόνια από το δόγµα Τρούµαν και το Σχέδιο Μάρσαλ

ΣΤΙΣ 12 Μαρτίου συµπληρώθηκαν 70 χρόνια του Δόγµατος Τρούµαν και του Σχεδίου Μάρσαλ που έσωσαν την χώρα από τον κοµµουνισµό. Αλλά στην Ελλάδα ξεχάστηκαν τα ιστορικά αυτά γεγονότα. Καµιά δήλωση από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, κανένας εορτασµός, καµιά αναφορά στα µέσα ενηµέρωσης µε την εξαίρεση της “Εστίας”. Έχασαν όλοι την φωνή τους.

Τέτοιες επέτειοι δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της Ιστορίας. Γι’ αυτό, θεωρήσαµε καλό να ασχοληθούµε µε το θέµα στο προσεχές τεύχος. Άλλωστε, οι Ελληνοαµερικανοί είχαν πρωτοστατήσει και τότε στην βοήθεια που προσέφερε η Αµερική στην κατεχόµενη Ελλάδα και µετά την απελευθέρωσή της. Γι’ αυτό η AHEPA, µε δαπάνη του αείµνηστου φίλου µας Αρχιτέκτονα William Shirgotis φιλοτέχνησε και έστειλε το άγαλµα του Τρούµαν στην Αθήνα, που έτυχε της γνωστής µεταχείρισης…

 


 

Ελληνικός καφές και στα ντάινερ!

“ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ του πολλά βαρύ µην του µιλάτε το πρωί!”, “Το ούζο πίνει ανέρωτο και τον καφέ του σκέτο”. Ο λόγος εδώ, για τον ελληνικό καφέ! “Βαρύ γλυκός”, ή “πολλά βαρύς” ή “βαρύ γλυκός και όχι”, αφορούν το καϊµάκι όταν σερβίρεται στο φλιτζάνι µε το µπρίκι χαµηλά, όπου “βαρύς” σηµαίνει καϊµάκι λείο χωρίς φυσαλίδες. Πολλοί τον προτιµούν σε λεπτό και άλλοι σε χοντρό φλιτζάνι.

Ο ελληνικός καφές είναι αλεσµένος σε λεπτή σκόνη καβουρντισµένων κόκκων και πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, των Βαλκανίων και της Β. Αφρικής. Η παρασκευή του καφέ µε αυτόν τον τρόπο, χωρίς φιλτράρισµα, προέρχεται από τον αραβικό κόσµο.

Δεν είναι, ίσως, ευρέως γνωστό, αλλά υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς µας καθηµερινά από καρδιαγγειακά νοσήµατα, εµφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!
Στην γρήγορη εποχή που ζούµε, σπανίζει ο καλός ελληνικός καφές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις καφετέριες. Οι µερακλήδες προτιµούν να τον φτιάχνουν µόνοι, στο σπίτι.

Αφορµή για τα παραπάνω, µας έδωσε η ανακοίνωση της Vassilaros & Sons ότι άρχισε την παραγωγή και διανοµή ελληνικού καφέ µε την ονοµασία Ellinikos. “Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό καφέ ποιότητας στην Αµερική”, όπως µας είπε η Stefanie Kasselakis Kyles, πρόεδρος της γνωστής εταιρίας Vassilaros & Sons που έχει ήδη γίνει δεκτός µε εξαιρετικά σχόλια. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρία άρχισε προσπάθεια για την εισαγωγή του στα diners. “Έχουµε µπροστά µας µια πολύ µεγάλη αγορά”, πρόσθεσε.

Ο νέος καφές προσφέρεται σε χονδρική πώληση µε συσκευασία µισού πάουντ σε κιβώτιο των 20 τεµαχίων και η παραγωγή του από την Vassilaros & Sons γίνεται στο πλαίσιο του εορτασµού των 100 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας, που συµπληρώνονται το 2018.

 


Αγορά του Άρη Θάνου

 

 

Το City Limits Diner του οµίλου Γιάννη Λιβανού στο Stanford, CT, πουλήθηκε στον κ. Αριστείδη Θάνο, ο οποίος το µετονόµασε σε Stanford Diner. Ο κ. Θάνος είναι ιδιοκτήτης τα τελευταία 14 χρόνια του Landmark Diner στο Ossining, NY. Είναι από τα στελέχη του Pan Gregorian of Upper NY, διετέλεσε αντιπρόεδρος, ενώ µέχρι τον Δεκέµβριο του 2016 ήταν chairman της εταιρίας και παραµένει µέλος της Επιτροπής Αγορών.

 


Οι τουρκικές παραβιάσεις στην Γερουσία

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο παρουσιάστηκαν πρόσφατα, σε βίντεο, στα µέλη της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ, όπως και συνεργατών τους, µε πρωτοβουλία του Συµβουλίου Ελληνοαµερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council HALC). Κατά την διάρκεια της ενηµέρωσης εξετάστηκαν τα τελευταία γεγονότα στο Αιγαίο µάλιστα µε βίντεο των παραβιάσεων των χωρικών υδάτων από την Τουρκική ακτοφυλακή κοντά στην Χίο. Ο κ. Νικόλαος Κατσίµπρας, HALC Senior Fellow, είπε ότι πολλοί Γερουσιαστές είναι λίγο-πολύ γνώστες του τι συµβαίνει στο Αιγαίο. Παραταύτα, όταν παρουσιάζονται στοιχεία, όπως τα δύο βίντεο ενισχύουν την πεποίθηση τους και ισχυροποιούν την υποστήριξή τους στις ελληνικές θέσεις.

