Categories

Άγιοι Πατέρες, μας κοροϊδεύετε;

Posted by at 19 January, at 18 : 25 PM Print

Το ότι ήρθε η ώρα για την Εκκλησία μας στην Αμερική να αποσπαστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να ανακηρυχθεί αυτοκέφαλη, επιβεβαιώνει ανακοινωθέν του Πατριαρχείου. Το Φανάρι μας θεωρεί υποτελείς και μας περνά για μικρά παιδιά με όσα αναφέρει για τις συνεδριάσεις της Συνόδου (27 και 28 Νοεμβρίου).

«Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.»

Αλλά ποια ήταν η ημερησία διάταξη; Τί απέγινε με το «τριπρόσωπο» για το Σικάγο; Ποια ήταν τα «θέματα» και οι αποφάσεις; Οι πιστοί έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν και τα θέματα και τις αποφάσεις, όχι μόνο διότι με τον οβολό τους στηρίζουν Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή και Πατριαρχείο. Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από το πλήρωμα της Εκκλησίας να αποφασίζει ό,τι θέλει και όταν θέλει και να τα κρατά μυστικά, συνεχίζοντας μια αναχρονιστική παράδοση. Πέρασαν τα χρόνια του βυζαντινού σκοταδισμού και βαρβαρότητας που ήθελε τις γυναίκες μακριά, πάνω, ψηλά, στον γυναικωνίτη σαν βρώμικα όντα με «τα έμμηνα». Παραμένουν ακόμη αποκλεισμένες, σαν καταραμένες, από την ιεροσύνη. Αλλά οι συνοδικοί είναι καιρός να καταλάβουν ότι πέρασε η εποχή της μισαλλοδοξίας κατά του Βατικανού και των Εβραίων και της τυφλής υποταγής στον Σουλτάνο.

Σήμερα ζούμε σε μια άλλη εποχή. Οι πιστοί απόκτησαν συνείδηση των δικαιωμάτων τους και απαιτούν λογοδοσία και διαφάνεια. Δεν ικανοποιούνται με διαβεβαιώσεις του είδους «συνεζητήθησαν τα αναγεγραμμένα θέματα εφ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις». Απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στο ίδιο ανακοινωθέν προστίθενται και τα ακόλουθα χαριτωμένα:

«Εν τω τέλει των εργασιών αυτής η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατεδίκασε τα εσχάτως δημοσιευθέντα σχόλια διά το ανακύψαν εν τη ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέμα και τα εις βάρος του προσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, τον οποίον τα μέλη της Ιεράς Συνόδου περιβάλλουν μετ’ αδελφικής αγάπης και τιμής.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει «θέμα». Όλα είναι ωραία, καλά και ομαλά στην Αρχιεπισκοπή γι’ αυτό και καταδικάστηκαν τα «δημοσιευθέντα σχόλια» εις βάρος του Αρχιεπισκόπου.

Αλλά εδώ δεν πρόκειται για «σχόλια». Είναι πληροφορίες που δεν διαψεύδονται με καταδίκες αλλά με στοιχεία. Είναι πληροφορίες που περιγράφουν με συγκεκριμένα στοιχεία την κατάσταση που επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για την χρεωκοπία της, τις σπατάλες εκατομμυρίων δολαρίων. Τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών και παιδιών από ιερείς. Για καταχρήσεις, παρανομίες, παραιτήσεις στελεχών και απολύσεις. Χάος.

Η Ιερά Σύνοδος τα παραβλέπει όλα αυτά. Κάνει το κορόιδο. Και χωρίς αιδώ, καλύπτει τον Αρχιεπίσκοπο «μετ’ αδελφικής αγάπης και τιμής».

Άγιοι Πατέρες, μας κοροϊδεύετε;

Π.Μ.

 

 Στο Estiator θα βρείτε νέα από Ελλάδα και Αμερική, συνταγές ελληνικής μαγειρικής, αγγελίες για αγοραπωλησίες ακινήτων και εστιατορίων, άρθρα και συμβουλές για την επιχείρησή σας και πολλά άλλα! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email, fax, ή ταχυδρομικώς.

VIEWS , ,

Related Posts

Comments are closed.