Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Posted by at 23 April, at 18 : 43 PM Print

“Ελληνοαμερικανίδα της Χρονιάς”

PHOTO-1

Από αριστερά οι Κίμων Μπάκος, Μέλανι Μπολ, Κάρολ Μασκαρέλη-Μπολ, Δρ. Ολγα Αλεξάκου, Ανθούσα και Γεώργιος Ηλιόπουλος, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Δρ. Αφροδίτη Ναβάμπ, Βασίλειος Φιλίππου, Αικατερίνη Μπούρα, Δρ. Μιράντα Κοφινά, Πηνελόπη Τσίλα και η δικαστής Χάριετ Τζορτζ.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών (A.G.A.P.W.) τίμησε τον περασμένο μήνα σε μια ωραία εκδήλωση στο Metropolitan Club Ν.Υόρκης την Πρόεδρο της Atlantic Bank και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα Νάνσυ Παπαϊωάννου με τον τίτλο της “Ελληνοαμερικανίδα της Χρονιάς”.
Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αφροδίτη Σκιαδά, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου την οποία παρουσίασε η πρόεδρος του συνδέσμου κα Όλγα Αλεξάκου η οποία και αηύθηνε χαιρετισμό.
Η δρ. Κοφινά αφού μίλησε γενικώς για τις κατακτήσεις των Ελληνίδων στην Αμερική, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την σταδιοδρομία της κα Παπαϊωάννου η οποία διεδέχθη πριν δύο χρόνια τον αείμνηστο Σπύρο Βουτσινά.

Μόνο με πόλεμο!

Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ανθρωπότης θρήνησε τον περασμένο μήνα τον θάνατο 34 αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό 250 σε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλες.

Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις, μετά από εκείνες των Παρισίων, έχουν τρομοκρατήσει όχι μόνο τους κατοίκους αυτών των δύο πόλεων, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Οι πολίτες φοβούνται να βγουν στους δρόμους και το αίσθημα τις ανασφάλειας απλώνεται παντού. Ο κόσμος φοβάται και εδώ ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των λυσσασμένων μουσουλμάνων του Χαλιφάτου ISIS, θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν στην Αμερική.

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας και να επιβληθούν πιο αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα και στα αεροδρόμια.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπει κανείς την πολιτισμένη ανθρωπότητα να κλαίει την μοίρα της αντί να ξεσηκωθεί σύσσωμη με αποφασιστικότητα επεμβαίνοντας με στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία και στο Ιράκ για την πλήρη καταστροφή του ISIS.

Ο πόλεμος μόνο με πόλεμο αντιμετωπίζεται. Όσο πιο ταχύτερα το αντιληφθούν αυτό ο κ. Ομπάμα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους τους λαούς. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και ευχολόγια.

 

Στον 5ο χρόνο η Panhellenic Post

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ εφημερίδα Panhellenic Post έκλεισε τον περασμένο μήνα 5 χρόνια στην υπηρεσία της πληροφόρησης των εκτός Ελλάδος Ελλήνων. Είναι μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια σύνδεσης των απανταχού ομογενών. Δεν περιορίζεται μόνο στην προβολή των επιτευγμάτων στις χώρες που ζουν, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους με το εθνικό Κέντρο. Στον χώρο του δημοσιεύονται άρθρα και συνεντεύξεις, αλλά και τα καθημερινά νέα από την Ελλάδα.
Το www.panhellenicpost.com είναι δημιούργημα του Χρήστου Μαλασπίνα, επί πολλά χρόνια υπεύθυνου του Γραφείου του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης στην Αθήνα. Στη θέση αυτή έγινε γνώστης των προβλημάτων της ομογένειας στην Αμερική αφού προηγουμένως είχε ζήσει μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Μαλασπίνας αρθρογραφεί συχνά πάνω στα προβλήματα αυτά και είναι άξιος συγχαρητηρίων για την μεγάλη – αλλά μη αναγνωρισμένη από την μητροπολιτική Ελλάδα προσφορά του.

 

Έπρεπε να επιστρέψει αμέσως στην Αμερική!

ΙΣΩΣ να ήταν καιρός για την αποκατάσταση των σχέσεων Αμερικής-Κούβας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν λανθασμένη η πολιτική της Αμερικής μετά την εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων 90 μίλια από τις αμερικανικές ακτές. Αλλά η παράταση της μέχρι των ημερών μας δεν βοήθησε στην αλλαγή του τυραννικού καθεστώτος των αδελφών Κάστρο. Αντιρρήσεις διατυπώθηκαν και για το ταξίδι του Προέδρου Ομπάμα πως ήταν κάπως πρόωρο, αλλά ήταν χρήσιμο όπως απεδείχθη. Δεν συνέλαβε στην δημοκρατικοποίηση του καθεστώτος-εκατοντάδες αντιφρονούντες παραμένουν στην φυλακή.

Εκείνο όμως που είναι απαράδεκτο, αφορά την υποδοχή της οποίας έτυχε ο Πρόεδρος στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Τον υπεδέχθη κάποιος υπάλληλος, ίσως του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου δεν αναφέρθη ούτε το όνομα. Ο εξοχότατος κ. Ραούλ δεν βρήκε τον καιρό να υποδεχθεί ο ίδιος τον κ. Ομπάμα, όπως γίνεται σε όλες τις επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών. Ο κ. Ομπαμα έπρεπε να μπει αμέσως στο προεδρικό αεροπλάνο και να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Θα προστάτευε έτσι την αξιοπρέπεια του αξιώματος του και το κύρος της ισχυρότερης δύναμης στον κόσμο, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής… (Ας έλειπε και το baseball στην Κούβα και το ταγκό στην Αργεντινή την ώρα που η Ευρώπη θρηνούσε τα θύματα της τρομοκρατίας).

 

 

Προσφυγή Μητροπολιτών για το σύμφωνο συμβίωσης

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν οι Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Ρόρτυνος, οι Μητροπολίτες των τριών αυτών Μητροπόλεων, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Σεραφείμ Στεργιούλης και Ιερεμίας Φούντας αντίστοιχα, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σαράντος Σαράντου, τρεις πρωτοπρεσβύτεροι, μια μοναχή, η “Εστία Πατερικών Μελετών”, δυο δικηγόροι και 21 πολίτες.

Όλοι στρέφονται κατά του νόμου 4356/2015 που επέκτεινε το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικα.

Αφορμή για τις προσφυγές στο ΣτΕ, απετέλεσε η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών, προσβάλλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

Ακόμη, οι Μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι τα χρηστά ήθη συνιστούν νόμιμο συνταγματικό περιορισμό, περιορισμό εμποδίων και φραγμών στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, και προσθέτουν ότι ως χρηστά ήθη, νοείται η γενική και κοινή περί ηθικής αντίληψη του μέσου χρηστού και εχέφρονος ανθρώπου σε δεδομένο τόπο και χρόνο. Η παραβίαση των χρηστών ηθών συνδέεται και την προστασίας της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο (Αστικός Κώδικας).

Στις σελίδες μας στα Αγγλικά: “Η πτώση τις Ελλάδος είχε σχεδιαστεί”, λέει Μητροπολίτης.

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.