 


 

Ντάινερς Οµογενών ανάµεσα στις 10 καλύτερες

 

 

Δύο εστιατόρια (ντάινερς) οµογενών επιχειρηµατιών βρίσκονται µεταξύ των δέκα καλύτερων «χωρίς κλειδιά» (ανοιχτά όλο το 24ωρο) ντάινερς της Αµερικής!

Πρόκειται για τα «Tick Tock Diner» στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης και το Fleetwood Diner, στο Αν Αρµπορ του Μίσιγκαν, τα οποία κατέχουν την 2η και την 8η θέση, αντίστοιχα στο δεκάλογο της Ιστοσελίδας «The Daily Meal» που ειδικεύεται στον τοµέα της εστίασης.

 

 


 

Νέοι ιδιοκτήτες του Flemington Diner, NJ

 

 

Tο Flemington Diner, ένα από τα µεγαλύτερα και ωραιότερα diners στην οµώνυµη πόλη του κεντρικού NJ, άλλαξε ιδιοκτησία τον περασµένο µήνα. Οι αδελφοί Αναστασίου το πούλησαν στον Γιάννη Δρακόπουλο και την σύζυγό του Sheryl.
Το diner διαθέτει 200 καθίσµατα και ξεχωριστή αίθουσα για κοινωνικές εκδηλώσεις χωρητικότητος 100 ατόµων. Οι δυο “συνάδελφοι στη ζωή και στις επιχειρήσεις για 30 χρόνια” όπως χαρακτηριστικά µας είπε ο κ. Δρακόπουλος, ξεκίνησαν ήδη ριζικές αλλαγές στο µενού και αρχίζουν την παραγωγή παγωτού µε την πολυετή πείρα τους στο πασίγνωστο για το παγωτό του Michell’s στο Ocean Side του Long Island. Ο κ. Δρακόπουλος κατάγεται από την Αίγινα και ήρθε στην Αµερική το 1972. Το ζεύγος έχει ένα γιο, τον Δηµήτρη, που σπουδάζει δικηγορία.

 

 


 

Η Ελλάδα στο έλεος των αναρχικών

Η δράση των αναρχοαυτόνοµων στην Αθήνα και την συµπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη έχει καταστεί σχεδόν καθηµερινό φαινόµενο. Στο «χορό» φαίνεται ότι µπαίνουν πλέον µαθητές, µαθήτριες! Αυτό συνάγεται από την εµφάνιση οργάνωσης µε τίτλο: «Αναρχικοί µαθητές/µαθήτριες» και που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση µε µολότοφ στο υπουργείο ΜακεδονίαςΘράκης!

Η Αστυνοµία, από την πλευρά της, έχει εντείνει την παρουσία της µπροστά από το Πολυτεχνείο και τους πέριξ των Εξαρχείων δρόµους περιοριζόµενη, όµως, κυρίως σε ρόλο αµυντικό. Τελευταίες τροµοκρατικές ενέργειες η τοποθέτηση αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόµβας έξω από το βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δηµοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και η αποστολή (από την οργάνωση Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς) ενός «εκρηκτικού» πακέτου κατά του Σόιµπλε µε δήθεν «αποστολέα» τον Άδωνι Γεωργιάδη! Επίσης, άλλο πακέτοβόµβα εστάλη πάλι από την Αθήνα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι µε «αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δηµοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Αλλεπάλληλες είναι οι επιθέσεις µε βόµβες µολότοφ που δέχονται τα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους. Πρόσφατα καταστράφηκαν δύο τρόλεϊ στην Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο, (κατέβασαν τους επιβάτες και έβαλαν φωτιά!)
Τουλάχιστον είκοσι άλλες επιθέσεις αναρχικών είχαµε το διάστηµα 1 Φεβρουαρίου15 Μαρτίου 2017 εναντίων Διµοιριών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Επίσης, συχνές επιθέσεις µε πέτρες, βόµβες µολότοφ και µπουκάλια εναντίον διµοιριών των ΜΑΤ έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο, το οποίο οι κουκουλοφόροι νεαροί το χρησιµοποιούν ως ορµητήριο.

Αναρχικοί (φοιτητές;) επιτέθηκαν πρόσφατα και τραυµάτισαν τον καθηγητή, Άγγελο Συρίγο, έξω από το Πάντειο Πανεπιστήµιο! Η αστυνοµία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόµου. Εξαιτίας του επεισοδίου, εγκαταστάθηκε έξω από το Πάντειο διµοιρία αστυνοµικών. Οι άνδρες της δέχθηκαν επίθεση από περίπου 100 αναρχικούς!

 


 

Ο οµογενής στην Ευρωπαϊκή Ακαδηµία Επιστηµών

Ο ομογενής καθηγητής Δρ. Μιχαήλ Κοσµόπουλος του Τµήµατος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Μισούρι – University of Missouri στην πόλη Σέιντ Λούις, επιλέχθηκε µέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών της Αυστρίας.

Η ένταξη του έγινε στις 4 Μαρτίου στο Salzburg της Αυστρίας και συµπεριελήφθη ανάµεσα στους κορυφαίους επιστήµονες του κόσµου ανάµεσα στους οποίους συµπεριλαµβάνονται 33 Νοµπελίστες και ένας Πάπας της Ρώµης, ο Βενέδικτος ο XVI.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.